Wapngo
Image default
Woning en Tuin

Prachtige rieten hanglampen

Wanneer je het materiaal ‘riet’ hoort, zal je vrijwel onmiddellijk denken aan bijvoorbeeld rieten, gevlochten manden. Je kan ook gaan denken aan rieten daken, rieten stoelen en zittingen voor stoelen, etc. Maar ook de industrie voor papier en verpakking, isolatie, energie en chemicaliën zal in de toekomst meer en meer gebruik gaan maken van riet. Riet (ook wel rietgras genoemd) heeft zoals je ziet dus wel heel wat meer toepassingen dan diegene die je te binnen zouden schieten.

Riet is een natuurlijk materiaal en heeft als voordelen: een holle stengel, het feit dat het een (zeer) licht materiaal is en dat het sterk is.

Prachtige rieten hanglampen

Lampenkampen kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden zoals stof, papier, kunststof, etc. Dus waarom dan bijvoorbeeld ook niet uit riet? Het is een licht materiaal, maar het is toch wel sterk.

Je ziet ze niet zo vaak, maar rieten lampenkappen zijn wel heel erg origineel. Het is namelijk zo dat riet de lamp een heel natuurlijke uitstraling geeft en dat gaat ervoor zorgen dat je interieur een aangename huiselijke sfeer gaat uitademen. Die bruine kleur van riet geeft een houtachtige structuur weer en dat brengt zo dan een beetje natuur in je woonkamer bijvoorbeeld. Riet kan heel erg goed staan bij de meubels, het parket, etc.

Het riet wordt, net zoals bij de toepassingen zoals manden en stoelen, gevlochten. Wanneer het riet vrij los gevlochten is, krijg je een heel leuke lichtval tussen de strengen riet door. Het creëert een gezellige, warme en natuurlijke sfeer die bovendien ook nog eens zeer huiselijk is. Dit aangename, ietwat speelse effect komt ’s avonds nog meer tot zijn recht dan overdag: lekker gezellig.

Kortom, een rieten hanglamp is dus zeker een aanrader als je houdt van de natuur, gezelligheid, warmte en een huiselijke sfeer.

http://tijdvoorlampen.blogspot.nl/2015/05/de-juiste-keuze-maken-in-hanglampen.html