Category Archives: Zakelijk

Wapngo

Duurzame investeringen in je bedrijf

Nederland staat bekend om de hoge kwaliteit zuivelproducten die geproduceerd worden. Mensen die niet uit Nederland komen associëren ons dan ook met kaas, melk en molens. Er zijn verschillende soorten kaas merken die Europees erkent worden die vernoemd zijn naar Nederlandse steden, denk bijvoorbeeld maar aan de Gouda. In Nederland zijn er ontzettend veel regels die de kwaliteit van de zuivel moeten waarborgen. Hiernaast wordt er een beroep gedaan op de integriteit van de boeren en wordt er verwacht dat zij moreel verantwoorde keuzes maken. Men gaat er dus vanuit dat zij niet zullen sjoemelen met producten of stiekem bewerken.

Om te voorkomen dat het überhaupt nodig is om de producten te bewerken wordt er vaak gekozen voor een voorkoeler. De functie van dit apparaat zit al in de naam. Het zorgt ervoor dat de melk van te voren gekoeld wordt zodat het op de juiste temperatuur in de opslagtank komt. Melk is van zichzelf warm, dit is niet heel bijzonder omdat het uit een koe komt. Iedereen weet dat warme producten gevoeliger zijn voor bederf en om deze reden moet het naar een lage temperatuur gebracht worden. Hierdoor blijft niet alleen de kwaliteit gewaarborgd maar ook blijft de melk lekker vers van smaak. Deze lekkere smaak en de goede kwaliteit hebben een positieve invloed op het beeld dat de consument heeft van zuivel producten. We weten allemaal wat de consequenties kunnen zijn als er imago schade plaats vindt zoals bij de eieren en fipromiel. Dit soort voorgevallen zorgen ervoor dat eierboeren miljoen schade leiden en sommige zelfs het hoofd niet boven water kunnen houden. Hier wordt wederom een beroep gedaan op de integriteit van de boer. 

Laat je informeren op basis van deskundig agrarisch advies. Door als boer gebruik te maken van de juiste attributen ontstaat er een eenheid je product en de boodschap die jij hebt naar de consument. Vers is eigenlijk altijd beter.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/
Wapngo

Administratie is veel werk

Veel grotere bedrijven maken gebruik van online salarisadministratie, omdat het teveel werk is om dit zelf uit te voeren. Het vergt ook enige kennis om op een juiste manier de administratie bij te houden van alle werknemers. Als de administratie niet goed geregeld is, dan kan er een hoop onvrede ontstaan bij de werknemers. Zodra dit allemaal wel in orde is gemaakt zal dit terug te zien zijn in de werkprestaties. Een loonbureau kan ervoor zorgen dat alle informatie volledig juist verwerkt wordt. Ieder jaar wordt het verplicht voor de werkgever om de werknemers te voorzien van een jaaropgave. Deze jaaropgave heeft de werknemer nodig bij het terugvragen van de belasting. Over het salaris wordt in Nederland een bepaald percentage belasting betaald, waarbij het mogelijk is om deze terug te vragen. Dit gebeurd meestal rond de maand april van het jaar. Er kan dan online een teruggave worden aangevraagd. In de meeste gevallen is er al voor een groot deel gegevens ingevuld, waarna het alleen nog nodig is om deze gegevens te controleren met de loonstroken en jaaropgaven. Zodra deze in orde zijn kan de teruggave aangevraagd worden. In de gevallen dat je geld terugkrijgt zul je dit meestal rond de zomer ontvangen. Mocht het zo zijn dat er uit de aanvraag nihil komt, dan zul je geen geld ontvangen omdat dit bijna niks zal zijn. Je kunt eigenlijk beter nihil hebben, dan dat je wel geld terugkrijgt. Als je geld moet terugkrijgen, dan heb je namelijk teveel belasting betaald door het jaar heen, waardoor je uitbetaling niet compleet was. Veel mensen zien de belastingteruggave ook als een soort manier van sparen, omdat je tegen de zomer toch nog een leuk zakcentje terugkrijgt. Het is natuurlijk wel een voordeel dat deze terugbetaling rond die tijd plaatsvindt. Maar een nihil teruggave blijft toch het beste.

http://www.cbbs.nl/
Wapngo

De trampoline voor plezier

Groot plezier voor de kinderen is het springen op een trampoline. Je hebt tegenwoordig vele soorten trampolines. Vierkante, ronde en zelfs een Rechthoekige trampoline. Het is mogelijk om deze in de tuin te plaatsen als je er ruimte voor hebt, zodat de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen.  Er gebeuren echter wel regelmatig ongelukken met trampolines, omdatgde kinderen tussen de rand en de trampoline vallen. Om dit te voorkomen kun je een beschermrand trampoline kopen die ervoor zorgt dat er een zachte rand om de trampoline heen zit, waardoor je jezelf niet kan bezeren mocht je naast de trampoline terecht komen. Dit zorgt ervoor dat er veiliger gesprongen kan worden op de trampoline en er meer plezier beleefd kan worden. Je hebt tegenwoordig zelfs trampolines met grote vangnetten om de gehele trampoline heen. Dit zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om van de trampoline af te vallen aan alle kanten van het springgedeelte. In het circus kom je ook regelmatig trampolines tegen. Deze zijn alleen van een zeer groot formaat. Maar ook de acrobaten die hierop spelen zijn klein begonnen. Op een kleine trampoline kan er gemakkelijk een sprong geoefend worden of een salto. Dit is de reden dat de trampolines ook verschillen qua vering.  Houd er dus rekening mee als je een trampoline wilt aanschaffen voor je kinderen dat de vering minder is dan dat je een trampoline voor jezelf wilt aanschaffen. Het kan natuurlijk wel, maar zorg er dan voor dat je zorgt voor een beschermrand of opvangnetten aan de zijkanten van het springgedeelte. Veiligheid staat ten alle tijden voorop voor iedereen. De trampolines worden wel steeds veiliger gebouwd, waardoor de kans op ongelukken wordt verkleind. Maar zoals men zegt kan een ongeluk in een zeer klein hoekje zitten. Houd hier daarom altijd rekening mee bij het gebruik van de trampoline.

https://www.trampolines.nl/