Category Archives: Auto

Wapngo

Voor de echte doe-het-zelver: installeer je achteruitrijcamera zelf

Kom jij na een lange autorit door de stad ook altijd thuis met een verrekte nek? Doordat je de hele tijd overal heen moet kijken, van links naar rechts en van de achteruitrijspiegel tot over je schouder, moeten je nekspieren behoorlijk wat aankunnen. Wil jij nou ook voor eens en voor van die vervelende nekpijn af komen? Dan kan dat zeker, het is mij gelukt. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe ik dat gedaan heb, en dat vertel ik maar al te graag! Hoe deed ik dat? Ik deed dat door een draadloze achteruitrijcamera te kopen. Dat is echt een aanrader, het is een geweldig stukje technologie dat iedereen zou moeten hebben! Omdat het heel handig is, maar ook omdat het verkeersongelukken voorkomt. Het is net als een derde oog, er gaat een wereld voor je open. Letterlijk én figuurlijk!

 

Allereerst rijst natuurlijk de vraag: hoe werkt zo’n achteruitrijcamera? Via een of meerdere kleine camera’s die achter op je auto zitten gemonteerd, wordt er een signaal gezonden naar de monitor van je auto of andersoortig voertuig.  Achterop de auto of in het derde remlicht van een busje, bijvoorbeeld een achteruitrijcamera Mercedes sprinter, zitten dan één of meerdere hele kleine camera’s gemonteerd. Meestal zijn deze dan draadloos verbonden aan de monitor van de auto. Op de monitor kan je dan zien wat de camera’s achter op je auto zien. Zo verklein je de dode hoek aanzienlijk.

 

Maar goed, nu wil jij er natuurlijk ook een. En klusser die jij bent, wil je hem zelf installeren natuurlijk. Dat doe je door eerst een achteruitrijcamera te kopen bij VanZwitserland, dé specialist in achteruitrijcamera’s.  Je gaat dan de achteruitrijcamera aansluiten. Met behulp van de handleiding. Super simpel is dat dus als je een beetje technisch inzicht hebt! En als je dat niet hebt, geen paniek, dan helpen wij van VanZwitserland jou graag uit de brand!

https://www.vanzwitserland.nl/

De voordelen van 123 Theorie

Hoe duur is een auto theoriecursus in Arnhem? Deze vraag krijgt het 123 Theorie-team veel te horen. Op dit moment geldt een actieprijs van € 99,00. Hierin is het bedrag dat je aan het CBR moet betalen -€ 33,00- nog niet inbegrepen. Alles bij elkaar ben je aan de theorietraining en het examen € 132,00 kwijt. Voordat ze zich opgeven informeren veel mensen naar de leeftijdsgrens om deel te kunnen nemen. Deze is gesteld op 16 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Het klopt dat de meerderheid van de deelnemers jong is, maar (iets) ouderen zijn ook van harte welkom!

Het certificaat dat je krijgt als je slaagt is overigens anderhalf jaar geldig. Oftewel: je hebt anderhalf jaar de tijd om je rijbewijs te halen. Het is niet verplicht om je voor te bereiden op de 123 Theorie cursus, maar het wordt wel aangeraden. Als je je opgegeven hebt, krijg je materiaal opgestuurd. Onze tip: lees dit zorgvuldig door, schrijf eventuele vragen op en stel die tijdens de opleiding.

Ga jij een theoriecursus in Leeuwarden of Deventer beginnen. Een tip vooraf. Het gebeurt wel eens dat cursisten met een verlopen ID-kaart examen willen doen. Dat mag dus niet! Check van te voren goed tot wanneer je identiteitskaart of paspoort geldig is. Een scooterrijbewijs geldt ook als wettig ID-bewijs. Dyslexie, faalangst, ADHD en andere leer- en concentratieproblemen komen helaas veel voor. Studeren, concentreren en een examen afleggen zijn dan bijzonder stressvol. Gelukkig weten de docenten van 123 Theorie hier wel raad mee.

De cursus is zo opgesteld dat iedereen kan slagen. Jij, met je enorme examenvrees, ook! En jij, die de Nederlandse taal niet zo goed machtig bent, ook! Bij 123 Theorie worden de belangrijkste verkeersregels logisch uitgelegd. Om te controleren of iedereen de stof echt goed begrijpt, wordt volop geoefend met examenvragen. Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt voor de auto theorie cursus van 123 Theorie. Je kunt je online opgeven, kijk daarvoor op www. 123-theorie .nl. Bellen kan ook, dit is het telefoonnummer: 085-0601230.

https://www.123-theorie.nl
Wapngo

Verschillende modellen van de Mercedes Sprinter

bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen?

