Category Archives: Aanbiedingen

Wapngo

Vissen in de winter

De meeste mensen vissen tijdens de warmere maanden in plaats van in de winter, maar vissen in het koude seizoen heeft zijn eigen charme.

Kou is geen excuus om je vistuig in de wintermaanden op te bergen Elke serieuze visser zou moeten overwegen om te gaan vissen in de winter. 

In deze korte gids bespreken we alles wat u moet weten over vissen in de winter, de voordelen, tips en trucs om u te helpen meer succes te behalen met uw vangst, en bespreken we enkele veelgestelde vragen met betrekking tot het onderwerp. Lees verder om meer te weten over wintervissen.

 

Minder concurrentie van andere vissers

Dit is zowel het grootste als het meest voor de hand liggende voordeel van vissen in de winter.  De concurrentie wordt in de winter minder, omdat veel informele vissers geen zin hebben om uren buiten in de kou door te brengen. Met veel minder mensen die vissen, heb je de visplek vrijwel helemaal voor jezelf. Dit verhoogt aanzienlijk uw kansen om automatisch een grote vangst te landen.

 

Een compleet andere ervaring

In de winter te vissen, moet u een andere visstrategie volgen. De sessies verlopen langzamer omdat vissen in de winter minder energie hebben. Dit betekent echter niet dat u geen hap krijgt; het betekent alleen dat je je vistechniek moet aanpassen aan de nieuwe uitdaging. 

Je moet ook constant de kou trotseren tijdens je sessie, maar aan het eind van de dag is er geen vergelijking tussen het gevoel een grote baars te vangen en deze in de winter boven een hete kachel te koken.

Vangst

In de wintervisserij ruilt u kwantiteit in voor kwaliteit. Hoewel het waar is dat het in de wintermaanden moeilijker kan zijn om een ​​vis aan de haak te slaan, is het ook waar dat uw kansen om een ​​kostbaar exemplaar te vangen veel groter zijn.

Zoals eerder vermeld, is de concurrentie minder en als je eenmaal een hap hebt geland, is de vangst bijna gegarandeerd omdat de vis in de winter niet genoeg vechtkracht heeft. Bovendien biedt de winter de perfecte gelegenheid om uw vangst te diversifiëren. Met veel warmteminnende soorten die worden uitgeschakeld voor de winter, is het uw kans om spellen zoals snoek en baars te vangen die anders moeilijker te vangen zouden zijn tijdens de warmere maanden vanwege concurrentie van andere vissers.

Locatie

We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Vissen hebben de neiging om tijdens de wintermaanden samen te klonteren en zijn niet zo actief in termen van zwemmen. Ongeacht de soort waarop u probeert te vissen, het kiezen van de juiste visplek is essentieel voor een succesvolle visreis. Maak gebruik van een transducer om het uzelf gemakkelijker makekn

 

Het weer

In veel delen van de Nederland kan het winterweer behoorlijk wisselvallig zijn. Het laatste dat je zou willen, is je uitrusting voorbereiden en weggaan, om vervolgens terug te komen naar je hut die bevroren is vanwege een onverwachte sneeuwstorm of regen. Houd de weersvoorspelling in de gaten en plan uw vistrip eromheen. Voor het vissen in de winter zijn de optimale weersomstandigheden wanneer de lucht helder en zonnig is en voordat het koude weer voorbij is.

Wapngo

Een sauna bij je thuis: een goed idee?

Thuiskomen en uitblazen in je eigen sauna. Een half uurtje niets doen en het lichaam de nodige energie en rust gunnen. Het klinkt voor velen nog steeds als een hyperluxe product, maar de prijzen van de gemiddelde sauna’s zijn de voorbije jaren steeds goedkoper geworden.

 

De meeste sauna’s komen in kant-en-klare-bouwpakketten en vereisen enkel een aansluiting op het elektriciteitsnet. De iets meer complexe sauna’s of situaties laat je best aan een expert over. Wat het ook moge zijn, in de zoektocht naar een sauna hak je vier knopen door.

 

Waar zet je de sauna?

