Category Archives: Zorg

Wapngo

Een mooi concept bij de verloskundige in Lent

Bij de lieve verloskundige in Lent werkt het allemaal net even wat anders dan dat je bent gewend van een verloskundige praktijk. Hier wordt er namelijk extra aandacht gegeven aan de ouders en heb je niet alleen maar een plaats waar je eens in de zoveel tijd een stap binnen moet zetten voor een controle, maar wordt er een plek aan je aangeboden waar je naar toe kunt wanneer je maar wilt en waar je de informatie kunt halen die je nodig hebt en waar je behoefte aan hebt. Het is een partner die je toevoegt aan je leven gedurende je zwangerschap en ook nog de periode daarna zal de verloskundige in Lent aanwezig zijn voor de hulp achteraf. Je doet het echt samen en dat maakt het concept van de verloskundige in Lent ook heel waardevol en mooi. 

Praktijk

De praktijk van de verloskundige in Lent is erg vooruitstrevend en kijkt continue naar de verbeteringen die er eventueel kunnen plaatsvinden. Hierbij wordt de mening van de ouders die hier lopen ook echt gewaardeerd en dat wordt dan ook meegenomen in het verbeteren van de situatie in de praktijk van de verloskundige in Lent, zodat ze het alsmaar beter kunnen doen. Want dat is waar er naar wordt gestreefd. Daarnaast is de praktijk zeer kleinschalig, maar dat maakt het ook weer heel gemoedelijk en geeft een huiselijk sfeer waar je als zwangere ouders gebruik van wilt maken en deel van wilt uitmaken. 

Zorg

Er werken bij de praktijk 2 verloskundige in Lent. Je krijgt van hen heel fijne en persoonlijke aandacht en de zorg die jij nodig hebt. Het is een zeer belangrijke, maar vooral ook mooie periode in je leven waar je echt van moet genieten en waar je veel energie in moet steken, maar uiteindelijk weer veel energie uit haalt. De verloskundige in Lent begeleid je hier graag bij.

 

Wapngo

Belevingsgerichte zorg bij dementie is de meest persoonlijke aanpak

Helaas is dementie een veelvoorkomende ziekte in deze tijd, waardoor een goede zorg in vele gevallen noodzakelijk is. Met belevingsgerichte zorg bij dementie wordt er rekening gehouden met de individuele behoeften van de cliënt – en niet in de eerste plaats met de beperkingen die aan dementie gerelateerd zijn. In het algemeen is belevingsgerichte zorg, die bij veel verschillende ziektes, beperkingen en aandoeningen wordt toegepast, een manier om mee te gaan in de gevoelens en belevingswereld van de persoon. In het geval van dementie is dit een effectieve methode, want iedere cliënt reageert hier op een zeer persoonlijke manier op. Door heel specifiek te focussen op de gedachten en gevoelens van de persoon op een bepaald moment, is belevingsgerichte zorg in het geval van dementie een zeer effectieve manier om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Belevingsgerichte zorg verlenen door middel van snoezelen

Wanneer u een persoon met dementie in uw omgeving wilt helpen, wilt u natuurlijk gaan voor de beste aanpak. Barry Emons biedt een ruim assortiment aan producten aan die ondersteuning bieden bij belevingsgerichte zorg bij dementie. Het zogenaamde ‘snoezelen’ is hierbij een effectief middel. Snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen en vindt plaats in een speciaal voor de cliënt ingerichte ruimte. Dit betekent dat de ruimte zo is ingericht dat de behoeften van de cliënt hierop aansluiten. Zo helpt een snoezelruimte niet alleen bij belevingsgerichte zorg bij dementie, maar ook bijvoorbeeld bij vele vormen van verstandelijke beperking. Ook in de ouderenzorg en kinderopvang is deze ruimte een ideale ondersteuning. De specialisten van Barry Emons helpen u graag met uw keuze van de juiste producten voor een specifieke snoezelruimte.

