Category Archives: Zakelijke dienstverlening

Wapngo

Hoe richt u een succesvol directiekeet op in uw bedrijf!

Een PMO (Project Management Office) of gewoon een directiekeet is een organisatiestructuur die de standaardisatie van governance en projectmanagementprocessen bevordert. Het kan een bedrijfs, afdelings- of operationeel karakter hebben en moet projectmanagers begeleiding, methoden en instrumenten bieden om hun projecten uit te voeren. Het corporate PMO omvat alle projecten in uw organisatie, meestal gekoppeld aan de strategie van uw bedrijf. Het departementale PMO helpt op zijn beurt een bepaald gebied om resultaten te leveren door middel van een projectportfolio. Dit is het meest voorkomende type PMO. Het operationele PMO daarentegen is het projectbureau dat uitsluitend een project of programma beheert en meestal aan het einde van het initiatief wordt opgeheven.Het is belangrijk om te benadrukken dat PMO-types niet evolutionair zijn. Elk van hen geeft aan hoe de organisatie haar projecten wil beheersen, en kan zelfs meer dan één type directiekeet in dezelfde organisatie hebben.

Waar is een PMO voor?

Het directiekeet draagt bij aan de consolidatie van de projectdocumentatie. Het draagt ook bij tot de verspreiding van goede praktijken in de organisatie, naast het gebruik van methoden, modellen en instrumenten en de naleving van de richtlijnen en het beleid op het gebied van governance.Het PMO kan werken aan de definitie van en het toezicht op indicatoren met betrekking tot het projectbeheer en het directe beheer van een deel van de projecten op zich nemen. Andere activiteiten zijn onder meer het houden van bijeenkomsten om de communicatie te bewaken en op elkaar af te stemmen en om rapporten over de projecten van de onderneming te genereren.

Functies van een directiekeet

Dus als we de belangrijkste functies van een PMO in een bedrijf op een rijtje zouden zetten, zouden we een soortgelijke lijst hebben:

– Definiëren en herzien van de projectmanagementprocessen;
– Empowerment en ondersteuning van projectmanagers;
– Beheer de eisen en de projectportefeuille;
– Definieer de gebruikte projectmanagementmethoden;
– Het uitvoeren van de prioritering van projecten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het PMO, samen met een commissie voor prioritering, periodieke vergaderingen zou moeten houden om de lijst van initiatieven en hun prioritering te bespreken. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze ceremonies routinematig moeten zijn om ervoor te zorgen dat de juiste dingen op het juiste moment worden gedaan. Voor een fraaie directiekeet kijkt u vooral op de website van Brouwer Nijkerk

Wapngo

Arbeidsdeskundig onderzoek loont!

Wanneer één van uw werknemers onverhoopt langdurig ziek wordt kan het laten uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek grip op de zaak bieden. De insteek van zowel u als van uw werknemer moet zijn om deze laatste zo snel en effectief mogelijk weer aan het werk te krijgen: het arbeidsdeskundig onderzoek helpt u door u meer inzicht te geven in de mogelijkheden die er nog zijn voor de werknemer om binnen uw bedrijf in dienst te blijven, of over de eventuele aanpassingen die moeten plaatsvinden om dit te kunnen realiseren. Zo weten alle partijen waar ze aan toe zijn en houdt u de kosten zo laag mogelijk.

Een arbeidsdeskundig onderzoek: hoe werkt dat?

U bent als werkgever bij de wet verplicht het arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Dit noemen we de Wet Verbetering Poortwachter. Er zal bij de WIA-aanvraag door het UWV worden gecontroleerd of het arbeidsdeskundig onderzoek is aangevraagd en uitgevoerd. Ook bent u strafbaar wanneer u, als werkgever, het onderzoek te laat aanvraagt en zal hierop een loonsanctie ontvangen: wacht hier dus niet te lang mee.