Algemeen aangenomen kan je overal een sauna zetten, op voorwaarde dat er voldoende ruimte is. Aansluiting op het elektriciteitsnet is vereist, tenzij anders aanbevolen. Er wordt wel aangeraden om deze zo dicht mogelijk bij de badkamer te plaatsen om je na de sauna te kunnen afspoelen én dat de ruimte voldoende verlucht kan worden. In huis kan je overigens naast de gekende houten sauna, ook kiezen voor een sauna uit kunststof. Die heeft vanbinnen wel een houten bekleding, maar aan de buitenkant niet, waardoor deze perfect in het interieur ingepast kan worden.

 

Binnen echt geen plek? Dan kan je kiezen voor een buitensauna. Deze zijn iets duurder dan hun binnenvariant, maar zijn alvast een eyecatcher in je tuin of als implementatie in je bestaande tuinhuis.

 

Wat voor soort sauna ga je nemen?

De allerbekendste sauna variant is de Finse sauna, opgebouwd uit stevige houtsoorten die tegen de hitte kunnen. Vaak wordt er verwarmd met een kacheltje en kolen. Aan de andere kant van de medaille vinden we de infraroodsaune, een cabine waar infraroodstralen je lichaam verwarmen. We lijsten hieronder de belangrijkste beleefverschillen op, maar uiteraard is het vooral smaak en eigen beleving die jou ofwel naar een Finse sauna, ofwel naar een infraroodsauna sturen.

 

De temperatuur: in een infraroodsauna schommelt de temperatuur tussen de 45 en 80° C. Bij een Finse sauna ligt dat een pak hoger, tussen de 70 en 90° C.

In een Finse sauna wordt de lucht in de sauna verwarmd, terwijl een infraroodsauna voornamelijk gerichte stralingswarmte afgeeft, rechtstreeks aan het lichaam.

Terwijl een Finse sauna even tijd nodig heeft om op te warmen, is een infraroodsauna bijna meteen gebruiksklaar. Als je naar meer producten voor in de tuin opzoek bent neem dan is een kijkje bij Fonteyn.

 

Wapngo

De WMCZ is in werking getreden

 

Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen)

Op 29 februari 1996 is de wet Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen) in werking getreden.  Deze wet regelt de medezeggenschap van de cliënten van de zorginstellingen. De medezeggenschap betreft alleen  een adviesrecht, dus meebeslissen is niet aan de orde. De wet beschrijft een aantal adviesbevoegdheden voor cliëntenraden.

Dit is in de wet Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen) als volgt beschreven (bron: NCZ):

De zorgaanbieder stelt de cliëntenraad  in de gelegenheid advies uit te brengen over elk voorgenomen besluit dat de instelling betreft:

Een wijziging van de doelstelling of van de grondslag. Het overdragen van de zeggenschap of fusie. Het aangaan of verbreken van een duurzame samenwerking met een andere instelling. De gehele of een gedeeltelijke opheffing van de instelling, verhuizing of ingrijpende verbouwing. Een belangrijke wijziging in de organisatie. Een belangrijke inkrimping, een uitbreiding andere wijziging van de werkzaamheden. Het benoemen van personen die rechtstreeks de hoogste zeggenschap zullen uitoefenen bij de leiding van arbeid in de instelling. De begroting en de jaarrekening. Het algemeen beleid inzake de toelating van cliënten en de beëindiging van deze zorgverlening aan cliënten. Voedingsaangelegenheden (algemeen) en het algemene beleid op het gebied van de veiligheid, gezondheid of hygiëne en de geestelijke verzorging van, maatschappelijke bijstand aan en recreatiemogelijkheden en ontspanningsactiviteiten voor cliënten. De systematische bewaking, beheersing of verbetering van de kwaliteit van de aan cliënten te verlenen zorg. De vaststelling of wijziging van een regeling inzake de behandeling van klachten van cliënten en het aanwijzen van personen die belast worden met de behandeling van klachten van cliënten. De wijziging van de regeling, bedoeld in artikel 2, tweede lid, en de vaststelling of wijziging van andere voor cliënten geldende regelingen. Het belasten van personen met de leiding van een onderdeel van de instelling, waarin gedurende het etmaal zorg wordt verleend aan cliënten die in de regel langdurig in die instelling verblijven.