Neem contact op met deze specialist en bespreek de opties

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van snoezelruimtes om belevingsgerichte zorg bij dementie effectief in te zetten? De experts van Barry Emons vertellen u graag meer over de producten en de verschillende functies hiervan. U kunt voor al uw vragen contact opnemen met deze specialist. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

https://www.barryemons.nl/

Hoe het autisme belevingscircuit je een beter mens maakt

Je empathie voor mensen met autisme wordt vergroot aan de hand van het autisme belevingscircuit. Iets meer dan 1% van de Nederlandse bevolking heeft een vorm van autisme. Dit komt neer op zo’n 200.000 personen. Deze individuele personen hebben allen vele mensen in hun omgeving. De één kan beter omgaan met mensen met autisme dan de ander. Je kunt jezelf hierin verbeteren. Door begrip op te bouwen voor mensen met autisme, hun gedachtegangen, gebreken en pluspunten leer je ook jezelf te verbeteren. Je vergroot jouw empathie en snapt beter wat de problemen zijn waar mensen met autisme tegenaan lopen. Hierdoor ben je beter in staat om mensen met autisme te begeleiden en te helpen waar nodig. Je verbetert jezelf én je bent meer in staat een ander te helpen. En dat is een hoop waard!

Wat kan het autisme belevingscircuit betekenen voor je?

Autisme is er in diverse soorten en maten. Geen enkel persoon met autisme is hetzelfde. Het is dan ook te zien als een spectrum. Waar de één moeite heeft met de sociale omgang, is dat voor een andere persoon geen probleem. Echter, het kan goed mogelijk zijn dat die andere persoon eerder overprikkeld raakt. Zo heeft iedereen met autisme zijn eigen kenmerken. Het autisme belevingscircuit wordt gegeven door BijdeHand Zorg, een specialist op het gebied van mensen van alle leeftijden met een Autisme Spectrum Stoornis met een (rand-)normale begaafdheid. Niet alleen begeleiden zij mensen met diverse vormen van autisme, maar zij staan ook mensen in hun omgeving bij om meer begrip te hebben voor waar mensen met autisme zoal tegenaan lopen in het dagelijks leven.

Begrip voor autisme middels het belevingscircuit

Tijdens het autisme belevingscircuit voer je tien praktische opdrachten uit, Deze tonen je hoe het is om in de schoenen van een autistisch persoon te staan. Dit vergroot jouw empathie. Door mensen met autisme beter te begrijpen, kun je hen beter begeleiden en bijstaan. Bij vragen of voor mee informatie kun je contact opnemen met de medewerkers van BijdeHand Zorg.

https://bijdehandzorg.nl/
Wapngo

Begeleid wonen voor jongeren wordt persoonlijk aangepakt

Als jongeren begeleid gaan wonen, is een persoonlijk aanpak van groot belang. Zo is de kans groter dat ze goed terecht komen. Leviaan helpt jou en de jongere graag. De begeleiders coachen en begeleiden de jongere op individuele basis. Op deze manier ervaren de jongeren voldoende steun om op zichzelf te leren wonen. De grenzen van de jongeren worden op dat moment goed bewaakt. Op deze manier kunnen er realistische doelen gesteld worden om de jongere te leren op zichzelf te wonen. Deze doelen worden altijd opgesteld in overleg met de jongere zelf, en eventueel ook met een naaste. Zo passen de doelen zeker bij de jongere.

Met dit woonproject kan iedere jongere zelfstandig leren wonen

Leviaan is er voor jongeren tussen 18 en 25 jaar die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Dit doen ze door middel van wooncoaching tijdens begeleid wonen voor jongeren. Zo kunnen jongeren die op zichzelf willen wonen, maar hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken, toch op eigen benen leren staan. Hierbij krijgen ze allerlei handvatten om op zichzelf te leren staan. De meeste jongeren die via Leviaan begeleid zijn gaan wonen, kunnen hierna zelfstandig gaan wonen. Op die manier blijven ze zeker binnen hun eigen grenzen, zodat ze zich zeker voelen om de valkuilen van het leven aan te kunnen.

