Category Archives: Mode en Kleding

Wapngo

Wat kunnen we doen tegen fast fashion?

Als je al een tijdje meedraait in de wereld van het eenvoudige leven of minimalisme, heb je waarschijnlijk wel eens de term “ethische mode” horen vallen. Misschien heb je ook wel gehoord van de termen slow fashion, eerlijke kleding en duurzame kleding. Maar wat houden al die termen nu precies in?

Hoewel ze in principe op elkaar lijken, is elke term uniek, maar ze zijn allemaal een alternatief voor een andere uitdrukking die je misschien wel eens hebt gehoord: fast fashion.

Fast fashion is precies zoals het klinkt. In plaats van vast te houden aan het historische model van een paar seizoenen per jaar, waarin het maanden (soms jaren) duurde voordat een kledingstuk van ontwerp tot realiteit en van de catwalk tot in het plaatselijke warenhuis kwam, versnelt de mode-industrie nu het proces om meer kleding sneller in handen van de consument te krijgen. Dit resulteert in bijna 52 “mode-seizoenen” per jaar, met steeds weer nieuwe artikelen.

Om aan zo’n grote vraag te kunnen voldoen, moet er iets worden opgeofferd. Helaas heeft dat offer vaak te maken met de kwaliteit van het kledingstuk, het effect ervan op het milieu en de mensenlevens die bij het productieproces betrokken zijn.

Talloze fast fashion-retailers profiteren van goedkope arbeid in het buitenland en produceren hun kleding in sweatshops, zonder rekening te houden met de arbeidsomstandigheden van de arbeiders en de negatieve gevolgen die chemicaliën en andere elementen hebben voor die arbeiders en het milieu.

Ethische, langzame, duurzame en fair trade mode zijn allemaal reacties op de fast fashion industrie.

Wapngo

Waarom een handtas van Valentino?

Valentino Garavani – iedereen kent het beroemde Italiaanse luxelabel. Achter het hoogwaardige merk Valentino staat de creatieve modeontwerper Valentino Garavani. Hij leerde zijn ontwerpvaardigheden in Parijs en werd in de jaren zestig beroemd door zijn haute couture avondjurken. Nadat sterren als Audrey Hepburn of Lady Diana door Valentino werden gezien in elegante jurken, werd het merk steeds bekender.

Valentino staat voor elegantie en eenvoudig design. Nadat Valentino Garavani-tassen en andere accessoires had gelanceerd, werd de celebrity-clientèle gespot met beroemde trendy tassen zoals de Rockstud Valentino. Eén ding is duidelijk: Valentino heeft inmiddels een cultstatus bereikt. De mode en de vele designermerken – daar staat Italië om bekend. Het is niet eenvoudig om je te onderscheiden van de concurrentie, maar Valentino is een van die merken die al decennia lang het hart van de vrouw sneller doen kloppen. Maar waarom een Valentino tas?

De oprichter van het modelabel is de Italiaanse modeontwerper Valentino Garavani. Geboren in Milaan in 1932 en in Parijs in 1949 op 17-jarige leeftijd, door middel van een beurs voor modeontwerp. Geïnspireerd door de mode daar en werkend onder verschillende ontwerpers, zoals Guy Laroche, keerde hij terug naar Italië om zijn eigen weg te gaan.

In 1959 richtte hij samen met Giancarlo Giammetti zijn eerste modelabel op. Het was in deze tijd dat hij zijn eerste creaties maakte. Naast zijn elegante avondjurken voor vrouwen is Valentino Red tot op de dag van vandaag beroemd. Het merk werd vooral populair omdat beroemde persoonlijkheden als Audrey Hepburn en Lady Diana deze jurken droegen.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden naast opvallende avondjurken, mannencollecties en het nummer 1 Valentino parfum gecreëerd.

In de jaren 2000 begon het modelabel echter te haperen. Het gewenste succes kwam er niet en daarom ging de oprichter Valentino Garavani in 2007 met pensioen. Sindsdien staat de geschiedenis van het bedrijf vooral bekend om de voortdurende wisseling van eigenaars en hoofdontwerpers. Het is echter nog maar de vraag of de heropleving als een van de meest gerespecteerde merken succesvol zal zijn.

Wapngo

De juiste accessoires

Een outfit zou geen outfit zijn zonder de juiste accessoires bij je outfit. Als je denkt aan accessoires bij je outfit denk je toch al gauw aan vrouwen met hun handtassen en sjaaltjes. Gelukkig zijn er ook genoeg soorten accessoires voor mannen vandaag de dag! We gaan even een paar artikelen met je doornemen die ook bij jou niet mogen ontbreken!

 

Wat je als man altijd kan dragen is een armband. Je hebt heel veel soorten en maten wat betreft armbanden. De klassieke houten kraaltjes zijn natuurlijk nooit verkeerd. Deze passen ook bij praktisch elke outfit. Of jij nou casual gekleed bent of strak in pak, de houten kralen kunnen overal bij. Ook de leren armbanden zijn een welkome accessoires om je outfit compleet te maken. Mocht je iets meer te besteden hebben dan is een grove armband van het merk Buddha to Buddha zeker een aanrader.

 

Mocht je je hoofd willen bedenken dan zijn caps of hoeden zeker een aanrader. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten caps, er is dus voor ieder wat wils. De snapback kan je natuurlijk altijd dragen en is ook volledig tijdloos. Persoonlijk zou ik eerder voor de trucker pet kiezen. Deze pet vormt net wat mooier om je hoofd en staat over het algemeen net wat beter. Je kunt natuurlijk ook de petten links laten liggen en kiezen om een hoed te dragen. De hoed heeft zijn rentree helemaal gemaakt in het straatbeeld vandaag de dag.

 

Om toch nog even terug te komen pols versieringen, het horloge. Het horloge kan de man maken. Een horloge is eigenlijk altijd goed. Zoek het juiste klokje waar jij een goed gevoel bij hebt en dan weet ik zeker dat dit horloge een perfecte accessoire zal zijn om je outfit te complementeren.

 

De baard. Het is natuurlijk geen kledingstuk of een sieraad maar ook deze kan een outfit complementeren. Als je de mogelijkheid hebt om hem te laten staan, probeer het eens. Bevalt het niet is die ook zo weer weg!

https://www.snapbacks.nl/
Wapngo

Twee types promotiekleding

1. Uniform

Promotiekleding zou je eventueel op twee verschillende vlakken kunnen bekijken. De eerste is dat je in hogere functie komt en dus misschien ook andere kleding moet dragen. Dit is vaak bij uniform beroepen het geval zo kun je bij bijvoorbeeld politie en defensie door de kleding zien welke functie deze persoon uitvoert.

 2. Bedrijfskleding

De tweede is promotiekleding in het kader van een product op de markt promoten. Ben jij iemand die een product moet verkopen op een beurs of markt, dan dragen deze vaak nette kleding als een blouse of overhemd voor de heren met de naam van het product op het kledingstuk gedrukt. Promotiekleding wordt vooral gedragen bij het verkopen van het product om eenheid uit te stralen en om natuurlijk aan te geven dat jij daar staat voor het product en dat mensen dus jou aan moeten spreken voor informatie van het product. Promotiekleding is dus de ideale manier om je product of bedrijf te verkopen en de boodschap onder ogen te kunnen brengen bij de klanten. De indeling voor het bedrukken van promotiekleding is vaak het zelfde. Met op de borst het logo en op de rug staat de naam van het product of het bedrijf.

 

http://www.shirtsenzo.nl/promotiekleding/