Door de wet Wmcz (Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen) heeft de cliëntenraad van NCZ met betrekking tot bovengenoemde punten  een verzwaard adviesrecht. Dat houd in dat de zorgaanbieder alleen van het advies van een cliëntenraad kan afwijken,  als hij bij een beroepscommissie kan aangeven dat hij hiervoor gegronde redenen heeft.

 

https://ncz.nl/ondersteuning/wmcz/
Wapngo

De beste kettlebell kopen online

Op de kettlebellsportschool.nl vind je een artikel waar de 10 beste kettlebells worden vergeleken. Zo maak jij de keuze om een kettlebell te kopen een stuk makkelijker. Zo worden allerlei factoren vergeleken zodat jij de beste keuze kunt maken voor een gezonder, fitter en slanker leven. Afvallen doe je dus met de beste kettlebell die je vindt op de kettlebellsportschool.nl.

Zo wordt vergeleken, ten eerste het materiaal:

  • Chrome (professioneel)
  • Neopreen (coating)
  • Rubber
  • Vinyl
  • gietijzer (vaak traditionele kettlebells)

Qua materiaal past chrome bij de beste kettlebell. Dit geeft een professionele uitstraling, is erg goed voor de grip en dit slijt niet in je handen als je 20+ repetities doet van je kettlebell oefeningen.

Bij het kopen van de Russische girya is prijs ook totaal niet onbelangrijk. De prijs van de beste kettlebell begint al bij zo’n €20,- (goedkoopste kettlebell van rubber/vinyl) en loopt op tot wel €120,- (24-40kg en duurste kettlebell). Dit vooral omdat al dat gewicht heel duur is om te vervoeren. Vandaar dat de prijs snel op kan lopen!

Als jij de beste kettlebell wilt kopen is het belangrijkste het handvat. Een goede grip is essentieel om kettlebell oefeningen uit te voeren in de sportschool. Doe je veel herhalingen, dan wil je dat deze stevig en comfortabel in je hand blijft. Let hier op. Dit kan een kettlebell breken of maken, zeker als je de beste wilt hebben. Hier raad ik het meeste chrome voor aan. Competitie kettlebells hebben vaak een chrome handvat. Gietijzeren kettlebells hebben vaak een wat slechter handvat. Er kan een lijn zitten, doordat de kettlebell dan ut een mal komt. Deze lijn kan irriteren bij veel herhalingen. Dus als je de beste kettlebell wilt, haal er een van chrome.

Wil je afvallen, spieren bouwen en fitter worden in de gym. Dan zijn kettlebells een goed middel om hier mee aan de slag te gaan! Voor allerlei kettlebell schema’s en workouts raden we vooral te kijken bij de kettlebellsportschool. Heel veel plezier met trainen! Je zult lang gaan genieten!

https://kettlebellsportschool.nl/
Wapngo

FIFA 18 transfers that will impact the gameplay

The transfer of the summer may be here.

While there’s bound to be smoke around any number of La Liga stars Manchester United may flirt with (and potentially ultimately sign, after Atleti’s transfer ban curbed any Antoine Griezmann relocation plans), Arsenal of all clubs have jumped to the forefront of the football world by landing recent FUTs legend Alexandre Lacazette. Interestingly, a Spanish high governing body’s ruling on Atletico Madrid’s transfer status may have been the domino necessary to put Arsenal’s record signing in motion.

When City and Spurs sniffed around Lacazette a season or two prior, his eye-popping finishing numbers probably overblew where he was at as a striker. More polished and ready for the main stage now, Lacazette may not cure all that ails the Gunners, but he will surely give them a big name with potential big results on the pitch to match.

It’s easy to wonder just how 1:1 Lacazette’s game will translate from France to arguably the most competitive football league in the world. But let’s be honest — you’re more interested in what this means for FIFA 18 (and beyond): Check Ogpal for cheap FIFA 18 coins, Madden NFL coins, NBA Live mobile coins and Rocket League trading

STRONG LINKS AHOY

Surely we all love watching great players play for great teams in a great league. But given the FUT chemistry system, having stars of the same country of origin/international representation are a big coup, too.

