Category Archives: Sport

Wapngo

Groepslessen in de sportschool Haarlem volgen?

Groepslessen zijn vaak dé grote publiekstrekker in sportscholen, naast fitnes. Uur na uur staan clubjes sporters zich in het zweet te werken op zorgvuldig uitgedachte workouts, begeleid door lekkere muziek. Voor veel mensen bestaat hun hele sportroutine zelfs uit zulke lessen. Maar hoe goed werken al die choreografieën nu echt als je fitter en slanker wilt worden? Kan je dan niet beter fitness volgen? Lees de voor- en nadelen van groepslessen bij de unieke sportschool in Haarlem.

Positieve kanten

Heb je altijd moeite om jezelf weer naar de sportschool Haarlem te slepen? Als je altijd samen met andere mensen sport, heb je een extra stok achter de deur om toch te gaan. Mensen zullen zich immers afvragen waar je bent als je niet op komt dagen.  Ook eenmaal in de sportschool Haarlem komt de motivatie niet altijd vanzelf. Bij fitness moet jezelf weten te motiveren. Weet je van jezelf dat je snel af begint te raffelen als je eenmaal aan het trainen gaat? Kost het je moeite om jezelf echt tot het uiterste te drijven? Ook dan kunnen groepslessen van de sportschool Haarlem een uitkomst vormen. Een goede instructeur en de opzwepende muziek helpen je om jezelf te motiveren. Ook is het bij groepslessen is alles al helemaal voor je uitgedacht. Je hoeft dus niet zelf een trainingsschema in elkaar te puzzelen zoals bij fitness. In plaats daarvan kun je rustig de standaardroutine blijven volgen. Ook dat verlaagt de drempel om actief aan het sporten te blijven.

Nadelen van groepslessen

Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen nadelen komen kijken bij deze manier van sporten in de sportschool Haarlem. In theorie zorgt de instructeur er bij een groepsles voor dat iedereen de juiste techniek gebruikt. In de praktijk kan hij of zij echter moeilijk dertig man tegelijk in de gaten houden Het gevolg is dat veel mensen met een suboptimale techniek trainen. Dat verslechtert niet alleen de resultaten, het kan ook tot blessures leiden. Dan kan je dus toch beter voor fitness kiezen.Wapngo

De bokshandschoenen die je zocht kun je hier kopen

Ben je al tijden opzoek naar bokshandschoenen die voldoen aan al je wensen en eisen? Het is begrijpelijk dat je hiervoor een professionele aanbieder zoekt. Een aanbieder die gespecialiseerd is in het verkopen van dit soort handschoenen en je hier dan ook alles over kan vertellen. OLB Sports in Arnhem is de aanbieder waar je naar op zoek bent. In de webshop van dit bedrijf vind je een ontzettend groot aanbod aan bokshandschoenen van de beste kwaliteit. Het kopen van bokshandschoenen is ineens in een handomdraai gebeurd!

Bekijk het aanbod van deze professional gelijk online

Op het moment dat je op zoek bent naar de juiste handschoenen voor het boksen en je een passende aanbieder hebt gevonden, bekijk je natuurlijk het liefst meteen alle mogelijkheden online. Gelukkig geniet je bij de website van OLB Sports van een duidelijk totaaloverzicht van alle handschoenen. Bekijk de verschillende merken, uitvoeringen en prijsklassen in één overzicht. Op deze manier kun je op eenvoudige wijze bekijken welke handschoenen er voor jou beschikbaar zijn.

Ontdek de topmerken die dit bedrijf voor je heeft geselecteerd

Wanneer je bokshandschoenen gaat kopen, heb je vast al een aantal kwaliteitsmerken in gedachten. Misschien ben je op zoek naar handschoenen van Joya of King? Of is je oog gevallen op handschoenen van Twins, Danger of Adidas? Welk melk bokshandschoenen je ook wilt kopen, bij deze online winkel vind je het allemaal.

Ontvang persoonlijk advies wat betreft jouw aankoop

Heb je een vraag over de handschoenen die je kunt kopen bij OLB Sports? Neem dan gerust contact op met een van de deskundige medewerkers van dit bedrijf. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die je hebt en welke bokshandschoenen het beste bij jou zullen passen. Bekijk de website en contactmogelijkheden en neem vandaag nog contact op met een van de professionals voor persoonlijk advies!

 

https://www.olbsports.nl/
Wapngo

Fysiotherapeut in Amsterdam West.

Nadat ik tijdens een voetbaltraining mijn voorste kruisband afscheurde, ging ik een lang revalidatieproces in. Eerst moest ik geopereerd worden, waarna het echte herstellen kon beginnen. Ik moet revalideren met behulp van een fysiotherapeut in Amsterdam West.

Na een korte zoektocht kwam ik uit op de website van De Fysio Man. Dit is een innovatieve praktijk voor fysiotherapie en sport nauw samenwerken. Deze complete dienstverlening was voor mij heel erg geschikt.

