Category Archives: Electronica en Computers

Wapngo

IT voor uw bedrijf, zelf doen of uitbesteden?

Organisaties wereldwijd maken in grote getalen gebruik van IT ofwel informatie technologie.

Kijk maar naar de hoeveelheid hardware die dagelijks wordt gebruikt. Bijna elke werknemer in een organisatie heeft bijvoorbeeld de beschikking over een computer en bijvoorbeeld een smartphone van de zaak. De wereld van de IT veranderd echter in een hoog tempo door allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hard- en software. Het kan als bedrijf dus lastig zijn om alle zaken omtrent de IT goed op orde te hebben. Daarom gaan wij het in dit artikel hebben over wat IT nu precies inhoudt, wat de belangrijkste uitdagingen zijn voor organisaties op het gebied van IT en of je dit nu het beste zelf kunt doen of toch beter kunt uitbesteden aan een IT bedrijf. Ook benieuwd geworden naar informatie over dit actuele maar snel veranderd onderwerp, lees dan snel verder.

Wat is IT nu precies?

IT staat voor informatie technologie. Hiermee worden alle zaken bedoeld op het gebied van telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Het draait dus om het uitwisselen van informatie tussen bepaalde apparaten. In Nederland wordt voor informatie technologie ook vaak de afkorting ICT gebruikt. ICT staat voor informatie en communicatie technologie. Het onderscheid tussen de beide stromingen is de laatste jaren sterk vervaagd, daarom worden beide begrippen vaak gezamenlijk behandeld.

Alle organisaties maken eigenlijk gebruik van informatie technologie. Bij een kleine onderneming vergt dit weinig inspanning. Kleine ondernemingen maken meestal gebruik van slechts een paar computers en andere apparaten zoals bijvoorbeeld een printer. Deze apparatuur onderhouden en eventueel vervangen wanneer deze aan het einde van haar levensduur is gekomen is een simpele klus. Wanneer het echter om duizenden apparaten gaat, zoals bij grote organisaties het geval is, wordt het beheren van de IT een lastige en tijdrovende klus. Zie namelijk maar eens bij te houden wanneer de hardware aan vervanging toe is, de licenties van de software verlopen en wanneer de opslagcapaciteit van de organisatie zijn maximum heeft bereikt.

Belangrijke uitdagingen binnen de IT branche

Aangezien informatie technologie in hoog tempo veranderd door allerlei innovaties op het gebied van hard- en software, ontstaan er uitdagingen binnen de IT branche. Wij zullen hieronder de belangrijkste uitdagingen voor het jaar 2020 benoemen en toelichten.

Artificial Intelligence

Artificial intelligence ook wel kunstmatige intelligentie genoemd staat tegenwoordig aan de vooravond van een gigantische doorbraak. De technologie is de laatste jaren sterk vooruitgegaan en wordt al veelvuldig gebruikt in programma’s zoals bijvoorbeeld spraakherkenning op je smartphone.

Denk maar eens aan de applicatie Siri van Apple, deze applicatie gebruikt kunstmatige intelligentie om te kunnen reageren op vragen die de gebruiker aan het apparaat stelt. Ook voor organisaties speelt kunstmatige intelligentie al een grote rol. De technologie kan bijvoorbeeld bedrijfspatronen herkennen en hier bijvoorbeeld belangrijke inzichten uit halen. In de toekomst zal kunstmatige intelligentie steeds slimmer worden en zelfstandig taken kunnen uitvoeren, tot die tijd moeten we het doen met handige applicaties zoals Siri van Apple.

Marketingtechnologie

Het gebruik van informatie technologie om marketing te begrijpen en toe te passen is de laatste jaren explosief gestegen. Waar er in 2011 ongeveer 150 tools beschikbaar waren, waren dit er in 2018 al ruim 5000. Steeds meer organisaties zijn dus de waarde van het gebruik van marketingtechnologie in gaan zien. En dit is maar goed ook, door het gebruik van marketingtechnologie kan de marketingmanager goede inzichten verzamelen vanuit de gehele customer journey. Hij of zij kan met dit soort technologieën dus grote informatiestromen snel overzichtelijk maken en in kaart brengen.

Een veranderende IT cultuur

Net als binnen de marketing springen bedrijven ook met hun werkwijze op een traditionele manier om. Organisaties zijn op het gebied van IT nog vooral gericht op het beheersen van de kosten, het verlagen van de risico’s en het verbeteren van de cybersecurity. Dit is echter zonde aangezien een organisatie op deze manier lang niet het volledige potentieel van de IT benut. Constant risico-avers zijn op dit gebied zorgt misschien wel voor een veilig gevoel maar zal niet bijdragen aan de behoeften van de organisatie. Er moet dus goed gekeken worden wat nu precies de IT behoeften zijn binnen een organisatie en hoe de werkzaamheden hierop kunnen worden aangepast.

Nu we weten wat informatie technologie precies inhoudt en wat de belangrijkste uitdagingen zijn op dit gebied. Kunnen we verder gaan met de vraag of het nu handig is om IT zelf te doen of dit uit te besteden aan een specialistische organisatie. Eigenlijk zijn er twee simpele vragen die een organisatie zichzelf kan stellen om hierachter te komen:

  • Is mijn organisatie qua grootte reel om zelf te onderhouden op het gebied van IT?
  • Beschikt mijn organisatie over de benodigde kennis op het gebied van IT?