Just a few of the names Laca will instantly have strong chemistry with include (but aren’t limited to):

Paul Pogba

N’Golo Kanté

Anthony Martial

Loïc Rémy

It’s anyone’s guess whether new teammate (for the time being) Olivier Giroud will stick around in North London — he may well elect to move to alternative pastures in an effort to secure his spot in Russia next summer — but if he does, that’d make for quite the perfect link, especially for those of a red-and-white persuasion.

 FINALLY, MORE PACE IN THE MIDDLE UP TOP

The Premier League is loaded with a number of the best and brightest strikers football have to offer. Harry Kane’s monstrous goal-scoring output probably in some small way influenced Arsene Wenger’s big splash in its own right. Romelu Lukaku may well don a different shade of blue this coming season, but unless you could afford his Team of the Season item, there was a chance he didn’t quite have the giddyup that suits your play style.

WIth Sergio Agüero and wantaway Alexis Sánchez the only real alternatives, PL and PL hybrid enthusiasts will now be able to leverage the man colloquially known as Laca-sweat.

Lacazette’s base item in FUT 17 showcased 84 acceleration and 87 sprint speed. A PL bump in those would hardly be unexpected.

With his overall rating likely to hover around 86 or 87, he’ll be pricy — Arsenal and all — but perhaps not impossibly unaffordable.

 A little early-season FUT pack luck and who knows, you might just have the pacey center attacker your Premier League squad’s been lacking.

ONES TO WATCH HYPE

We don’t know for sure what the future of the Ones to Watch items will hold. 2017’s inaugural go seemed positive enough, but that the cards didn’t receive TOTS/TOTY upgrades left some wanting more and with FIFA Mobile sporting more specific-match-upgrade driver Impact player items, it’s possible we could see some evolution in FIFA 18.

But say OTWs return essentially in the same form they were in this past season: Lacazette’s instantly jumps to the top of your want list.

Rest assured it’ll be quite pricy; with Lacazette likely Arsenal’s main goal-scoring threat and potentially on the receiving end of many a perfectly threaded Mesut Özil through balls, given his recent Team of the Week track record, it’s safe to assume some black-and-gold Premier League upgraded items will be in his not-too-distant future.

But if you’re a Gunner or a Frenchman or you could just scoring sweaty goals left and right, many this evening got a new addition to the top of their FUT 18 want list.

http://ogpal.com
Wapngo

Foto’s van bezienswaardigheden

 

Vaak vinden mensen het lastig om een leuk cadeau te verzinnen, vooral als het om iemand gaat waar ze veel om geven. Er zijn ook eindeloze cadeaus te verzinnen – van heel persoonlijke cadeaus tot reisjes. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt bij het geven van een cadeau. Je ziet vaak dat mensen in de zomer sneller een stedentrip cadeau geven, om mooie herinneringen te maken in de zomervakantie. Zo kunnen ze genieten van elkaar en de cultuur van een ander land. Als je dit al ver van te voren boekt, weet je zeker dat de persoon wie je gaat verassen de week vrij kan houden en dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Je wilt dan ook wel herinneringen mee brengen om later je trip te kunnen herinneren en om aan je thuis front te laten zien wat je allemaal mee hebt gemaakt.

Zo is het leuk om een mooi fototoestel mee te nemen om de mooiste plekken en momenten vast te kunnen leggen op beeld. Je kunt alvast van te voren op gaan zoeken waar je naar toe wilt gaan en wat de mooiste plekken van de stad of dorp zijn. Wanneer je dan deze bezienswaardigheden wilt gaan bezoeken is het leuk om deze attracties en gebouwen op een andere manier te fotograferen dan dat iedereen met hun mobieltje doet. Dit vooral omdat dat soort foto’s al bekend zijn en over het hele internet verspreid gaat. Dan is het ontzettend leuk om dit soort foto’s van de bezienswaardigheden op een andere manier of vanuit een ander perspectief te maken.

Het komt daarnaast ook wel eens voor dat je op een prachtige plek bent, maar dat het te druk is of dat het weer ontzettend slecht is. Dan baal je natuurlijk een beetje, maar met behulp van fotobewerking kun je veel leren. Je kunt dan een lightroom cursus volgen.

