Wapngo
Image default
Woning en Tuin

Kiest u voor een dakkapel op maat, of een prefab polyester dakkapel?

Een van de eerste keuzes die u maakt wanneer u een dakkapel laat plaatsen, is de keuze voor een dakkapel op maat of een prefab dakkapel. Een maatwerk dakkapel is duurder dan een kant-en-klare variant, maar u kunt hierbij wel al uw wensen laten doorvoeren. Een dakkapel op maat kan uit vele materialen vervaardigd worden, maar een polyester dakkapel kan alleen als prefab worden gefabriceerd. Deze is namelijk naadloos uit één stuk vervaardigd, wat u een uitstekende isolatie oplevert.

De voordelen van een dakkapel op maat

Ondanks de kostenbesparing wanneer wordt gekozen voor een prefab model, kiest men vaak toch voor een maatwerk dakkapel. De meeste mensen houden er specifieke wensen op na wat betreft de indeling en de uitstraling van de dakkapel, die bij een kant-en-klare dakkapel niet kunnen worden gerealiseerd. Een dakkapel op maat kan geheel worden gebouwd op basis van uw wensen en levert extra meerwaarde op voor uw woning. Een ander voordeel van een maatwerk dakkapel is de ruime keuze in materiaal, zoals hout, kunststof, aluminium, zink en zelfs glas. Dit speelt een belangrijke rol in de uitstraling van de dakkapel en zorgt ervoor dat uw dakkapel goed aansluit op de stijl van uw woning.

Wanneer u kiest voor een polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is zoals genoemd voordeliger, doordat deze prefab wordt geproduceerd. Deze dakkapel wordt uit één stuk vervaardigd, waardoor de kans op lekkages minimaal is. Een polyester dakkapel heeft dan ook geen houten basisconstructie. Deze dakkapel heeft een kern van PUR-schuim die wordt omhuld door glasvezelmatten. Door het schuim en de lagen is de dakkapel zeer goed geïsoleerd. Uw polyester dakkapel is vrijwel onderhoudsvrij en hoeft niet geverfd te worden: hij kan in vrijwel iedere kleur worden geleverd.

Wilt u extra besparen op uw dakkapel op maat of polyester dakkapel, vergelijk dan dakkapel specialisten op dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Zo bespaart u niet alleen op uw dakkapel wanneer u kiest voor een polyester variant, maar op de hele offerte. Dit voordeel kan tot tientallen procenten oplopen.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl