Wapngo
Image default
Gezondheid

Rauwe cacao recepten

 

Wat te maken met Rauwe Cacao

Tegenwoordig is rauwe cacao enorm populair. Het werd al door velen genuttigd maar is onlangs pas in populariteit gestegen. Raw cacao is namelijk een superfood. Jawel, een ware superfood, en dat is niet zo heel gek. De onverhitte cacao zit namelijk vol goede stoffen in de vorm van vitamines, mineralen en antioxidanten. Rauwe cacao nibs zijn dan tegenwoordig ook overal te vinden, zowel in de grotere supermarkt als online. Maar wat maak je nou eigenlijk met rauwe cacao en hoe kun je deze het beste in gerechten verwerken. Daar geef ik in dit artikel een aantal lekkere voorbeelden van.

 

Chocolademelk met als hoofdingrediënt Rauwe Cacaopoeder

Rauwe cacao is in heel wat vormen te verkrijgen. Zo heb je rauwe cacaopoeder (wellicht de bekenste variant) cacao boter, cacao paste en cacao nibs. De raw cacao nibs zijn heerlijk door je havemout ontbijtje of je yoghurt lunch.

 

Ingrediënten chocolademelk

  • 250 ml melk

  • ½ theelepel rauwe cacaopoeder

  • schepje suiker (optioneel) (toevoegen wanneer je van de zoete variant houdt)

  • marshmallows

Zet een pannetje op het vuur en verwarm op een zacht vuurtje de melk. Voeg de cacaopoeder toe en roer goed door totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voed de suiker toe wanneer je voor de zoete variant gaat. Pak er een leuke kop bij en schenk er de chocolademelk in. De chocolademelk is goed warm wanneer er damp vanaf komt. Maak de chocolademelk af met de marshmallows.

 

http://www.rauwecacao.com/