Voor iedere jongere een passende oplossing

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jongeren begeleid gaan wonen. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren die last hebben van autisme. Bij het opstellen van de persoonlijke doelen, wordt er bij Leviaan uiteraard rekening gehouden met de beperkingen van de jongeren. Zo is er voor iedereen passende oplossing. Zo geeft begeleid wonen de jongeren rust en meer zelfvertrouwen. Zo voelen ze zich zeker genoeg om het leven aan te kunnen. Want jongeren met een beperking hebben uiteraard meer valkuilen in het leven dan jongeren zonder beperking.

https://leviaan.nl/
Wapngo

Kies voor een particulier verpleeghuis voor zorg op maat

Wanneer uw ouders niet meer zelfstandig kunnen wonen, is er de mogelijkheid om te kiezen voor een particulier verpleeghuis. Hier krijgt u de zorg die u nodig heeft terwijl de leefomgeving zo persoonlijk mogelijk wordt gehouden. U woont in een ruim appartement waar u over veel privacy beschikt. Een particulier verpleeghuis onderscheidt zich door zorg op maat te bieden die zoveel mogelijk is afgestemd op de individuele bewoners. Particuliere ouderenzorg geeft u de garantie dat u de laatste fase van uw leven kunt doorbrengen zoals u dat graag wilt, ook als uw gezondheid te wensen overlaat.

Fraaie appartementen in een prettige omgeving

Als u kiest voor een particulier verpleeghuis dan kiest u voor zorg op niveau. Geen krappe kamer die soms ook nog met een andere bewoner moet worden gedeeld, maar alle ruimte voor een zo persoonlijk mogelijke levenskwaliteit. Particuliere ouderenzorg houdt in dat de bewoners zelf kunnen kiezen of ze op hun kamer verblijven of in de gezamenlijke huiskamer. Ook de maaltijden mogen ofwel gezamenlijk of op de kamer worden genoten. Daarnaast kunnen de bewoners deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd. Uiteraard is er altijd adequate medische zorg aanwezig voor diegenen die dat nodig hebben.

Wilt u ook uw laatste jaren doorbrengen met uitstekende zorg?

Wilt u ervan verzekerd zijn dat u, mocht u niet meer zelfstandig kunnen wonen, kunt rekenen op uitstekende zorg? Neem dan contact op met Compartijn. Zij bieden particuliere ouderenzorg vanuit één van de particuliere verpleeghuizen die zijn gevestigd in Brabant en op enkele andere plaatsen in Nederland. U kunt contact opnemen als u meer informatie wilt over de verpleeghuizen en de zorg die hier kan worden geboden. Op de website staat al veel informatie, en als u vragen heeft kunt u uiteraard contact opnemen.

https://compartijn.nl/home
Wapngo

Dyslexie laten behandelen om beter te functioneren op school of op werk

Als u vermoedens heeft dat u of uw kinderen last hebben van dyslexie dan is het mogelijk om dit te onderzoek en, indien het nodig is, te laten behandelen. In het dagelijks leven kan u of uw kind de nodige problemen ervaren tijdens dagelijks bezigheden. Denk hierbij aan problemen op de werkvloer zoals het versturen van mailtjes of het opstellen van documenten. Op school kan het zijn dat kinderen minder goed meekomen tijdens schrijf- en leeslessen.

