Wapngo
Image default
Energie

Teken zorgeloos een nieuw contract bij de energieleverancier die het goedkoopst is

Om zorgeloos een nieuw contract te kunnen tekenen bij een energieleverancier, is het belangrijk om te weten welke energieleverancier het goedkoopst is. Want de prijs speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier. Toch is het kiezen van een goedkopere energieleverancier niet eenvoudig. Vaak lijken vaste contracten de goedkoopste optie, maar soms is het goedkoper om een eenjarig contract te tekenen en na een jaar weer te switchen van energieleverancier. Op deze manier profiteer je optimaal van de aantrekkelijke welkomstkortingen die veel energieleveranciers aanbieden. Met Welke Energieleverancier ontdek je eenvoudig welke aanbieder het goedkoopst is in jouw situatie.

Onderzoek welke energieleverancier het goedkoopst is in jouw situatie

Niet alleen de energietarieven van de verschillende aanbieders zijn van invloed op je energierekening. Behalve de prijs per kilowattuur of kubieke meter betaal je ook vastrecht, dat zijn vaste kosten voor het gebruik van het energienetwerk. Sommige energiebedrijven rekenen hoge vastrechten, maar hebben lage energietarieven. Deze aanbieders zijn een goede keuze wanneer je relatief veel energie verbruikt. Gebruik je minder energie? Dan is een energieleverancier met wat hogere tarieven en lage vastrechten waarschijnlijk het goedkoopst. Ook de locatie van je woning of bedrijf speelt een rol. Niet alleen vanwege de regionale verschillen in energietarieven, maar ook vanwege kortingen die kunnen verschillen per regio.

Welke energie gebruik jij? Dan kun je de goedkoopste energieleverancier kiezen

In sommige gevallen gebruik je alleen stroom. Bijvoorbeeld als je gebruikmaakt van stads- of blokverwarming, of in een huurhuis woont waarbij de stookkosten al in de huurprijs verwerkt zitten. Je hoeft dan natuurlijk niet te betalen voor gas. In dit geval is het van belang dat je, bij het kiezen van de goedkoopste energieleverancier, invult dat je geen gas verbruikt. Zo kom je er eenvoudig achter welke energieleverancier het goedkoopst is, ook wanneer je alleen stroom verbruikt. Dan kun je ook in jouw situatie zorgeloos een nieuw contract tekenen. Gebruik je zowel stroom als gas? Bekijk dan wat je het meest gebruikt. Gebruik je relatief veel stroom? Kies dan voor een energieleverancier met een lage elektriciteitsprijs. Gebruik je meer gas? Dan zoek je naar een aanbieder met een lagere gasprijs. Zo vind ook jij de beste deal voor gas en licht in jouw huis.