Gaat u een wastafelkraan kopen?

Je hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt onmiddellijk een douchemengkraan voor uw wastafel. Er bestaan zoveel gevariëerde wastafelkranen te koop dat jij mogelijkerwijs niet meteen betrouwbaar weet welke u nauwkeurig moet kiezen. De onderstaande dingen helpen u op weg tijdens dit kopen van een wastafelkraan.

Zaken bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw juiste in mijn inrichting?

Heeft je een klein begroting en hou je van eenvoud? Dan is een standaardkraan de perfecte keuze. Zij zijn zowel leverbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk interieur past een klassieke stijl wastafelkraan uw beste. Klassieke wastafelkranen hebben mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen bestaan juist strak vormgegeven. Normaliter betreffen uw eengreepsmodellen. Een subcategorie moderne wastafelkraan bedragen de minimalistische wastafelkranen. Deze bestaan doorgaans vierkant van vorm en hebben een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind je fijn?

Uw meeste kranen zijn van chroom. Wastafelkraan van dit materiaal glanzen mooi. Roestvrij staal is daarentegen mat van kleur en ietsje duurder. Dit voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Zeer hygiënisch natuurlijk. Supersteel wastafelkraan (van dit merk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepskranen bezitten een aparte toevoer voor heet en koud water. Je regelt de temperatuur door evenals de knop voor koud water als warm water uitgerekend af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen zetten het hoofdzakelijk goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden uw beste verkocht wegens hun gemak. Je vindt eenvoudig de voor jou ideale temperatuur en kan de greep hierna in deze stand laten staan. Substantieel duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kun je met één of verschillende tippen met uw vinger de temperatuur van uw water schikken.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan kopen een mogelijkheid voor mij?

Als je een wastafel hebt betreffende een waskom dan kun je het beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan inkopen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, bezitten deze tweetal belangrijke baten. Ten eerste is dit omwille een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkraan vormt nogal wat smerigheid en kalkaanslag dat regelmatig moeilijk te verwijderen door lastige hoekjes. Hier heb jij bij een ingebouwde wastafelkraan geen problemen van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling welke het omtrent je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of medium wastafelkraan het handigste?

Tijdens een wastafel bestaan lage wastafelkraan de standaard. Een medium wastafelkraan levert nochtans meer comfort met het handen afwassen en is derhalve handig mits u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen zijn een must ingeval u bak op je wastafel hebt.

6. Hoe aanzienlijk vind je de deugdelijkheid van een wastafelkraan?

De kwaliteit van een wastafelkraan wordt bepaald door dit binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bedragen van hogere kwaliteit: ze zijn flexibel te bedienen, lekken geringer gauw en gaan langer mee.

Uw hebt door dit antwoorden van deze zaken een betrouwbaar beeld van de wastafelkraan welke u wilt aankopen. Neem een kijkje op www.installatievakwinkel.nl en koop jouw fijne wastafelkraan.

https://www.installatievakwinkel.nl/sanitair/kranen/wastafelkraan