Wapngo
Image default
Electronica en Computers

Waarom je best geen tweedehands hoverboard koopt

Sinds 2014 zien we vaak een hoverboard over de weg rijden. Een hoverboard is een skateboard dat aangedreven is door 2 elektromotoren. Het ziet er heel cool uit en het is het nieuwe, favoriete transportmiddel van vele jongeren.

In een hoverboard zit een grote batterij die het geheel aandrijft. Je hoeft dus geen manuele duwbewegingen te doen zoals dat bij een skateboard het geval is. Sturen doe je door gebruik te maken van je druk op je voeten. Verleg je je gewicht op je linker been/voet, dan zal je board naar links draaien. Verleg je je gewicht op je rechter been/voet dan draait je hoverboard naar rechts.

In het hoverboard zitten ook gyroscopen die je hoverboard ten allen tijde recht houden. Voor- of achterwaarts rijden doe je door met je bovenlichaam lichtjes naar voor of naar achteren te leunen. De gyroscopen detecteren dit en laten je hoverboard naar voor of naar achteren bewegen door de elektromotoren in de juiste richting aan te sturen.

De meeste kinderen en jongeren zijn veelal snel weg met het besturen van een hoverboard.

Een hoverboard kan je niet verzekeren

Sinds de rage van de hoverboards bij kinderen en jongeren is de bezorgdheid bij ouderen ook gestegen. Als je weet dat je met een hoverboard in Nederland niet de openbare weg op mag, dan weet je ook direct al dat een hoverboard niet te verzekeren valt.

Omdat de hoverboard een voertuig is zonder stuur, willen verzekeraars geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. In hun ogen is het een stuk speelgoed. Je hoverboard verzekeren tegen brand is ook niet mogelijk omdat het een motorvoertuig is en motorvoertuigen vallen namelijk niet onder een inboedelverzekering.

Tweedehands hoverboards

Veel mensen zoeken naar een tweedehands hoverboard omdat de aankoop van een nieuw hoverboard vrij duur is. De nieuwprijzen variëren tussen 300 en 800 euro per board. Geen wonder dus dat er op tweedehands sites veel wordt achter gezocht.

Maar is het wel aangeraden om een hoverboard tweedehands te kopen?

Een tweedehands hoverboard kan je in nieuwstaat al vinden vanaf €150. Maar opgelet want deze “nieuwstaat” is wellicht voor een reden. Zo kan de verkoper na zijn aankoop zich plots bedacht hebben toen hij hoorde dat hij met z’n hoverboard niet de openbare weg op mag.

De kans dat tweedehands hoverboards, die verkocht worden aan zo’n lage prijs, gemaakt zijn van goedkope onderdelen of met een intern defect zitten (bijvoorbeeld een Bluetooth defect) is tevens ook aannemelijk.

Een tweedehands hoverboard bespaart je veel geld maar let goed op de technische staat. Als je via een tweedehands website zo’n board koopt dan weet je immers nooit welke onderdelen (of gebreken) er “onder de motorkap” zitten. Tweedehands kopen is en blijft dus een risico en je hebt ook nooit garantie op je aankoop.

Wil je zeker zijn van kwaliteit? Dan is ons advies om je hoverboard te kopen bij een gespecialiseerde webwinkel die bovendien garantie biedt op je aankoop.

http://www.smartbalancewheelshop.be