Wapngo
Image default
Attracties

Escape room in het donker

Met ons volleybal team hadden we onlangs een leuke escape room in Nijmegen bezocht. We hadden er veel enthousiaste verhalen over gehoord over deze escape room in het donker, dus dat beloofde wel wat. Onder het genot van een kopje koffie en thee luisterden we aandachtig naar de uitleg van de escape room begeleider. We waren met 7 personen en er werd ons verteld dat we in 2 groepen werden verdeeld. Eén groep begint in het licht. De andere groep begint in het donker, vastgeketend met handboeien! Een paar van de meiden begonnen al te gillen: “ Nee, niet ik!!”. Anderen waren juist erg enthousiast en wilden wel vastgeketend worden. De groepen waren dus snel verdeeld.  Het spel was nog niet eens begonnen en we vonden het al super spannend!

Vastgeketend in het donker

Na de uitleg werd de groep die in het donker moest beginnen meegenomen door de begeleider. Ik was een van de “gelukkigen” en kreeg een ooglapje op. Bij het binnentreden van de kamer hoorde ik al een creepy muziek op de achtergrond. En toen ik werd vastgeketend begon het echt spannend te worden. We kregen nog een laatste uitleg en toen ging de deur achter ons op slot. Snel deed ik mijn ooglapje af. Het was echt pikdonker in de kamer. We zagen helemaal niks en wisten ook niet wat we moesten doen. Iedereen begon dus om zich heen te voelen. Gelukkig vonden we al vrij snel zaklampjes en konden we beginnen met puzzelen.

Bij de groep die in het licht mocht beginnen ging het wat stroefjes. We hadden onszelf al bevrijd van de handboeien, terwijl het reddingsteam nog aan het stuntelen was met de puzzels. Pas na 10 (?) minuten kwamen ze ons “redden”, maar toen hadden we al 2 andere puzzels opgelost.

Uiteindelijk hadden we de kamer binnen 47 minuten gehaald. Het was een hele leuke ervaring voor ons. We wisten al dat we op het veld goed konden samenwerken, maar nu blijkt de samenwerking ook goed te gaan in een escape room =).