Wapngo
Image default
Bedrijven

Het fenomeen dat diëten heet

Iedereen heeft zelf wel eens een dieet gevolgd of heeft wel kennissen die aan het diëten zijn. De een eet helemaal niks meer. De ander telt constant calorieën en weer een ander drinkt alleen nog maar shakes. Jezelf uithongeren is in ieder geval geen goede manier om te diëten, maar wat dan wel? Misschien is een waterdieet of een caloriearm dieet wel iets voor jou.

 

Waterdieet

Een water dieet is een vrij onbekend dieet. De meeste mensen denken dat ze dan alleen nog maar heel veel water moeten gaan drinken en verder niks. Maar dit is gelukkig niet het geval. Een water dieet is eigenlijk vrij simpel. Vervang alle frisdrank of sapjes die je drinkt met water en zorg dat je gezond eet. Je hoeft niet veel meer te gaan drinken, maar zorg ook zeker niet dat je te weinig drinkt. Drink daarnaast voordat je gaat eten een groot glas water. Hierdoor zorg je dat je minder honger hebt en dus ook minder eet. Door het volgen van een water dieet kan je stofwisseling verhoogd worden en het is ook nog eens ontzettend goed voor je huid. Een win-win situatie dus.

 

Caloriearm dieet

Een van de populairste diëten is een caloriearm dieet. Dit omdat de meeste diëten erop gericht zijn om je calorie-inname te verminderen. Je lichaam heeft calorieën nodig om te kunnen functioneren. Door het verbranden van calorieën ontstaat er energie. Als je te veel calorieën binnenkrijgt dan worden deze omgezet naar vetten. Krijg je minder calorieën binnen dan je nodig hebt. Dan is je lichaam genoodzaakt de vetten die opgeslagen zitten in je lichaam te gaan verbranden om energie te produceren. Hierdoor val je dus af.

 

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/