Cursus verkeersregelaar in Noord Holland volgen?

Wil jij graag een cursus tot verkeersregelaar volgen, maar heb jij tot op heden nog geen geschikte opleider gevonden die jou hierbij kan helpen? Dan verzoeken we jou om nu te stoppen met zoeken, want wij zijn dé opleider voor alle verkeersregelaars in Nederland! Het volgen van een cursus tot verkeersregelaar lijkt misschien heel makkelijk, maar dit is het alles behalve. Kan jij je het moment nog herinneren dat je je roze papiertje haalde en hiervoor een theoretisch examen af moest leggen? Als we ditzelfde examen nu weer aan jou voor zouden leggen, zou jij de meeste antwoorden dan nog weten? Uit onderzoek van de overheid blijkt dat het grotendeel dat al langere tijd zijn of haar rijbewijs heeft, de verkeersregels niet meer goed kent en dan ook zouden zakken voor een theorie examen. Op het moment dat jij een cursus wil volgen tot verkeersregelaar, is het wel zaak dat jij de verkeersregels goed kent en deze natuurlijk ook in acht neemt.

Bij de cursus tot verkeersregelaar gaan we de nadruk leggen op een aantal belangrijke aspecten:

–        Als eerste gaan we je leren hoe je moet omgaan met het zogenaamde incident management. Incident management zijn alle maatregelen die worden getroffen nadat er een ongeluk is gebeurd, om het betreffende verkeer in zo goed mogelijk banen te leiden, zodat er niet nog meer ongeluk gebeuren. Als je een cursus tot verkeersregelaar gaat volgen is dit een belangrijk onderdeel van de cursus, omdat je uiteindelijk moet weten hoe je met de situatie om moet gaan. Het is hier niet alleen belangrijk dat de mensen die op de weg zijn veilig zijn, maar je dient ook rekening te houden met de slachtoffers. Dit is misschien niet iets waar je zo snel aan denkt bij het volgen van een cursus tot verkeersregelaar, maar het hoort er zeker bij.

–        Ook leer je omgaan met drukke situaties op de weg en hoe je deze situaties in het verkeer in de kiem kunt smoren, zodat er geen ongelukken ontstaan of andere dingen gebeuren. Als er een groot evenement in de buurt plaatsvindt komen hier vaak heel veel mensen op af en het grotendeel gaat hierheen met de auto. Als je de cursus tot verkeersregelaar hebt gevolgd ben je bevoegd om te helpen bij dit soort evenementen en ben jij degene die ervoor moet zorgen, samen met je collega’s natuurlijk, dat het verkeer op een veilige en snelle manier naar de plek van bestemming wordt gebracht.

https://www.otten-verkeer.nl/verkeersregelaar-cursus