 

http://www.beeldacademy.nl
Wapngo

Verhuizen naar een nieuwe buurt

 

Wanneer je rond de twintig jaar bent is dit meestal het moment waarop je uit huis gaat. Dit is het moment waarop je je eigen huis huurt of koopt en een nieuw leven op gaat bouwen. Zo gaan de meeste mensen ook vaak uit huis om samen te gaan wonen met hun vriend of vriendin. Op het moment dat iemand begint met werken kunnen ze eerst nog gaan sparen op het moment dat ze nog thuis wonen. Als iemand met werken begint kun je wel sneller een huis veroorloven. Er wordt vaak wel naar je baan gekeken op het moment dat je van plan bent om voor een langere periode in het zelfde huis te gaan wonen.

Er wordt bijvoorbeeld gelet op of er eventueel genoeg plek is voor een gezinsuitbreidingen kun je kijken naar of t huis eventueel in een buurt staat waar je langer zou kunnen verblijven en waar genoeg te doen is. Er moet genoeg ruimte zijn en alles moet eigenlijk wel redelijk zijn zoals je het ook wilt. Daarom is het belangrijk om van te voren al goed te weten wat je precies wilt wanneer je daadwerkelijk een huis gaat kopen.

Zo zal je het makkelijker naar je zin gaan krijgen in je nieuwe huis. Een mooi huis is niet het enige waar je op let wanneer je wilt gaan verhuizen. Zo zijn ook je nieuwe buren en de buurt van het huis een belangrijk aandachtspunt.

Dit is belangrijk omdat je eventueel ook rekening moet houden met (toekomstige) kinderen. Het is niet leuk wanneer je jouw kinderen niet buiten laat spelen omdat de buurt niet veilig is. Kies daarom voor een veilige wijk, met niet al te drukke wegen en waar veel andere kinderen wonen. Een buurt waar veel activiteiten worden georganiseerd is ook leuk. Wanneer er een speeltuin is met buiten speeltoestellen kan dit ook erg leuk zijn voor de kinderen. Vooral schommels en een houten zandbak zijn dan erg populair onder kinderen.

 

http://www.buitenspeelgoed.nl
Wapngo

Verschillende conflicten binnen het bedrijf

Je hebt als ondernemer vast wel eens last gehad van een conflict op de werkvloer. Je zou kunnen zeggen dat het er bijna bij hoort. Hoe goed de organisatie ook zal draaien, zijn conflicten bijna altijd wel te vinden. Op een plek waar je met andere mensen te maken hebt is dit nu eenmaal inherent. Je zou verschillende soorten conflicten kunnen onderscheiden, die allemaal één voor één vragen om een andere aanpak.

Machtsconflict Het gaat er bij machtsconflicten bijna altijd om de vraag wie er de leiding heeft op de werkvloer. Meestal zal er daarbij onenigheid ontstaan tussen twee of soms zelfs meerdere collega’s over het invullen van een leidinggevende positie binnen in de organisatie. Bij dit soort conflicten zullen competenties en ambities een belangrijke rol. Je kunt dit soort conflicten het beste oplossen door middel van procedureafspraken of structuuringrepen.

Belangenconflict Bij belangenconflicten gaat het vaak om de verdeling van middelen als ruimte, geld en mankracht. Zo kan een goed voorbeeld van een belangenconflict zijn dat een werknemer vindt dat hij of zij te veel taken opgelegd krijgt om in staat te zijn ze goed uit te kunnen voeren. De werknemer zal in dit geval stappen naar het management om daar te onderhandelen over de tijd die hij of zij voor de taken zal krijgen. Meestal is de onderhandeling dan ook het middel om dit soort conflicten mee op te lossen.

Sociaal-emotioneel conflict Dit conflict is vaak gericht op de houding en het gedrag binnen persoonlijke relaties. Zo zijn onderwerpen als identiteit en zelfbeeld hier een goed voorbeeld van. Wanneer collega’s niet goed met elkaar om kunnen gaan, kan dat een gezonde werkrelatie in de weg staan. Daar zal dan open over gesproken moeten worden.