Indien het antwoord op één van deze vragen nee is dan is het verstandig om alle activiteiten op het gebied van informatie technologie uit te besteden aan een specialistische organisatie.

Echter spelen er behalve de bovenstaande punten nog meerdere zaken een rol binnen deze keuze.

Zo is het voor de continuïteit van een organisatie handig om de IT uit te besteden. Indien er dan binnen de eigen organisatie dingen mis gaan zal dit geen invloed hebben op de informatie technologie. Dit wordt immers uitbesteed. Verder speelt het risico ook nog een rol bij deze keuze.

Indien een organisatie zelf alle zaken op het gebied van IT regelt dan zijn zij ook verantwoordelijk voor alle opgeslagen data zoals bijvoorbeeld vertrouwelijke informatie. Door de IT zelf te doen loopt een organisatie dus risico op het gebied van opgeslagen data. Indien de informatie technologie wordt uitbesteed is dit risico voor de derde partij en hoeft de eigen organisatie hier zich geen zorgen over te maken. Vaak zijn dit soort specialistische organisaties ook beter in staat om de veiligheid op het gebied van IT te waarborgen.

Conclusie

Concluderend kan er dus gezegd worden dat het voor de meeste organisaties handig is om de IT uit te besteden. Zij beschikken zelf immers niet over de benodigde kennis en willen liever geen risico lopen op bijvoorbeeld een datalek.

Naast kennis en mogelijke risico’s spelen nog meer zaken een rol. Wat dacht u van IT diensten die uw werk en zorgen uit handen nemen? IT diensten die uw werk vergemakkelijken, zodat u kunt focussen op hetgeen u goed in bent? Of IT-diensten die u tijd en geld besparen. Een goed voorbeeld hiervan is device as a service van NEG-ITsolutions.

Maar zo zijn er nog tal van andere bekende voorbeelden te benoemen die naast veiligheid en kennis ook tijds- en kostenbesparing opleveren. Deze zullen we aan u presenteren in een volgend blog. 

Wapngo

Waarom je best geen tweedehands hoverboard koopt

Sinds 2014 zien we vaak een hoverboard over de weg rijden. Een hoverboard is een skateboard dat aangedreven is door 2 elektromotoren. Het ziet er heel cool uit en het is het nieuwe, favoriete transportmiddel van vele jongeren.

In een hoverboard zit een grote batterij die het geheel aandrijft. Je hoeft dus geen manuele duwbewegingen te doen zoals dat bij een skateboard het geval is. Sturen doe je door gebruik te maken van je druk op je voeten. Verleg je je gewicht op je linker been/voet, dan zal je board naar links draaien. Verleg je je gewicht op je rechter been/voet dan draait je hoverboard naar rechts.

In het hoverboard zitten ook gyroscopen die je hoverboard ten allen tijde recht houden. Voor- of achterwaarts rijden doe je door met je bovenlichaam lichtjes naar voor of naar achteren te leunen. De gyroscopen detecteren dit en laten je hoverboard naar voor of naar achteren bewegen door de elektromotoren in de juiste richting aan te sturen.

De meeste kinderen en jongeren zijn veelal snel weg met het besturen van een hoverboard.

Een hoverboard kan je niet verzekeren

Sinds de rage van de hoverboards bij kinderen en jongeren is de bezorgdheid bij ouderen ook gestegen. Als je weet dat je met een hoverboard in Nederland niet de openbare weg op mag, dan weet je ook direct al dat een hoverboard niet te verzekeren valt.

Omdat de hoverboard een voertuig is zonder stuur, willen verzekeraars geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. In hun ogen is het een stuk speelgoed. Je hoverboard verzekeren tegen brand is ook niet mogelijk omdat het een motorvoertuig is en motorvoertuigen vallen namelijk niet onder een inboedelverzekering.

Tweedehands hoverboards

Veel mensen zoeken naar een tweedehands hoverboard omdat de aankoop van een nieuw hoverboard vrij duur is. De nieuwprijzen variëren tussen 300 en 800 euro per board. Geen wonder dus dat er op tweedehands sites veel wordt achter gezocht.

Maar is het wel aangeraden om een hoverboard tweedehands te kopen?

Een tweedehands hoverboard kan je in nieuwstaat al vinden vanaf €150. Maar opgelet want deze “nieuwstaat” is wellicht voor een reden. Zo kan de verkoper na zijn aankoop zich plots bedacht hebben toen hij hoorde dat hij met z’n hoverboard niet de openbare weg op mag.

De kans dat tweedehands hoverboards, die verkocht worden aan zo’n lage prijs, gemaakt zijn van goedkope onderdelen of met een intern defect zitten (bijvoorbeeld een Bluetooth defect) is tevens ook aannemelijk.