Focus op beweging en houding

Bij deze fysiotherapeut ligt de focus op beweging en houding. Alle behandelingen en massages die deze praktijk aanbiedt hebben snel resultaat. Sommige mensen zijn zelfs binnen 1 a 3 behandelingen van hun klachten af. Dat loopt bij mij anders, omdat ik herstellende ben na een operatie aan een sportblessure.

Echter deed de fysiotherapeut er alles aan om er voor te zorgen dat ik zo snel mogelijk herstelde. Ik wilde immers snel weer heerlijk voetballen met mijn vrienden. 

Ook in de avond geopend

Wat ik heel fijn vond? Dat ik hier in de avond terecht kon. Wanneer je net als ik fulltime werkt is het niet altijd even gemakkelijk om overdag weg te kunnen gaan van werk. Gelukkig kon ik hier gewoon op de woensdagavond terecht, waardoor ik geen vrije dagen op hoefde te nemen van het werk. Ideaal!

Daarnaast zijn er ook nog eens geen wachtlijsten. Ik kon er na mijn aanmelding echt een paar dagen later al terecht. Het was geeneens nodig om naar de huisarts te gaan voor een verwijzing.

Trainen in het sportlokaal

Dit bedrijf biedt in samenwerking met sporttrainers trainingen aan in het sportlokaal. Dat vond ik zo fijn! Ik had wekelijk een sportsessie met mijn personal trainer waarin we oefeningen deden die je gedurende fysiotherapie niet doet.

Ook gingen we samen hardlopen, om ervoor te zorgen dat mijn conditie verbeterde. Als je van 3x per week voetballen naar bankzitten gaat, neemt je conditie immers extreem af.

Na 11 maanden weer op het veld

Normaal gesproken moet je tussen de 9 en 12 maanden herstellen van een voorste kruisband reconstructie. Ik mocht na 11 maanden revalideren weer rustig aan met mijn teamgenoten mee trainen. Dat was spannend, want ik was heel erg bang dat ik weer geblesseerd zou raken.

Echter voelde het vanaf het eerste balcontact meteen weer goed. Ik was niet bang, maar had heel veel zin om weer eens met een training mee te doen. Heb je fysiotherapie nodig of zoek je een manueel therapeut in Amsterdam West? Dan raad ik De Fysio Man zeker aan!

Jan van Galenstraat 301
101 56 CB Amsterdam
info@defysioman.nl
020-3542926

https://defysioman.nl/
Wapngo

Tennis 101

Veel mensen denken dat tennis een hele moderne sport is die nog niet zo lang bestaat. Dit is echter helemaal niet waar. In de middeleeuwen werd er ook al tennis gespeeld. De spelregels waren natuurlijk wel anders. In de allereerste versie van tennis werd er met de blote hand tegen een bekleedde bal geslagen. Later werd er een handschoen aan toegevoegd. In de fase erna werd bij het spelen van tennis een slaghout gebruikt en pas in 1500 werd er een soort racket gebruikt.  

Tennis is een balsport die met twee of vier mensen gespeeld kan worden. Als je één tegen één speelt, speel je een enkelspel. Als je twee tegen twee speelt, speel je een dubbelspel. Vroeger werd tennis vooral op gras gespeeld, maar tegenwoordig bestaan de meeste banen uit gravel. Dit is een rood gemalen baksteen. Gravel wordt veel op de banen gebruikt omdat je minder snel uitglijdt.  

Een tennisracket is een belangrijk middel om tennis te kunnen spelen. In principe heeft elke tennisracket dezelfde vorm, maar wat voor racket je gebruikt heeft een grote invloed op hoe je speelt. Materiaal, gewicht bespanning, grip en balanspunt zijn van grote invloed tijdens het tennisspel. Voor elk type spel en voor elke speler is de perfecte combinatie van eigenschappen te vinden. Wil je een tennisracket kopen? Probeer hem dan eerst goed uit en weet wat je opties zijn. Dit zal voorkomen dat je een miskoop maakt.  

Bij tennis komen er vaak blessures voor. Vooral pols en bovenbeenblessures zijn vaak te zien in het tennisveld. Ook hoor je vaak dingen over mensen met een tennisarm. Dit komt vaak voor bij mensen die hun arm overbelasten. Bij bepaalde bewegingen doet de spieraanhechting op het bot pijn. Het kan verholpen worden door fysiotherapie en oefeningen. Het advies is dan ook om te blijven bewegen ondanks de pijn.

https://www.kctennis.nl
Wapngo

Krachtige full body workout

Wil jij als vrouw graag een wat strakker en meer toned lichaam krijgen dan je nu hebt? Dat was precies mijn wens, dus ben ik gaan verkennen wat mijn opties waren. Van thuistrainingen en zelfs teamsporten tot sportschoolabonnementen en één op één personal training, ik ben niets uit de weg gegaan tijdens mijn zoektocht naar de perfecte oplossing voor mij.