Ben je op zoek naar een bus zoals een Mercedes Sprinter? Bepaal dan eerst voor jezelf goed waarvoor je deze bus nodig hebt en wilt gaan gebruiken zodat je het juiste model kiest met de nodige accessoires.

Soorten Mercedes Sprinter

Een Mercedes Sprinter kun je in vier verschillende modellen kopen: de Tourer, de Gesloten Bestelwagen, de Chassiscabine met open laadbak en de Chassiscabine. De drie laatstgenoemde modellen zijn geschikt als bedrijfswagen voor het vervoer van goederen terwijl de eerste voor het vervoer van personen ingezet kan worden.

Sprinter met open laadbak

Als je de Sprinter hoofdzakelijk wilt gebruiken om goederen mee te vervoeren is het verstandig eerst goed te kijken met welk model je het beste uit de voeten kunt. Het model met de open laadbak bestaat uit een cabine waar een open bak achteraan vast zit. Je kunt ook alleen voor een cabine kiezen zodat je zelf een oplegger erachter kunt knopen. Op die manier creëer je zelf een soort kleine vrachtwagen terwijl het toch gewoon een busje blijft.

Eigenschappen van de Sprinter met open laadbak

De Chassiscabine met open laadbak is verkrijgbaar in drie verschillende carrosserielengten en je kunt er voor kiezen een dubbele of enkele cabine te nemen. Gebruik je bijvoorbeeld de bus om dagelijks mee naar het werk te gaan en neem je meer mensen mee? Dan is een dubbele cabine zeker aan te raden. De laadbak kan tot wel 9,2 m2 groot zijn zodat je er veel mee kunt vervoeren.

Sprinter zonder laadbak

Heb je meer behoefte aan alleen een cabine waar je zelf iets achter kunt hangen? Dan kies je het beste voor een losse Chassiscabine. Ook bij dit model geldt dat je voor een enkele of dubbele cabine kunt kiezen, er drie carrosserielengten te koop zijn en je de bus in diverse uitvoeringen kunt kopen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/
Wapngo

Achteruitrijcamera veiliger?

Tegenwoordig komen er steeds meer achteruitrijcamera op de markt. Eerst was je nog hip met je sensoren in de auto, maar tegenwoordig is dat al niet meer. De sensoren kunnen je helpen met inparkeren maar ze verbeteren je zicht niet. Een camera kan dat uiteraard wel. Een Amerikaans onderzoek heeft geconstateerd dat een achteruitrij camera veel effectiever is dan het gebruik van sensoren. Het onderzoek is uitgevoerd door het Institute Of Highway Safety (IOHS). Deze non-profit organisatie werkt er aan om het aantal verkeersongevallen sterk te verminderen. Ze hebben een test gedaan waarin een groep mensen in een auto reed die uitgerust was met een achteruitrijcamera, en een andere groep mensen die in een auto zondercamera, maar met sensoren reed. Alle mensen kregen de taak om de auto achteruit in te parkeren terwijl ze ondertussen iets anders aan het doen waren, zoals de airco aanzetten of een ander liedje uitkiezen. Hierdoor waren ze minder geconcentreerd op het inparkeren zelf. Tijdens het inparkeren verscheen er een object achter de auto, wat een kind voor moest stellen. De resultaten waren erg opvallend. De personen die gebruik konden maken van een camera, raakten het “kind” maar in 56 procent van de gevallen. De personen die alleen gebruik maakten van de sensoren raakten het “kind” in 94 procent van de gevallen. Hieruit kan je dus opmaken dat een auto met een achteruitkijkcamera veiliger rijdt dan een auto met alleen sensoren. Zo’n camera hoeft niet veel te kosten. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Lees u er dus eens goed over in en denk goed na of dit misschien een juiste keuze voor u kan zijn. Het is bewezen dat er minder ongelukken gebeuren als er gebruik wordt gemaakt van een achteruitrijcamera. Vraag altijd hulp aan een professional tijdens het maken van uw keuze zodat u geen miskoop doet. 

