Wapngo
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat je moet weten over laserontharing

Laserontharing is de ideale manier om voor eens en voor altijd van je lichaamsbeharing af te zijn. Twijfel jij over Laserontharing? Dit is alles wat je moet weten.

Hoe werkt het?

Bij laserontharing wordt met kleine lichtflitsjes van een laser je haar verwijderd. Dit kan omdat het pigment van je haar reageert op de laserpulsjes. Hoe donkererder je haartjes, hoe beter de laserontharing werkt. De warmte die door het haartje geabsorbeerd wordt vernietigd de haarwortel, waardoor de haar op termijn zal uitvallen en ook niet meer terug zal keren.

De voordelen

Het grootste voordeel van laserontharing is natuurlijk dat de haren verdwijnen en in de meeste gevallen ook niet meer terugkeren. Daarnaast zorgt laserontharing voor een ontharing zonder stoppels. Met laserontharing heb je de rest van je leven gladde benen.

De kosten

Helaas is laserontharing niet goedkoop. Daarom is het een idee om niet je hele lichaam te laten laseren, maar alleen het lichaamsdeel waar je je onzeker over voelt wat betreft de beharing. Je moet toch wel denken aan zo’n 100 euro per lichaamsdeel en helaas heb je met één sessie niet genoeg. Om de lasertherapie te laten werken moet je voor sommige lichaamsdelen tot tien keer terugkomen. Laserontharing kan daarom tot in de duizenden euro’s oplopen.

De voorbereiding

Laserontharing is niet niks. Daarom moet de huid in de maand voor de laserontharing goed beschermd worden tegen de zon. Daarnaast moeten haartjes een zekere lengte hebben om effectief verwijderd te kunnen worden. De dag van de laserontharing moet je dus niet scheren en voorkom ook dat je in de weken voor de laserontharing epileert of harst. Anders kan de haarwortel tijdens de laserbehandeling niet effectief vernietigd worden. 

Daarna

Na de laserbehandeling is het van belang om even goed voor je huid te zorgen. Laat hem enkele weken niet in de zon (het is dus slim om je laserontharing in de winter te doen) en smeer regelmatig met een goede vette lotion of bodybutter. Als je laserontharing in je gezicht hebt gehad is het eventjes uitkijken met make-up. Helaas kunnen er in de loop der tijd nieuwe haarwortels ontstaan, daarom moet laserontharing jaarlijks herhaald worden voor een blijvend effect.