Ik was best bereid wat geld neer te leggen als ik daarmee de perfecte manier zou vinden om op een leuke en doeltreffende manier te sporten en aan mijn lichaam te werken. Aangezien ik al snel tot de conclusie kwam dat ik in m’n eentje niet de discipline heb om thuis zelfstandig te sporten en dan al snel opgeef, dwong ik mezelf om me te begeven tussen andere sporters om mezelf zo te motiveren en vooral: niet op te geven.

Een teamsport paste nu eigenlijk niet helemaal bij mijn leven i.v.m. de verplichtingen op vaste dagen, dus die optie viel ook af. Conclusie: ik moest naar een plek waar meer mensen sporten, maar ik kon ook wel de motivatie van een ander gebruiken. De keuze viel daarom op personal training, maar dan wel met een leuke twist: ik koos voor personal boxing bij Movement Club Amersfoort.

Waarom personal boxing?

Toen ik me intussen naast de verschillende opties om te sporten ook meer was gaan verdiepen in de verschillende trainingsvormen, kwam ik erachter wat ik eigenlijk met mijn lichaam wilde bereiken en de personal boxing trainingen bij Movement Club sloten daar perfect bij aan.

Ik was op zoek naar een trainingscombinatie tussen interval, cardio en herstel. Ondanks dat het me wat spannend leek, had ik daarnaast wel de wens om ook met gewichten aan de slag te gaan, omdat ik wel vaker gehoord en gelezen had dat krachttraining (mits je het bijhoudt) effectiever is in resultaat dan cardio. Mijn doel is met name spieropbouw en mijn lichaam strakker trainen en tonen.

De personal boxing lessen zijn hiervoor absoluut perfect! Boksen is namelijk een echte full body workout. Je gebruikt al je spiergroepen en traint deze ook gelijk hard #winwin. Een bijkomend voordeel is de mentale rust die het boksen mij geeft. Ik raad personal boxing dan ook absoluut aan!

Wat het persoonlijke trainingsaspect dan nog als voordeel heeft? De totale focus waarin je terecht kunt komen tijdens boxing. Ik boks recreatief, zonder competitie-element, maar ik haal er wel onwijs veel voldoening uit en ben helemaal zen na een training. De fantastische personal trainers van Movement Club Amersfoort zorgen hiervoor, want alleen had ik dit nooit kunnen bereiken.

Dankzij de personal boxing trainingen kan ik mij zelfs beter concentreren op werk, puur omdat ik in de avond mijn hoofd helemaal leeg weet te maken tijdens de bokstraining.

Movement Club Amersfoort: meer dan een sportschool

Als je nog een sportcentrum in Amersfoort zoekt waar je voor veel verschillende sporten en fitness terecht kunt, dan raad ik je Movement Club Amersfoort zeker weten aan. Naast mijn bokstraining van een specialistische bokstrainer kan ik ook mijn energie kwijt in het krachthonk. En aangezien ik mij helemaal op mijn gemak voel bij Movement Club, is daar gelukkig ook niks spannends aan ;).

Movement Club biedt verder persoonlijke begeleiding op het gebied van sporten, coaching en fysiotherapie. Check het zelf eens en wie weet ben je net zo enthousiast als ik!

http://www.personaltrainerclub.nl/
Wapngo

Personal Trainer Ede zoeken

Laatst zocht ik een personal trainer Ede en vond ik Van Schaik Personal Training. En ik las daar op de website dat het wat minder is gericht op flink spiermassa opbouwen (iets wat ik namelijk liever niet wil), maar echt op een gezondere manier leven! Gezond afvallen dus! En daar kon een personal trainer van Van Schaik Personal Training uit Ede perfect bij helpen, las ik. In dit artikel vertel ik graag hoe alles is verlopen en hoe het tot zover gaat met afvallen.

Van Schaik als personal trainer Ede

Ik zocht dus naar een personal trainer Ede en kwam zodoende uit bij de website van Van Schaik Personal Training. Hen kwam ik namelijk tegen op het internet. Ik heb namelijk geen idee voor welke personal trainer ik moest kiezen en ken er ook geen uit Ede. Daarom ben ik op het internet gaan zoeken. Omdat zijn verhaal heel erg goed klonk, met het afvallen op een gezonde manier etc., besloot ik naar hem toe te bellen om een afspraak te maken.

Een vriendelijk klinkend persoon nam de telefoon op, om vervolgens enthousiast te reageren toen ik zei dat ik op zoek ben naar een personal trainer Ede en dat ik op die manier bij hem uit ben gekomen. Ook hij stelde voor om inderdaad een afspraak in te plannen en daar de doelstellingen te gaan bespreken.

Naar Van Schaik Personal Training

Op de afgesproken dag ben ik dus naar Van Schaik Personal Training toe gegaan. En heb ik mijn doelstelling verteld. Het hoofddoel was om af te gaan vallen. En dan op een gezonde manier. Door te sporten dus! Vervolgens heeft hij een voorbeeld van een andere klant laten zitten met een heel schema. En dat vond ik er heel erg goed en professioneel uit zien.

We zijn dus begonnen met de personal training. En inmiddels ben ik al flink wat kilo’s’ kwijt. Een echte aanrader!