Als eerste stap binnen het arbeidsdeskundig onderzoek vinden er binnen uw bedrijf interviews plaats met onze arbeidsdeskundigen), eventueel in samenspraak met de bedrijfsarts of Arbo Arts die is aangesloten op uw bedrijf. Tijdens deze gesprekken is de insteek om helder te krijgen welke mogelijkheden er als gevolg van de ziekte van uw werknemer nog zijn binnen uw bedrijf. Wellicht zullen er aanpassingen moeten plaatsvinden om de werknemer te laten terugkeren, of zal er een aangepaste functie voor de werknemer in het leven moeten worden geroepen.

Wanneer er van bovenstaande geen sprake is wordt er gekeken naar een alternatief traject voor de werknemer, zodat deze alsnog aan het werk kan blijven, al is het buiten uw organisatie. Het zogenaamde tweede spoor traject.

Wij helpen u!

Via de website van Adxpert vraagt u het arbeidsdeskundig onderzoek voor uw bedrijf of onderneming gemakkelijk zelf aan. Onze arbeidsdeskundigen voeren het onderzoek binnen vijf werkdagen na uw aanvraag bij u op locatie uit, en leveren binnen vijf dagen na uitvoering een conceptrapportage aan.

Vervolgens maakt de arbeidsdeskundige voor u een helder en overzichtelijk eindrapport waarin de mogelijkheden omtrent de werknemer binnen uw bedrijf worden vermeld. U en uw werknemer weten dan beiden waar u aan toe bent.

Wapngo

Stemkastjes huren

Omdat ik stemkastjes huren wil, ben ik naar InterVote.nl gegaan. In dit blogje leg ik graag uit waarom ik stemkastjes nodig heb, hoe ik InterVote heb gevonden en hoe het eindresultaat natuurlijk was. Mocht jij ook nog een goede verhuurder kennen van stemsystemen, dan hoor ik dat graag in een reactie.

Stemkastjes huren bij InterVote

Waarom ga ik stemkastjes huren bij InterVote? Voor een vergadering zijn wij van plan om stellingen voor te leggen aan de aanwezigen. En vervolgens kunnen zij voor of tegen gaan stemmen. Het betreft een avond bij de gemeente en inwoners van dat gebied zijn allemaal van harte welkom. Dan worden er op een groot scherm stellingen vertoont waar de inwoners hun mening over kunnen geven. Vervolgens zal er ook gebruik worden gemaakt van de meningen in de eindbeslissingen. Maar waar kunnen wij het beste stemkastjes huren? Daarvoor zijn we gaan zoeken op het internet. En al gauw kwamen we InterVote.nl tegen. Daar werden direct de voordelen opgesomd. Bijvoorbeeld dat je door middel van hun stemsystemen direct de uitslagen op een groot scherm geprojecteerd kunt zien. Dit vinden wij ideaal omdat je op die manier er gelijk met elkaar over kunt discussiëren met de voorstanders en tegenstanders van de stelling.

Stemsystemen van InterVote

Uiteindelijk hebben wij dan ook de stemsystemen van InterVote besteld. En al gauw werd er contact met ons opgenomen door hen. Zij bedankten ons voor de bestelling en vroegen ons waar het precies voor was. Vervolgens hebben wij samen bedacht hoeveel stemkastjes wij willen gaan huren. Wat er uiteindelijk bijna 200 zijn geworden.

Op de dag van de vergadering was InterVote er al op tijd bij om alle stemsystemen gereed te maken. Toen alles klaar was kwamen de eerste bezoekers binnen. Vervolgens kwamen de stellingen in beeld en kon iedereen gemakkelijk stemmen. Alle aanwezigen waren er dan ook zeker enthousiast over en vonden het een hele leuke manier!

