Wapngo
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie in Loosduinen gericht op ademhalingsproblematiek

Wendt u zich voor fysiotherapie in Loosduinen tot de professionals van Fysio Centrum, dan kunt u rekenen op een keur aan behandelmogelijkheden. Naast algemeen fysiotherapeut zijn alle behandelaren ook nog eens specialist in een specifiek vakgebied. Ook met ademhalingsproblematiek bent u bij dit fysiotherapeutisch centrum aan het juiste adres. Een verkeerde ademhaling is in de meeste gevallen het gevolg van stress. Deze stress kan zowel acuut als langdurig van aard zijn. Ook migraine, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen zijn veelgehoorde klachten die uit spanning voort kunnen vloeien.

Het doel van ademhalingstherapie

Bent u van plan om fysiotherapie in Loosduinen te volgen die zich richt op uw ademhaling? Dan is het doel van deze therapie om u een ademhaling aan te leren die beter bij u past. Hierdoor zullen ook andere lichamelijke klachten verdwijnen of in elk geval drastisch verminderen. Om uw ademhaling te kunnen veranderen, dient u zich eerst bewust te worden van de manier waarop u ademhaalt. Dit is de eerste stap binnen dit behandeltraject van Fysio Centrum. Net zoals veel andere cliënten zult u zich in eerste instantie namelijk niet realiseren dat u verkeerd ademt, laat staan wat dat met u doet.

De vicieuze cirkel doorbreken

Door middel van deze fysiotherapie in Loosduinen, die gericht is op het verbeteren van uw ademhaling, doorbreekt u in feite een vicieuze cirkel. In eerste instantie is het namelijk spanning die uw lichaam en daarmee ook uw ademhaling kan beïnvloeden. De spanning kan zowel door recente gebeurtenissen zijn ontstaan als voortkomen uit een langer geleden onverwerkte emotionele gebeurtenis. De precieze oorzaak heeft overigens geen invloed op de invulling van deze vorm van fysiotherapie.

Fysiotherapie bij COPD

Een fysiotherapeutisch behandeltraject in Loosduinen kunt u eveneens bij Fysio Centrum volgen wanneer u de diagnose COPD heeft. Ook hier ligt de focus op ademhaling. Echter kent deze behandeling een geheel andere insteek, omdat COPD een diagnosticeerbare en ongeneesbare longaandoening is. Spanningsklachten spelen hier dus geenszins een veroorzakende rol. Wel kan spanning ontstaan wegens de kortademigheid of de angst voor wat er bij inspanning gebeurt.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl/