Wapngo
Image default
Bedrijven

In het nu zijn, met hulp van de vogels!

Er worden hele boeken over geschreven, genieten van het moment. Het is niet altijd makkelijk, om in het nu te zijn. Hoewel het eigenlijk veel moeilijker is om dat niet te zijn. Want zo leuk is het vaak helemaal niet in het verleden of de toekomst. Toch is enorm verleidelijk om in gedachten bezig te zijn met het verleden of de toekomst.

Alleen de enige plek waar het leven is, dat is in het nu. Spiritueel leraar Eckhart Tolle, heeft er ook een heel mooi boek over geschreven. Wil jij ook wat meer in het nu leven? Lees dan deze tips hoe je dat kan doen, met hulp van vogels.

Pindaslinger en vogelvoer

Levende wezens helpen je enorm goed om in het nu te zijn. Als je dus zorgt voor een pindaslinger in de tuin en wat vogelvoer kopen gaat, dan ga je vast snel wat gevleugelde vrienden krijgen. Elke keer als je dan thuis een vogel ziet, kan dit jou helpen herinneren aan het nu. Wees niet zo druk met het uitzoeken van welke vogel het is. Kijk vooral naar hoe het voelt om die vogel zo te zien, te ervaren.

Vogelgeluid

Naast de hulp van wat vogelvoer en een pindaslinger, zijn er nog meer manieren om uit jouw hoofd te komen. Goed luisteren is namelijk de oplossing. Probeer maar eens in een bos stil te zijn en luister wat je allemaal hoort. Grote kans dat je ineens de vogelgeluiden gaan opvallen. Als je in die staat van alert zijn, bent, dat je de vogels hoort en nog vele andere mooie bosgeluiden, dan ben je zeker in het nu.

Ben je ook graag spiritueel bezig? Dan is het misschien ook leuk om eens op te zoeken wat de betekenis is van een bepaalde vogel. Het is verrassend wat je soms ontdekt dan. De natuur weet meer dan je denkt.

Ochtendritueel

Als je er bijvoorbeeld een ochtendritueel van maakt om altijd even naar buiten te gaan, om vogels te horen, dan ben je zeker elke dag een keertje in het nu. En, dat is wel zo: in het nu zijn is makkelijker als je het een plek geeft in jouw dagelijkse gewoontes.

https://vogelvoerkopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Genieten van het azuurblauwe water

Milieubewust Nederland

Fijne verloskundige in Delft