Category Archives: Hobby en vrije tijd

Marokkaanse tent geeft een unieke uitstraling aan uw evenement

Een authentieke Marokkaanse tent geeft een prachtige uitstraling aan uw evenement. Het dak heeft een doorsnede van 6 meter, wat uw bezoekers droog houdt. Bezoekers komen bovendien helemaal in de stemming voor uw theatervoorstelling of festival. U huurt een Marokkaanse tent bij Theatercollectief de Muzen in Tiel. Hier vindt u trouwens alles dat u nodig heeft voor een dag of weekend dat tot de verbeelding spreekt. Letterlijk! Een middeleeuwse tent? Wordt geregeld! Decorstukken, theaterdoeken en rekwisieten? Geen probleem! Licht en geluid om de ervaring compleet te maken? U raadt het al, Theatercollectief de Muzen helpt u verder! Informeer van tevoren wel even naar de beschikbaarheid, want het is druk. En ze kunnen (nog) niet toveren!

Een middeleeuwse tent die niets van zijn praktisch nut heeft verloren

Vandaag de dag kamperen we voor ons plezier. Maar dat was eeuwen geleden wel anders. Veldslagen, volksverhuizingen, staatsbezoeken, overal waren tenten voor nodig. En dat betekende dat een middeleeuwse tent vooral praktisch moet zijn. Oordeel zelf en zie hoe makkelijk deze tenten opgezet kunnen worden. Opgebouwd bieden ze ruimte aan maar liefst 50 mensen en dan heeft u nog ruimte over voor een speelvlak ook! Te groot? Dan heeft Theatercollectief de Muzen ook nog andere verschillende middeleeuwse tenten, zoals de Marokkaanse tent. En omdat deze tent kleiner is dan 50m2, hoeft u niet aan allerlei regels en normen te voldoen die voor andere tijdelijke constructies wel gelden.

Laat oude tijden herleven met een Marokkaanse of middeleeuwse tent

Organiseert u een fantasy fair, re-enactment of festival? Het draait doorgaans op de sfeer en beleving. Vindt u ook niet? Laat oude tijden herleven met de juiste aankleding van Theatergroep de Muzen. Een Marokkaanse tent als onderdeel van een bedoeïenen kamp om de kruistochten te laten herleven. Een middeleeuwse tent voor het naspelen van het krijgsoverleg van Keizer Charlemagne of Willem van Oranje. Wat u ook bedenkt, bij Theatercollectief de Muzen zorgen ze ervoor dat u er warmpjes bijzit. Informeer bij de muntmeester hoeveel penningen het huren van een tent kost en reserveer vandaag nog.

Buiten is het gezonder

Het is belangrijk voor risicogroepen voor een vitaminetekort aan vitamine d dat ze genoeg van deze vitamine binnen krijgen. Voor de inname van vitamine d moet je vette vis en margarine eten en veel buiten komen. Vooral het naar buiten gaan is belangrijk als je genoeg vitamine d wilt binnen krijgen. Als je niet genoeg buiten komt krijg je last van allemaal vervelende bijwerkingen en dat is niet wat je wilt.

Jonge kinderen en oudere mensen zijn de risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Oudere mensen nemen de vitamine minder goed op en jonge kinderen hebben veel van de vitamine nodig omdat ze de vitamine ook nodig hebben voor een goede ontwikkeling tijdens hun groei. Daarom is het voor jonge kinderen helemaal belangrijk om genoeg buiten te komen.

Oude mensen en jonge kinderen moeten dus buiten komen. Voor oudere mensen is het geen probleem om naar buiten te gaan, maar jonge kinderen hebben geen benul van het belang van vitamine d en zullen uit zichzelf niet zo snel naar buiten gaan. De ouders van jonge kinderen moeten er daarom voor zorgen dat hun kinderen naar buiten gaan. Dit kunnen ouders doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen.

