Category Archives: Hobby en vrije tijd

Wapngo

Voorziet u kinderen van goede zwemvesten en bootschoenen?

Goede kleding en uitrusting op het water is belangrijk, dus voorziet u uw kinderen van goede zwemvesten en bootschoenen? Een dagje op het water moet in het teken staan van plezier, maar veiligheid mag nooit uit het oog worden verloren. Helaas gebeuren er jaarlijks nog erg veel ongelukken op het water. Het dragen van reddingsvesten kan hierbij een enorm verschil maken. Kinderen, zeker kleine kinderen, zijn bijzonder kwetsbaar wanner zij te water raken. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Het is daarom verstandig om jongere kinderen te allen tijde een vest te laten dragen.

 

Er zijn speciale zwemvesten voor kinderen

Vanzelfsprekend zijn er speciale zwemvesten voor kinderen. Deze zijn verkrijgbaar bij de betere specialisten op het gebied van zeilen en varen, zoals Zeilkleding.nl. U kunt vesten kopen in tal van gewichtsklassen. Het is belangrijk dat het vest perfect aansluit op het postuur en het lichaamsgewicht van het kind. U wilt voldoende drijfvermogen, maar het vest mag ook weer niet te groot zijn. Een te groot vest kan namelijk ook zorgen voor gevaarlijke situaties. U kunt zwemvesten vaak online bestellen, maar als u niet zeker bent van uw zaak, bent u bij een specialist ook altijd van harte welkom om de verschillende soorten vesten te proberen. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid het water op gaat.

 

Ook bootschoenen zijn belangrijk

Kinderen willen lekker rond kunnen lopen op de boot. Daarom is voor hen het dragen van goede bootschoenen belangrijk. De juiste bootschoenen zijn niet alleen modieus, maar zitten en lopen ook comfortabel en bieden extra grip. Met name dit laatste punt is zeer belangrijk. Veel ongelukken op het water gebeuren doordat kinderen uitglijden en vallen. Door het dragen van het juiste schoeisel wordt de kans hierop geminimaliseerd. Voor elke maat is er een juiste schoen te vinden bij Zeilkleding.nl!

Wapngo

Buiten is het gezonder

Het is belangrijk voor risicogroepen voor een vitaminetekort aan vitamine d dat ze genoeg van deze vitamine binnen krijgen. Voor de inname van vitamine d moet je vette vis en margarine eten en veel buiten komen. Vooral het naar buiten gaan is belangrijk als je genoeg vitamine d wilt binnen krijgen. Als je niet genoeg buiten komt krijg je last van allemaal vervelende bijwerkingen en dat is niet wat je wilt.

Jonge kinderen en oudere mensen zijn de risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Oudere mensen nemen de vitamine minder goed op en jonge kinderen hebben veel van de vitamine nodig omdat ze de vitamine ook nodig hebben voor een goede ontwikkeling tijdens hun groei. Daarom is het voor jonge kinderen helemaal belangrijk om genoeg buiten te komen.

Oude mensen en jonge kinderen moeten dus buiten komen. Voor oudere mensen is het geen probleem om naar buiten te gaan, maar jonge kinderen hebben geen benul van het belang van vitamine d en zullen uit zichzelf niet zo snel naar buiten gaan. De ouders van jonge kinderen moeten er daarom voor zorgen dat hun kinderen naar buiten gaan. Dit kunnen ouders doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen.

Het kan buiten leuk gemaakt worden door leuke speeltoestellen neer te zetten voor je kinderen. Als er buiten leukere dingen te doen zijn dan binnen zal een kind sneller buiten gaan spelen. Met houten buitenspeelgoed kunnen ouders het buiten leuk maken voor hun kinderen. Met een schommel hout of andere leuke dingen zullen kinderen sneller naar buiten gaan en langer buiten blijven. Daardoor zullen kinderen ook beter opgroeien. Belangrijk hiervoor is dat kinderen de speeltoestellen leuk vinden en genoeg speeltoestellen hebben om mee te kunnen spelen. Zonder de speeltoestellen kunnen kinderen natuurlijk ook naar buiten, maar is er minder kans dat ze het leuk vinden.  

https://www.buitenspeelgoed.nl/

Mogelijkheden van een gasbrander

Wanneer je een nieuwe aansteker nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een afgezaagde wegwerpaansteker te kopen. Maar je kan er ook voor kiezen om een keer iets anders te doen en om een gasbrander te kopen. Gasbranders zoals de Pyrotorch en de Metal Torch zijn namelijk goede gasbranders om dingen mee te ontbranden. Ook is dit weer eens iets anders dan de saaie normale benzineaansteker. Maar waarom zou je een goede gasbrander kopen? Een goede gasbrander zorgt voor veel voordelen.

