Wapngo
Image default
Gezondheid

Wat is een erectiestoornis en hoe kom je ervan af

 

 

Wat is een Erectiestoornis

Een erectiestoornis is het niet goed functioneren van het mannelijke lid. Hij wordt slap tijdens de daad of de erectie komt in zijn geheel niet tot stand. Een erectiestoornis komt veel voor, zowel bij jonge mensen als bij ouderen. Vaak is de oorzaak onschuldig en ligt de oplossing zo voor het grijpen.

 

Oorzaak erectiestoornis

De oorzaak is zoals aangegeven vaak eenvoudig en voor de hand liggend. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van een falende erectie.

 

  1. Stress en spanningen: iedereen heeft wel eens last van stress, bijvoorbeeld voor een tentamen, door spanningen op het werk, relationele problemen of door ernstige gebeurtenissen. Belangrijk bij stress is ontspanning. Stress heeft namelijk een hele slechte uitwerking op ons lichaam. Het zorgt er vaak voor dat we ongezond gaan eten, minder gaan bewegen en voor negatieve gedachtes. Stress werkt tevens lang door in ons lichaam. Zo kun je er stijve gewrichten van krijgen, krampen en pijn ervaren. Zorg dus dat hier iets aangedaan wordt. Wanneer het niet lukt om dit zelf op te lossen, raad ik aan om naar de huisarts te gaan. Hij/zij kan je dan eventueel iets voorschrijven.
  2. Weinig beweging: te weinig beweging is funest voor een harde erectie. Er stroomt dan namelijk veel te weinig bloed door je lichaam en dus ook veel minder naar je geslachtsdelen. Probeer minimaal een uur op een dag te sporten. Dit kan lopen, fietsen, hardlopen, sportschool en echt van alles zijn. Tip: opdrukken of op je plaats hardlopen voordat je met je liefde het bed in duikt, heeft vaak een hele positieve uitwerking!

 

Meer tips en tricks vind je uiteraard op:

Libidoxl.nl

 

http://www.libidoverhogen.nl

Gerelateerde artikelen

Hier kunt u terecht voor fysiotherapie in Capelle aan den IJssel

Meld u aan als nieuwe patiƫnt bij de betrouwbare huisarts in Eindhoven

Wat windt vrouwen op in bed