Het kan buiten leuk gemaakt worden door leuke speeltoestellen neer te zetten voor je kinderen. Als er buiten leukere dingen te doen zijn dan binnen zal een kind sneller buiten gaan spelen. Met houten buitenspeelgoed kunnen ouders het buiten leuk maken voor hun kinderen. Met een schommel hout of andere leuke dingen zullen kinderen sneller naar buiten gaan en langer buiten blijven. Daardoor zullen kinderen ook beter opgroeien. Belangrijk hiervoor is dat kinderen de speeltoestellen leuk vinden en genoeg speeltoestellen hebben om mee te kunnen spelen. Zonder de speeltoestellen kunnen kinderen natuurlijk ook naar buiten, maar is er minder kans dat ze het leuk vinden.  

https://www.buitenspeelgoed.nl/

Mogelijkheden van een gasbrander

Wanneer je een nieuwe aansteker nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een afgezaagde wegwerpaansteker te kopen. Maar je kan er ook voor kiezen om een keer iets anders te doen en om een gasbrander te kopen. Gasbranders zoals de Pyrotorch en de Metal Torch zijn namelijk goede gasbranders om dingen mee te ontbranden. Ook is dit weer eens iets anders dan de saaie normale benzineaansteker. Maar waarom zou je een goede gasbrander kopen? Een goede gasbrander zorgt voor veel voordelen.

Mogelijkheden van een gasbrander

Een gasbrander kopen lijkt misschien overbodig of misschien iets te overdreven, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een gasbrander heeft namelijk een hele sterke vlam en ziet er daarom nogal heftig uit. Maar gasbranders zoals de Pyrotorch hebben een schakelaar waarbij je zelf kan vaststellen hoe heftig de vlam is. Hierdoor kan je de normale rood, oranje vlam creëren, maar ook de heftige blauwe vlam. De gasbrander is in beide gevallen in staat om binnen een paar seconden de kaarsjes aan te steken of om een sigaret aan te steken. Hij kan hetzelfde als wat de normale aansteker kan en meer. Dus waarom zou je een normale saaie wegwerpaansteker kopen, als je ook een gasbrander kunt kopen? Het kopen van een gasbrander is helemaal geen slecht idee en is zeer aan te raden. Verder is het niet verstandig om vuurwerk aan te steken met een normale aansteker, terwijl dit wel gemakkelijk kan met een gasbrander. Met een gasbrander kan je de vlam namelijk heel sterk en stevig vaststellen, waardoor het gemakkelijk is om heel precies een lontje van vuurwerk aan te steken.

Het is erg verstandig om een gasbrander te kopen, omdat deze zeer betrouwbaar is en omdat je hij voor elke situatie gebruikt kan worden. De bekendste gasbranders van Nederland zijn de Pyrotorch en de Metal Torch. Deze gasbranders kunnen elke heftige wind doorstaan en daarom kan je deze gasbranders altijd buiten gebruiken. Deze gasbrander, hoeft je ook niet heel veel geld te kosten. Vaak zijn de gasbranders namelijk onder de 10 euro en daarom kan iedereen de gasbranders kopen. Wil jij dus in plaats van de normale afgezaagde aanstekers een keer iets nieuws proberen? Dan is een gasbrander zeker aan te raden. Een gasbrander kopen, kan voor veel voordelen zorgen.

https://www.dutch-pyro.nl/aanstekers/

Bij een zeilschool leren zeilen

Zeilen bij een Zeilschool

Zeilen is een techniek van voortbewegen door windkracht in een zeilschip, zeilboot of surfplank over het water, met een zeilwagen over land of ijszeiler op het ijs. Bij het zeilen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind, de wind wordt opgevangen in het zeil met het zeil kun je zelf bepalen hoeveel wind je wil opvangen zo kun je dus zelf ook de snelheid bepalen van het schip. Zeilen is een teamsport maar ook individuele sport, het is sinds 1896 tot heden een officiële Olympische sport.

Een schip vaart niet altijd in dezelfde richting daarom zijn er verschillende koersen:

  1. Oploeven: het schip gaat meer aan de wind varen.
  2. Afvallen: gaat het schip bijvoorbeeld van aan de wind naar halve wind varen.
  3. Wenden: hierbij maak je een bocht.

Er zijn verschillende Zeiltermen:

–          Bakboord: is de linkerzijde van een schip dit geld ook voor een vliegtuig.