Een tweedehands hoverboard bespaart je veel geld maar let goed op de technische staat. Als je via een tweedehands website zo’n board koopt dan weet je immers nooit welke onderdelen (of gebreken) er “onder de motorkap” zitten. Tweedehands kopen is en blijft dus een risico en je hebt ook nooit garantie op je aankoop.

Wil je zeker zijn van kwaliteit? Dan is ons advies om je hoverboard te kopen bij een gespecialiseerde webwinkel die bovendien garantie biedt op je aankoop.

http://www.smartbalancewheelshop.be
Wapngo

Ipad reparatie enschede

Een ipad reparatie uitvoeren, dat is een vak apart. Daarnaast werkt het apparaat toch weer net een beetje anders als een Android tablet en er komt meer bij kijken dan je misschien voor mogelijk zou houden. Als je iPad kapot is, het scherm heeft barsten, de knopjes werken niet meer optimaal of het aansluitpunt voor de oplader is bijvoorbeeld defect, dan is het tijd om het te laten maken. Voor dat soort reparaties ga je uiteraard naar de expert, die je ipad weer als nieuw zal laten werken. Wij zorgen ervoor dat jouw iPad goed gemaakt zal worden en dat voor een scherpe prijs en uiteraard door een vakman. Apple producten zoals een iPad zijn onze specialiteit en wij zorgen er dan ook voor dat jouw iPad niet alleen goed, maar ook zo snel mogelijk gemaakt zal worden.  iPad reparatie Enschede staat voor perfectie en kwaliteit. Kom anders gewoon even bij ons langs of neem contact met ons op, zodat wij kunnen kijken wat wij zoal voor je kunnen betekenen op het gebied van iPad reparaties.

Zit je met een kapotte iPad? Geen zorgen, wij kunnen er meestal voor zorgen dat je iPad het snel weer doet. Kijk voor meer informatie op onze website. 

http://www.gsmteam.nl/reparaties/apple/ipad-reparatie/
Wapngo

QR codes zelf printen

In de digitale wereld waar we tegenwoordig in leven moet alles snel en makkelijk gaan. Een van de dingen die ons leven een stukje makkelijker maakt, zijn QR codes. Deze “Quick Response” codes kunnen door middel van een app op je telefoon snel gescand worden en linken vervolgens naar een webpagina of openen iets op je telefoon. QR codes kunnen allerlei informatie bevatten, van e-mailadressen tot telefoonnummers.

Het aanmaken van een QR code is geheel gratis en een leuke manier om een bedrijf te promoten door bijvoorbeeld te flyeren of stickers met een QR code te drukken. Als u dit overweegt heeft u natuurlijk wel een QR code printer nodig. Deze zijn tegenwoordig erg populair en kunnen veel voor u betekenen!

Hoe verschilt een QR code nou eigenlijk van een gewone barcode? Een QR code is gemaakt om vanuit verschillende hoeken gescand te kunnen worden met een mobiele telefoon, ideaal voor klanten en promotiedoeleinden dus! Bij het aanmaken van een QR code is het belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Hieronder volgen een aantal tips om te zorgen dat, na het printen van de codes, alles goed werkt en er netjes uit ziet. 

Er zijn 2 soorten QR readers beschikbaar. Sommige scannen in kleur, maar de meesten zetten het beeld eerst om in grijswaarden. Dit betekent dat het plaatje in het zwart wit door de telefoon wordt gezien. Houd er daarom rekening mee om geen gebruik te maken van al te donkere of lichte kleuren omdat er contrast met de code en achtergrond dient te zijn. 

De QR code heeft een veiligheidsmarge, namelijk een witte rand om de code. Laat deze intact omdat het helpt bij het scannen van de code.

Mocht een QR printer niets voor u zijn, overweeg dan een continuous inkjet printer voor hoge kwaliteit.

http://www.kba-metronic.com/nl/
Wapngo

Drone met camera kopen?

Bent u op zoek naar een drone met camera?

 

Drone kopen? Dan bent u bij DroneKiezer.nl op het juiste adres. Wij zijn een drone prijsvergelijker waarbij we via alle drone shop in Nederland, Belgie en China drones aanbieden. Op onze site is het mogelijk om drones en drone prijzen met elkaar te vergelijken zodat u niet te veel betaalt maar ook dat u bij een goede en betrouwbare drone winkel een drone koopt. Bij ons kunt u terecht voor een breed assortiment aan drones waaronder drones met camera, mini drones, goedkope drones of budget drones, drones onder 100 euro, prijs kwaliteit drones en drones voor beginners en drones voor gevorderden. Kortom de beste drones van 2019 op een rij zodat u de juist keuze kunt maken. Een drone met camera kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

 

Wij bieden alle bekende en populaire drone merken, zoals DJI, Parrot, Walkera, Hubsan, Yuneec, Dromida, Cheerson en E-Flite. Bovendien kunt u bij Cheapdrones.nl teecht voor allerlei aanbiedingen naast de goedkope en kwaliteit drones die worden aangeboden. Door het grote aanbod zal er altijd wel iets voor u tussen zitten dat bij uw wensen aansluit. Drone kopen? Bezoek snel onze site en begin met het vergelijken van drones zodat u niet te veel betaalt!

https://www.dronekiezer.nl