Wapngo
Image default
Bedrijven

Milieubewust Nederland

Nederland (en de rest van Europa) wordt steeds milieu bewuster. Men toont veel meer begrip voor het welzijn van onze planeet dan een aantal jaar terug. Wat je hier ook van vind, het is goed dat er mensen zijn die er zo over denken. Ook de overheid lijkt nu een milieubewuste weg ingeslagen te hebben. Je hebt het misschien al gemerkt thuis: afval wordt gescheiden sinds een tijdje. Plastic bij plastic, voedselresten bij voedselresten enzovoorts. Maar waarom doen we dit precies? Het wordt toch allemaal op een grote hoop gegooid uiteindelijk, toch?

Afval scheiden is belangrijk omdat het voor recyclers stukken makkelijker worden om dit afval weer om te zetten in nieuwe materialen. Restafval is de grootste nachtmerrie in de recycle industrie, dus waarom zouden we niet een handje helpen door ons huis-, tuin- en mkb afval alvast te scheiden?

Sterker nog, met deze tips helpen we jou een handje!

 

Voorzie je huis van voldoende prullenbakken of afvalcontainers

 

Doe je dit, dan forceer je jezelf in principe om alles netjes weg te gooien. Ben je helemaal slim, dan koop je een prullenbak of container voor plastic, voedsel en de rest voor iedere verdieping in je huis. Zonder dat je het in de gaten hebt ben je bewust bezig met het scheiden van afval. Je kunt er zelfs een soort spelletje van maken met de rest van je huisgenoten! Dit maakt het voor iedereen leuk. Dit geld ook voor bedrijven met hun mkb afval, doe het met je collega’s.

 

Voordat je iets koopt moet je afval al scheiden

 

Probeer er in de winkel eens op te letten, wat koop je nu precies? Als je een beetje bewust winkelt en erop let welke producten in zowel karton als een omhulsing verkocht worden, ga deze dan uit de weg. Kies voor producten die los of tenminste in een verpakking van één laag zitten. Denk bijvoorbeeld aan fruit (zonder het plastic zakje), sla en ga zo maar door. Werken aan een groenere aarde doen we samen!