–          Stuurboord: is de rechterzijde van een schip, ook deze term is voor een vliegtuig.

–          Aan de wind: de wind komt dan dwars in het zeil.

–          In de wind: dan komt de wind van voren, hierbij kan je niet vooruit komen.

–          Dode hoek: zeilrichting die niet bezeilbaar is.

–          Halve wind: wind komt van recht opzij.

–          Ruime wind: wind komt van schuin opzij.

–          Voor de wind: wind komt van recht van achteren.

–          Hogerwal: is de richting waar de wind weg komt.

–          Lagerwal: is de richting waar de wind naar toe gaat.

Een zeilschool is een school waar je leert zeilen in een zeilboot. Naast praktijk krijg je ook theorie in het zeilen. Een zeilschool richt zich meestal op één doelgroep dit kan of de jeugd zijn of volwassenen. De jongste jeugd zeilt meestal in een optimist, de oudere jeugd in een laser en de volwassenen in een valk. Jeugdzeilscholen met een interne opleiding bieden hun cursisten naar zeillessen soms een zeilkamp aan. Een zeilschool kan in verschillende disciplines les geven:

  • Catamaran, een catamaran is een vaartuig met twee drijvende delen, die boven de waterlijn parallel aan elkaar gemonteerd zijn.
  • Jeugdzeilen, tot 15 jaar.
  • Kajuitzeilen, is het zeilen met een enorm stuur en een kajuit.
  • Kielboot, een boot met een kiel heeft een soort ruggengraat van de scheepsromp deze zorgt voor extra stabiliteit van het schip
  • Windsurfen, is een surfplank met daarop een gemonteerd zeil. Hierbij hou je zelf het zeil vast door middel van een giek.
  • Zeezeilen, is het leren zeilen op grote wateren.
  • Zwaardboot, eenmans/tweemans.
http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/

Lekker contact met de kids tijdens kinderfeestje thuis

Het wordt steeds populairder om een kinderfeestje thuis te vieren. Dit is ook niet vreemd. Het kan een aantal redenen hebben. Meer contact met de kinderen is er hier één van. Daarnaast is het knus en gezellig. Ouders genieten dan zelf ook meer van deze belangrijke dag voor hun kind. U kunt ervoor kiezen om alles zelf te regelen of om een complete themakist te huren. Wanneer u alles zelf wilt regelen, is dat niet eenvoudig. Er komt zoveel bij kijken. Met een themakist hoeft u zelf alleen nog maar eten te regelen en de slingers op te hangen. Dan kunt u genieten!

Voorbereiden van kinderfeestje thuis: eenvoudiger kan niet

Uw kind is jarig en viert dit graag met vriendjes en vriendinnetjes met een kinderfeestje thuis. Het organiseren van een kinderfeestje is een heel geregel naast een druk gezinsleven en een baan. Een leuke activiteit bedenken, de benodigde accessoires kopen. Het is niet iets dat u zomaar even doet. Dan is het goed om te weten dat Ziezow u de oplossing biedt. Een kinderfeestje thuis voorbereiden: alles is al geregeld. U vindt alles wat u nodig heeft voor het vieren van een onvergetelijk kinderfeestje thuis in een themakist. Het enige dat u zelf nog hoeft te doen is het eten kopen en alvast de slingers ophangen!

Een kinderfeestje thuis voor 4 tot en met 7 jaar

De themakisten van Ziezow waarmee u gemakkelijk en snel een onvergetelijk kinderfeestje thuis organiseert zijn speciaal samengesteld voor kinderen in de leeftijd 4,5,6 en 7 jaar. De bijgeleverde accessoires, spelletjes en ideeën voor activiteiten uit het draaiboek zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. U bent uiteraard geheel vrij om het geleverde materiaal naar eigen inzicht in te zetten tijdens het piratenfeestje of ridderfeestje. De hele middag spelletjes spelen of uitgebreid eten in ridder- of piratenstijl: het kan allemaal. U bezorgt de kinderen in de leeftijd 4,5,6 en 7 jaar gegarandeerd een onvergetelijke tijd. Een kinderfeestje thuis waar door uw kind en de vriendjes en vriendinnetjes nog lang over wordt nagepraat.