  1. kan je helpen om de conflicten op te kunnen lossen. De noodzaak van outplacement wilt niemand voor rekening krijgen, ook omdat dit zelden positief is voor het bedrijf in kwestie.
http://www.carrierepoort.nl
Wapngo

Orthognastische chirurgie

Het is uiteraard heel belangrijk dat jouw gebit op een goede manier werkt. Dit natuurlijk omdat je je gebit nodig hebt bij het eten en ook het praten; je gebit moet dus in een perfecte staat verkeren. Je moet dan ook de juiste kaakstand hebben om dus een gebit te hebben dat écht goed werkt.

Het komt vooral vaak bij kinderen voor dat de stand van hun kaak niet goed staat. Zij hebben dus een afwijking die door de orthodontische technieken van nu prima kunnen worden behandeld. Volwassen mannen en vrouwen daarentegen zal wat moeilijker gaan. De kaak van een volwassene is niet langer in de groei, en dus zal zo een afwijking alleen verholpen kunnen worden door middel van een chirurgische kaakcorrectie, wat ook wel orthognastische chirurgie wordt genoemd. Dat kan nodig zijn door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking die nooit behandeld is, maar een operatieve ingreep kan ook nodig zijn door bijvoorbeeld een ongeval. Orthodontie volwassene komt dus zeker wel voor.

Meestal duurt de complete behandeling van deze chirurgische kaakcorrectie zo een anderhalf jaar. Dit proces bestaat dan uit een voor- en natuurlijk ook een nabehandeling. De zogeheten voorbehandeling zal over het algemeen één jaar duren. Daarbij worden er twee tandbogen gemaakt die op jouw tanden worden aangepast, en worden zo de boven- en ondertandboog afgestemd op elkaar. Op het moment dat dit proces is afgerond zal de chirurg de kaakcorrectie gaan uitvoeren. Deze behandeling zal zo ongeveer zes maanden gaan duren. Je bereikt dan op deze manier de juiste occlusie.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na de operatie last gaat krijgen van je keel of van het gebied waar is geopereerd. Je krijgt hier in de meeste gevallen pijnstillende middelen voor. Ook kan je een flinke zwelling in je gezicht verwachten en zal het niet raar zijn als er wat bloed in je mond komt na afloop van de operatie.

 

http://www.orfeokliniek.nl
Wapngo

Leuke ideeën voor een cadeau

Een cadeau voor hem is erg lastig om te kiezen. Toch zijn er genoeg leuke dingen om te geven, zoals bijvoorbeeld een uitje. Dit is een leuk verjaardagscadeau omdat het voor mooie herinneringen zorgt en je op deze manier samen iets leuks deelt. Zo zijn er genoeg voorbeelden van leuke uitjes:

Is de persoon in kwestie jarig in de winter? Dan zijn er in veel steden schaatsbanen te vinden op de grote pleinen. Zo ben je samen niet alleen actief bezig, maar kun je ook samen warme chocolademelk drinken na afloop.

Een high tea is leuk voor iedereen. Op deze manier kun je samen gezellig praten onder het genot van heerlijke lekkernijen en een kopje thee. Ben je meer van het hartige eten, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een high wine. Maar, beide activiteiten zijn prijzig. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om zelf een high tea of high wine te organiseren. Denk aan brownies, cupcakes, sandwiches en scones. Zet deze op een mooie etagère en zorg voor leuk gekleurde papieren bordjes en leuke servetjes. Natuurlijk kan je de verschillende soorten thee niet vergeten. Voor een high wine zou je kunnen zorgen voor een stokbroodje met smeersels, olijven, nootjes en natuurlijk een selectie aan wijnen. Gezelligheid gegarandeerd!

Ook zou je een stedentrip kunnen plannen voor jullie samen. Daarbij zou je kunnen denken aan jouw lievelingsstad, zoals bijvoorbeeld Londen of Parijs. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn organisaties die bijvoorbeeld weekendjes weg organiseren met de bus, maar ook zijn er vaak goedkope last-minute deals. Ook zou je een stad kunnen bezoeken die jullie beide nog niet hebben gezien. Op deze manier kun je samen de stad ontdekken en nieuwe herinneringen maken. Dit kan zo duur of goedkoop zijn als je zelf wilt. Fun gegarandeerd!

 

http://www.cadeau-cadeau.nl