Wapngo
Image default
Gezondheid

Waar zijn Bijenpollen goed voor?

 

Bijenpollen waar zijn ze goed voor?

Bijenpollen staand bekend omdat ze goed werken tegen allergenen zoals hooikoorts. Bijen pollen ontstaan door de bijen. De bijen halen dit namelijk uit bloemen en planten en voegen er vervolgens nectart aan toe, door de nectar worden er korreltjes gevormd, deze korreltjes noemen we bijenpollen. De pollen worden vervolgens gewonnen bij de korf van de bij zelf. Ze blijven namelijk aan de pootjes van de bij plakken, deze komen los wanneer de bij de korf ingaat middels een soort van borsteltjes. De pollen zijn geelachtig van kleur.

 

Welke vitamines en mineralen zitten er in bijenpollen?

In bijenpollen zitten de volgende vitamines en mineralen: calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicium, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, koper, mangaan, jodium en vitamines A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K. Over het algemeen zit er voornamelijk veel B12 in de pollen. B12 staat bekend om zijn energie afgifte. Ook is deze vitamine enorm belangrijk voor vegetariërs.

 

Waar zijn bijenpollen goed voor?

Bijenpollen zijn gezond omdat je er enorm veel energie van krijgt. Jawel, en dat is mede te danken aan de B12 maar ook de eiwitten, ijzer en zink die de pollen rijk zijn.

Bijenpollen werken goed tegen hooikoorts en dat gaat als volgt: wanneer de bijen de korreltjes maken, wordt er een beetje speeksel aan toegevoegd. Dit neutraliseert en vernietigt vervolgens elk allergisch element.

Je kunt er van afvallen. De pollen zijn namelijk heel voedzaam en ze remmen je eetlust met wel 20%.

Ook helpen de pollen bij darmproblemen. Ze verhelpen namelijk verstoppingen en hebben een genezende werking op ontstekingen en infecties.

 

http://www.bijenpollen.com