http://www.achteruitrijcamera.nl
Wapngo

Samen leren autorijden bij de rijschool in Amsterdam Zuid

Wil je leren autorijden, maar vind je dat nog een beetje spannend? Je hoeft niet per se alleen te rijden, je kan namelijk ook met z’n tweeën rijles nemen bij een rijschool in Amsterdam Zuid. Dit is een speciaal programma voor mensen die liever niet alleen willen rijden. Je zit natuurlijk wel met een instructeur in de auto, maar het kan erg fijn zijn om met iemand samen te rijden die je goed kent. Dit is vooral aan te raden als je angstig bent. Het kan dan erg geruststellend zijn om bijvoorbeeld samen met een vriend of vriendin rijles te nemen. Dit is vooral erg fijn als jullie allebei angstig zijn zodat jullie elkaar kunnen steunen. Zo wordt het rijden een stuk aangenamer en het is gezelliger samen. Niet elke rijschool in Amsterdam Zuid biedt dit aan, dus als je daarin geïnteresseerd bent kun je contact opnemen met de rijschool. Je kan dan samen eens langsgaan om te bespreken hoe deze duo rijlessen worden ingericht en wat de voordelen ervan zijn. De rijschool in Amsterdam Zuid geeft je graag een uitgebreide uitleg zodat jullie kunnen bepalen of deze vorm van rijlessen iets voor jullie is.

Hoe kun je al op jonge leeftijd beginnen met de rijlessen van de rijschool in Amsterdam Zuid?

Kan jij echt niet wachten tot jij je rijbewijs behaalt? Vroeger mocht je pas met rijlessen beginnen als je 18 was, maar die leeftijd is al naar beneden geschroefd. Je kan nu starten met de rijlessen van de rijschool in Amsterdam Zuid als je 16,5 bent. Vanaf deze leeftijd kan jij je inschrijven bij de rijschool in Amsterdam Zuid en de lessen nemen. Wel zijn er enkele verschillen als je op jonge leeftijd begint. Als jij op de 18e of op een latere leeftijd je rijbewijs haalt, dan mag je meteen alleen rijden. Als jij je rijbewijs bij de rijschool in Amsterdam Zuid haalt terwijl je nog geen 18 bent, dan moet je rijden onder begeleiding. Je zal een aantal begeleiders moeten opgeven (bijvoorbeeld je ouders) en zij krijgen dan een speciale pas zodat zij kunnen aantonen dat zij aan de eisen voor de begeleider voldoen. Door onder begeleiding te rijden leer je nog beter te rijden en zo wordt geprobeerd om ongelukken door jongeren te verminderen. Dit is vooral noodzakelijk bij jongeren die wat roekelozer rijden. Dat geldt natuurlijk lang niet voor alle jongeren, maar deze maatregel draagt bij aan veilig verkeer.

http://rijschooloppertopper.nl/rijschool-amsterdam/
Wapngo

Rijlessen in Amsterdam Zuid volgen?

Ben je op zoek naar een goede rijschool uit Amsterdam Zuid, maar ben je nog niet uit je zoektocht? Dan ben je bij onze rijschool uit Amsterdam Zuid aan het juiste adres. Je rijbewijs halen is een belangrijk moment in je leven en dit wil je dan ook goed voor elkaar hebben. Naast het feit dat je natuurlijk deskundig les wil krijgen, zijn er veel rijscholen die verschillende pakketten aanbieden. Wij hebben goede rijlespakketten tegen scherpe tarieven en met betrouwbare voorlichting. Je rijbewijs haal je maar één keer, dus dan moet je het ook meteen goed doen! Tuurlijk gaat het in eerste instantie om de kwaliteit van de lessen, maar de tarieven van de lessen zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Als je bijvoorbeeld twee kinderen hebt die bijna tegelijk mogen beginnen met het nemen van rijlessen bij onze rijschool in Amsterdam Zuid, dan begrijpen wij maar al te goed dat de kosten van de rijlessen ook meewegen in de beslissing die je gaat nemen over de rijschool. Indien dit bij u het geval is, kunt u vooraf altijd contact met ons opnemen, zodat wij samen met u hierover in gesprek kunnen gaan en kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wil je meer weten over rijschool in Amsterdam Zuid of wil je gewoon meer weten over autorijden of autorijlessen? Is het jou nog niet duidelijk hoe het allemaal precies zit met een theorie examen en weet je niet wat een praktijk examen inhoudt? Wij voorzien je graag van de juiste voorlichting bij al je vragen en je kunt contact met ons opnemen via de website. Ook staat op onze website het telefoonnummer als je liever snel en persoonlijk contact met ons wilt. We zien je graag tegemoet bij onze rijschool in Amsterdam Zuid en hopen dat we jou zo snel mogelijk kunnen helpen bij het behalen van jouw rijbewijs.