Wapngo

Online Marketing bureau

Sinds kort zoeken wij een online marketingbureau. We zijn een bedrijf voor inrichting in huis, met onder anderen raamdecoratie, vloeren, vloerbedekking en nog meer aan accessoires. Onze website werd gemaakt door een bedrijf in de buurt en die gingen ook aan de slag met ons SEO. Dat houdt in zoekmachine optimalisatie. Hoe beter dat is, en hoe meer aandacht besteden wordt hoe makkelijker je hoog in Google kunt komen, dus ook gevonden wordt door nieuwe potentiele klanten die met een bepaald zoekwoord zoeken op internet. Dat is ook wat het bedrijf voor ons moest doen. Helaas ging dat mis en zijn wij ons geld kwijt. Dat bedrijf was niet heel goed voor online marketing en we kregen geen bezoekers.

Doelbewust Online Marketing

Door opnieuw te zoeken in Google kwam ik dit keer Doelbewust online marketing tegen. Een bedrijf gericht op zoekmachine optimalisatie, google advertising, sociale media en nog veel meer, met name alles wat kan helpen om met jouw bedrijf in de top posities van Google te komen.

Snel heb ik contact opgenomen met het bedrijf om wat meer informatie te krijgen. Via de telefoon werd het mij verteld dat ze mijn probleem erkennen en zeker willen helpen. Eerst moest er een marketing scan komen, om te kijken of alles op de site klopt en is goed geoptimaliseerd. Vervolgens zouden we aan tafel zitten om te bespreken wat de beste optie is: organisch hoog in Google te komen met SEO, of gebruik te maken van AdWords en te gaan adverteren via Google.

Doelbewust.nl een echte aanrader!

Ik kan garanderen dat doebewust.nl een echte aanrader is! Het team is vrij snel aan de slag gegaan met ons website en met SEO. Na één maand was er al een groot verschil te zien.

We zijn blij dat we Doelbewust hebben gevonden, en raden het zeker aan collega’s ook.

 

Wapngo

Incassobureau inschakelen

Van de week was ik op zoek naar een incassobureau voor ons bedrijf. We hebben een bedrijf voor websites en online marketing en hebben veel klanten. Helaas hebben wij ook open facturen die betaalt moeten worden, maar klanten weigeren om dat te betalen. We hebben geprobeerd om zelf de openstaande bedragen te verzamelen, maar is het ons niet gelukt. We hebben paar herinneringen verstuurd, contact opgenomen, maar kregen steeds smoesjes, waarom het geld er nog niet op de rekening staat. Vervolgens hebben we besloten om een incasso bureau in te schakelen om ons te helpen met de rekeningen. Een incassobureau gaat dan aan de slag met de debiteuren en gaat zijn best doen om het geld binnen te halen.

Hoe vind je het juiste incassobureau?

Hoe vind je het juiste incassobureau? Maar hoe vind je het juiste bureau voor jou bedrijf. Hier heb ik paar tips om het kiezen makkelijker te maken. Zoek op internet naar klachten van andere consumenten. Op die manier kan je recensies lezen over klanten die jou voor gingen en naar de ervaring kijken, die zij met het betreffende bureau hebben. Bekijken de kosten. Lees alle kleine lettertjes en splits de kosten voor het minnelijke en juridische traject. Een goede incassobureau zou geen kosten in rekeningen brengen voor het maken van een dossier of behandelkosten. Kijk naar de slagingspercentage. Deze moet zoals iedereen weet – hoog zijn. Dat betekent dat ze veel ervaring hebben en snel het geld, waar u recht op hebt binnen kan halen. Denk ook over de voor- en nadelen van het inschakelen van een incasso bureau en of dat het beste optie is voor jou en de klant.

Van Loon Incasso Advocaten

Na al het zoeken heb ik eindelijk een goed incassobureau gevonden, namelijk Van Loon Incasso Advocaten. Het bureau heeft een slagingspercentage van 89% en de kans is dus zeer groot dat ze jouw geld kunnen krijgen van de debiteur! Daarom is Van Loon Incasso Advocaten een echte aanrader voor jou als voor vrienden/klanten die hetzelfde probleem hebben