Mogelijkheden van een gasbrander

Een gasbrander kopen lijkt misschien overbodig of misschien iets te overdreven, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een gasbrander heeft namelijk een hele sterke vlam en ziet er daarom nogal heftig uit. Maar gasbranders zoals de Pyrotorch hebben een schakelaar waarbij je zelf kan vaststellen hoe heftig de vlam is. Hierdoor kan je de normale rood, oranje vlam creëren, maar ook de heftige blauwe vlam. De gasbrander is in beide gevallen in staat om binnen een paar seconden de kaarsjes aan te steken of om een sigaret aan te steken. Hij kan hetzelfde als wat de normale aansteker kan en meer. Dus waarom zou je een normale saaie wegwerpaansteker kopen, als je ook een gasbrander kunt kopen? Het kopen van een gasbrander is helemaal geen slecht idee en is zeer aan te raden. Verder is het niet verstandig om vuurwerk aan te steken met een normale aansteker, terwijl dit wel gemakkelijk kan met een gasbrander. Met een gasbrander kan je de vlam namelijk heel sterk en stevig vaststellen, waardoor het gemakkelijk is om heel precies een lontje van vuurwerk aan te steken.

Het is erg verstandig om een gasbrander te kopen, omdat deze zeer betrouwbaar is en omdat je hij voor elke situatie gebruikt kan worden. De bekendste gasbranders van Nederland zijn de Pyrotorch en de Metal Torch. Deze gasbranders kunnen elke heftige wind doorstaan en daarom kan je deze gasbranders altijd buiten gebruiken. Deze gasbrander, hoeft je ook niet heel veel geld te kosten. Vaak zijn de gasbranders namelijk onder de 10 euro en daarom kan iedereen de gasbranders kopen. Wil jij dus in plaats van de normale afgezaagde aanstekers een keer iets nieuws proberen? Dan is een gasbrander zeker aan te raden. Een gasbrander kopen, kan voor veel voordelen zorgen.

https://www.dutch-pyro.nl/aanstekers/
Wapngo

Bij een zeilschool leren zeilen

Zeilen bij een Zeilschool

Zeilen is een techniek van voortbewegen door windkracht in een zeilschip, zeilboot of surfplank over het water, met een zeilwagen over land of ijszeiler op het ijs. Bij het zeilen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind, de wind wordt opgevangen in het zeil met het zeil kun je zelf bepalen hoeveel wind je wil opvangen zo kun je dus zelf ook de snelheid bepalen van het schip. Zeilen is een teamsport maar ook individuele sport, het is sinds 1896 tot heden een officiële Olympische sport.

Een schip vaart niet altijd in dezelfde richting daarom zijn er verschillende koersen:

  1. Oploeven: het schip gaat meer aan de wind varen.
  2. Afvallen: gaat het schip bijvoorbeeld van aan de wind naar halve wind varen.
  3. Wenden: hierbij maak je een bocht.

Er zijn verschillende Zeiltermen:

–          Bakboord: is de linkerzijde van een schip dit geld ook voor een vliegtuig.

–          Stuurboord: is de rechterzijde van een schip, ook deze term is voor een vliegtuig.

–          Aan de wind: de wind komt dan dwars in het zeil.

–          In de wind: dan komt de wind van voren, hierbij kan je niet vooruit komen.

–          Dode hoek: zeilrichting die niet bezeilbaar is.

–          Halve wind: wind komt van recht opzij.

–          Ruime wind: wind komt van schuin opzij.

–          Voor de wind: wind komt van recht van achteren.

–          Hogerwal: is de richting waar de wind weg komt.

–          Lagerwal: is de richting waar de wind naar toe gaat.

Een zeilschool is een school waar je leert zeilen in een zeilboot. Naast praktijk krijg je ook theorie in het zeilen. Een zeilschool richt zich meestal op één doelgroep dit kan of de jeugd zijn of volwassenen. De jongste jeugd zeilt meestal in een optimist, de oudere jeugd in een laser en de volwassenen in een valk. Jeugdzeilscholen met een interne opleiding bieden hun cursisten naar zeillessen soms een zeilkamp aan. Een zeilschool kan in verschillende disciplines les geven:

  • Catamaran, een catamaran is een vaartuig met twee drijvende delen, die boven de waterlijn parallel aan elkaar gemonteerd zijn.
  • Jeugdzeilen, tot 15 jaar.
  • Kajuitzeilen, is het zeilen met een enorm stuur en een kajuit.
  • Kielboot, een boot met een kiel heeft een soort ruggengraat van de scheepsromp deze zorgt voor extra stabiliteit van het schip
  • Windsurfen, is een surfplank met daarop een gemonteerd zeil. Hierbij hou je zelf het zeil vast door middel van een giek.
  • Zeezeilen, is het leren zeilen op grote wateren.
  • Zwaardboot, eenmans/tweemans.
http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/