http://rijschooloppertopper.nl/rijschool-amsterdam/
Wapngo

Rijschool in Rijssen voor auto, motor en scooter

Ben je op zoek naar een goede rijschool uit Rijssen, maar ben je nog niet uit je zoektocht? Dan ben je bij onze rijschool uit Rijssen aan het juiste adres. Je rijbewijs halen is een belangrijk moment in je leven en dit wil je dan ook goed voor elkaar hebben. Naast het feit dat je natuurlijk deskundig les wil krijgen, zijn er veel rijscholen die verschillende pakketten aanbieden. Wij hebben goede rijlespakketten tegen scherpe tarieven en met betrouwbare voorlichting. Je rijbewijs haal je maar één keer, dus dan moet je het ook meteen goed doen! Tuurlijk gaat het in eerste instantie om de kwaliteit van de lessen, maar de tarieven van de lessen zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Als je bijvoorbeeld twee kinderen hebt die bijna tegelijk mogen beginnen met het nemen van rijlessen bij onze rijschool in Rijssen, dan begrijpen wij maar al te goed dat de kosten van de rijlessen ook meewegen in de beslissing die je gaat nemen over de rijschool. Indien dit bij u het geval is, kunt u vooraf altijd contact met ons opnemen, zodat wij samen met u hierover in gesprek kunnen gaan en kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wil je meer weten over rijschool in Rijssen of wil je gewoon meer weten over autorijden of autorijlessen? Is het jou nog niet duidelijk hoe het allemaal precies zit met een theorie examen en weet je niet wat een praktijk examen inhoudt? Wij voorzien je graag van de juiste voorlichting bij al je vragen en je kunt contact met ons opnemen via de website. Ook staat op onze website het telefoonnummer als je liever snel en persoonlijk contact met ons wilt. We zien je graag tegemoet bij onze rijschool in Rijssen en hopen dat we jou zo snel mogelijk kunnen helpen bij het behalen van jouw rijbewijs.

http://www.autorijschoolbeslist.nl/rijschool-rijssen/
Wapngo

Vrachtwagen rijden

Natuurlijk vindt iedereen van zichzelf dat hij of zij goed is in autorijden. Dit is natuurlijk logisch. Veel mensen onderschatten ook hoe lastig het is om een bestelwagen of vrachtwagen te besturen. Ondanks dat alles natuurlijk hetzelfde werkt is het vele malen ingewikkelder, omdat het voertuig simpelweg veel groter is. De bestelwagen of vrachtwagen reageert anders op gas geven en remmen, omdat het gewicht veel zwaarder is. Ook spelen er verschillende krachten op de lading bij bijvoorbeeld het nemen van een bocht. In dit artikel worden een aantal tips besproken voor het besturen van een groter voertuig.

Ten eerste moet u veel meer opletten op de verkeersborden. Een groot deel van de borden is namelijk alleen geldig voor vrachtwagens. Wanneer je gewend bent om met een personenauto te rijden, besteed je geen aandacht aan deze borden. Denk hierbij aan verkeersborden die een inhaalverbod of snelheidsbeperking voor vrachtwagens aangeven of aan borden die melden dan bepaalde wegen zijn voor vrachtwagens. Verder moet u zich ervan bewust zijn dat het voertuig veel langer is dan een personenauto bijvoorbeeld bij het inhalen. Vaak staat er bij het inrijden van een parkeergarage een afmeting. Met de personenauto heeft u hier niets mee te maken maar tijdens het besturen van een groter voertuig is dit ineens wel van belang. Ook moet u altijd denken aan wat er zich in de dode hoek afspeelt.

Om een beetje gevoel te krijgen met het busje of vrachtwagen is het verstandig om eerste een aantal rondjes te rijden in een rustige omgeving voordat u gelijk de weg op gaat. Vervolgens is het op de weg verstandig om een grote afstand tussen uw voorligger aan te houden omdat bestel- en vrachtwagens een langere remweg hebben dan een normale personenwagen. Doordat het gewicht veel hoger is, is het beter om de bochten heel voorzichtig en in een heel langzaam tempo te nemen. U zult ook merken dat het inparkeren veel lastiger is. Hiervoor kunt u gebruik maken van achteruitrijcamera vrachtwagen of achteruitrijcamera bestelbus.

http://www.vanzwitserland.nl
Wapngo

Alles wat je zoekt voor je Kever kan Paruzzi je leveren

Is jouw oude Beetle je lust en je leven en zoek je originele Keveronderdelen? Van harte welkom op dé VW-site voor Nederland en België. Paruzzi is een allround shop. Het assortiment bestaat uit meer dan 250 professionele merken. Deze leveren allemaal ook rechtstreeks aan Volkswagen of ze hebben dat in het verleden gedaan. Veel van de items die wij aanbieden, zijn via dealers niet meer leverbaar.  

