Category Archives: Onderwijs

Ben de regisseur van je eigen hotel management opleiding op het HBO

Zodra bij een studie het woord moeten om de hoek komt kijken slaan de kriebels al snel toe. Heb jij een passie voor horeca en wil jij je graag ontwikkelen tot een hotelmanager? Volg dan een voltijd of deeltijd opleiding hotel management op het HBO bij Linnartz Opleidingengroep. Hier studeer je volledig op je eigen tempo. Kies je ervoor om de opleiding voltijd te volgen door twee dagen of avonden per week te volgen? Of volg je de hotel management HBO opleiding liever deeltijd door één dag of avond per week lessen te volgen? Bij dit opleidingscentrum heb je de volledige vrijheid om op je eigen tempo te studeren. Liever iets anders? Je kunt hier ook terecht voor het volgen van een voltijd of deeltijd interieur opleiding op het MBO.

Leer de mooiste interieurs samenstellen door het volgen van een interieuropleiding op het MBO

Van jongs af aan zit je mogelijk al met een aantal vragen in je hoofd. Hoe deel je een ruimte het beste in? Welke stoelen komen op welke plek? Waar komt de bank? En welke stoffen passen mooi bij elkaar én bij de klant? Dat zijn vragen die je dankzij een uitgebalanceerd vakkenparket leert beantwoorden tijdens een interieur opleiding op het MBO bij Linnartz. In een deel- of voltijdopleiding leer je alle kneepjes van het vak interieurontwerper. Zo heb je in het tempo dat jou uitkomt je diploma op zak. Wist je dat ze bij Linnartz Opleidingengroep ook andere opleidingen aanbieden op zowel HBO of MBO niveau? Zo volg je bij dit gespecialiseerd opleidingscentrum ook een deel- of voltijd hotel management opleiding op het HBO.

Deel je interieur opleiding op het MBO helemaal zelf in

Sta je te popelen om het binnenkort helemaal over een andere boeg te gooien? Heb je een kantoorbaan, maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om interieurs te ontwerpen? Of ben je net klaar met de middelbare school, maar wil je graag werken en studeren tegelijkertijd? Interieurarchitect worden? Kies dan voor een interieur opleiding op het MBO bij Linnartz. Bij dit opleidingscentrum deel je helemaal zelf in hoe jij studeert. Zo kies je zelf of je overdag of in de avond lessen volgt en kun je kiezen om je opleiding in 1 of 2 jaar af te ronden. Kies je voor de 1-jarige interieur opleiding op het MBO? Dan volg je een voltijdsopleiding. Kies je voor 2 jaar? Dan kies je voor deeltijd en heb je minder lessen in een week. Je kunt bij dit opleidingscentrum ook terecht voor andere opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een hotel management opleiding op het HBO.

Het digibord vernieuwd

Een digibord of ook wel een smartboard of digitaal schoolbord genoemd is enorm populair geworden bij meer dan alleen de hogescholen en universiteiten door de mogelijkheden van deze handige borden. Digitale schoolborden worden nu bij bijna alle onderwijsinstellingen gebruikt en zijn enorm populair. Mede door de laatste ontwikkelingen op het gebied van de digiboards zelf als ook de software die hiervoor gebruikt wordt heb je enorm veel mogelijkheden met een digibord. Meer dan het ouderwetse schoolbord of de beamer. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen.

Interactief leermiddel

Door de interactiviteit van een digibord en de bijbehorende leerprogramma’s kan er een actief lesprogramma worden opgezet waarbij naast verschillende vormen van beeld en geluid er ook een interactieve les kan worden gegeven. Door het gebruik van het touchscreen het digitale schoo;lbord zelf en een beamer met een pc ben je volledig ondersteund voor allerlei soorten van leerprogramma’s. Ook is het zelfs mogelijk om je tablet aan te sluiten en zijn er ook digibords die zonder de beamer kunnen werken.

De touchscreen

Doordat de touchscreen geen beamer meer nodig heeft is dit nog praktischer voor leslokalen met een brede lichtinval. Omdat de verlichting door het digibord zelf wordt geregeld is er geen verlies van licht en dus een veel scherper beeld. Ook is er minder geluidsoverlast en hoeft er dus geen losse beamer meer gebruikt te worden. Bovendien is deze oplossing eenvoudiger in gebruik omdat de beamer altijd scherp gesteld zal moeten worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Zorg dat je een touchscreen of digitaal schoolbord bestelt bij de specialist. Het voordeel is dat deze organisaties een goede garantie geven maar ook het beste advies voor uw toepassing van het digibord. Naast een brede keuze aan modellen zijn kwaliteit, resolutie, bekabeling en plaatsing belangrijke aandachtspunten die bij een specialist als JFAD prima worden verzorgd.