Een deel van de producten verkrijgen wij rechtstreeks uit de Duitse Classic magazijnen. Je kunt de meest uiteenlopende parts bij ons bestellen. Van aandrijf flens pluggen, aanslag rubbers, accupoolklemmen en accuzuur tot kogellagers, koppelingskabels en schakeltandwielen.

Daarnaast willen we antwoorden bieden op al jouw prangende vragen. Paruzzi.com staat vol met technische info, neem je tijd de site goed te verkennen. Zoek je naast onderdelen ook een accessoire? Die zit er zeker tussen. Voorbeelden van populaire accessoires zijn een vintage ventilator, een vaasje voor op het dashboard en een jaloezie voor op het achterraam. Voor een compleet overzicht van het aanbod verwijzen we je naar de Paruzzi-catalogus die je online kunt bestellen.

Kever problemen? Raadpleeg de handleiding

Soms kan het praktisch zijn een handleiding Kever bij de hand te hebben. Maar omdat niet ieder onderdeel standaard met zo’n beschrijving wordt geleverd, hebben wij die informatie online gezet. Je kunt de aanvullende informatie of complete handleidingen inzien, printen en als pdf-formaat downloaden.
 

Zoeken naar een handleiding gaat als volgt: typ het Paruzzi artikelnummer in (je vindt het nummer op het item of op de verpakking aan de linkerkant van de barcode) en klik op het oranje balkje waar ‘zoeken’ op staat. Kom je er niet helemaal uit? Schroom niet contact op te nemen, we helpen je graag! Paruzzi is telefonisch bereikbaar via +31(0)113-5035555. Een mailtje sturen kan naar sales @ paruzzi.com. Als je langs wilt komen, ben je welkom aan de Kreeft 16 in Yerseke.

https://www.paruzzi.com
Wapngo

Lessen bij een betrouwbare rijschool in Haarlem

Ben jij op zoek naar een goede, leuke en betrouwbare rijschool in de omgeving van Haarlem? Dan ben je hiervoor bij ons aan het juiste adres! Op het moment dat je een rijschool zoekt in Haarlem zijn er natuurlijk heel veel mogelijkheden en je zult waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel rijscholen in Haarlem, dat je helemaal niet weet waar je nou precies op moet letten. Je kent de mensen niet, je kent de instructeurs niet en ze zullen natuurlijk allemaal beweren dat ze de beste rijschool van Haarlem zijn. Wij doen dat niet, maar we kunnen enkel en alleen zeggen dat de mensen die bij ons het rijbewijs hebben gehaald altijd met heel veel plezier hun rijlessen hebben gedaan en dat de lessen bij ons als prettig worden ervaren. Als jij een rijschool zoekt in Haarlem en jij komt bij ons terecht, dan gaan wij eerst kijken wat je voor jou kunnen betekenen. We nodigen je uit voor een intake in één van onze lesauto’s en vervolgens gaan wij als rijschool Haarlem een stukje met jou rijden. Eerst gaan de instructeur achter het stuur zitten om even kennis te maken met jou.

 

Voordelen van deze rijschool in Haarlem

Op het moment dat je meteen achter het stuur moet gaan zitten en ook de instructeur niet kent, is dit extra lastig en moet je meerdere dingen tegelijk doen. Je wilt de instructeur leren kennen, maar tegelijk moet je ook iets doen wat je niet kan en nog nooit hebt gedaan, en dat is autorijden. Wij begrijpen als rijschool in Haarlem dat dit vervelend kan zijn en daarom laten we de instructeur eerst zelf een stukje rijden, waarna vervolgens de cursist een stukje gaat rijden. De instructeur gaat kijken wat je al kan, of je een beetje aanleg hebt voor het autorijden en wat je ervan vindt. Aan de hand van deze bevindingen gaat hij vervolgens samen met jou een behandelplan maken en kan hij jou een speciaal lespakket aanbieden. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze bij onze rijschool in Haarlem af te nemen, want wij bieden ook losse lessen aan. In verhouding zijn deze losse lessen echter wel duurder dan wanneer je een pakket neemt bij onze rijschool in Haarlem, maar dit kunnen we uiteraard ook bespreken als we bij jou langskomen. Wil jij meer weten over onze rijschool in Haarlem of heb jij een vraag over iets? Kijk dan op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op als je een vraag hebt.

http://rijschooloppertopper.nl/rijschool-haarlem/