Problemen op school voorkomen door dyslexie te laten behandelen

Vooral in de vroege schoolcarrière van uw kind is het van groot belang dat hij of zij goed leert omgaan met taal door te lezen en te schrijven. Als dit niet het geval is, kan deze achterstand namelijk alleen maar groter worden en uiteindelijk voor grote problemen zorgen. Basisscholen zijn verplicht dit soort leerlingen de nodige steun te geven, er zijn dan ook zogenoemde dyslexieprotocollen ontwikkeld. In deze protocollen staat beschreven hoe docenten taalproblemen moeten signaleren en hoe ze deze vervolgens aan dienen te pakken. Toch kan het voorkomen dat dit protocol voor uw kind ontoereikend is. Als dit het geval is dan heeft uw kind waarschijnlijk last van (een zware vorm van) dyslexie. Uw kind heeft er dan veel baat bij om een behandeling van dyslexie te starten.

Door oefeningen meer grip op taalproblemen

Op een gespecialiseerd instituut kunt u zelf of kan uw kind laten onderzoeken of er inderdaad sprake is van (een vorm van) dyslexie. Mocht dit het geval zijn dan kan er gestart worden met een behandeling. Tijdens het behandelen van dyslexie worden er verschillende oefeningen gedaan waarbij het de bedoeling is dat u of uw kind meer grip krijgt op zijn of haar taalprobleem. U kunt voor een professioneel dyslexieonderzoek en het behandelen van dyslexie terecht bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/
Wapngo

Een zinvolle dagbesteding en deskundige begeleiding bij deze zorgboerderij nabij Dordrecht

Een professionele zorgboerderij in de regio Dordrecht waar mensen met een beperking welkom zijn deel te nemen aan een zinvolle en leuke dagbesteding is Zorgboerderij de Bernerboefjes. De deskundige begeleiding zet zich in om de zelfstandigheid en het eigen initiatief van alle cliënten te stimuleren tijdens het ontdekken en doen van verschillende activiteiten. Daarbij is het aanbod aan mogelijkheden ruim zodat er altijd een activiteit te vinden is die aansluit bij zowel de wensen als de mogelijkheden van een specifieke cliënt.

Over Zorgboerderij de Bernerboefjes

Gelegen aan een doodlopende weg net buiten Groot-Ammers biedt Zorgboerderij de Bernerboefjes een landelijke en rustige omgeving. Mensen met een beperking – van een autistische stoornis tot dementie – kunnen hier terecht voor een keur aan activiteiten die veel met dieren en het land te maken hebben. Zo huisvest deze zorgboerderij nabij Dordrecht ruim 150 koeien en zijn er verder honden, katten, kippen, konijnen en vaak kalfjes. Cliënten kunnen helpen bij de verzorging van deze dieren. Het is mogelijk de honden te trainen, de koeien te melken of te knuffelen met de dieren. Er zijn verder tal van mogelijkheden om er even op uit te trekken. Daarnaast ligt er een moestuin op het terrein waar fruit en groenten geplant kunnen worden door de cliënten. Bovendien is er altijd ruimte voor een spelletje met de begeleiding of de overige cliënten.

Zelfredzaamheid en sociaal contact

De vriendelijke en geduldige begeleiders van deze zorgboerderij nabij Dordrecht zorgen ervoor dat cliënten zich snel op hun gemak voelen op de boerderij. Daarbij zetten zij zich in om de zelfredzaamheid van cliënten te verhogen en de omgang met andere cliënten te stimuleren. Dit maakt de dagbesteding aangeboden door Zorgboerderij De Bernerboefjes daardoor ook een geschikte plek voor onder meer cliënten die zich willen voorbereiden op het arbeidsproces. Wilt u als naaste of verzorger meer leren over deze zorgboerderij? Neem dan een kijkje op de website van Zorgboerderij de Bernerboefjes voor aanvullende informatie.

http://www.bernerboefjes.nl/
Wapngo

Een broedmachine kopen: enkele belangrijke onderdelen uitgelicht

Wilt u een broedmachine kopen bij Dierencompleet, dan heeft u ongetwijfeld al veel informatie over broedmachines en hun werking tot u genomen. Wanneer u een kippenhouder of andere professional bent, is de kans groot dat u al eens met dit bijltje heeft gehakt. Bent u echter een hobbyist en nieuw in de wereld van broedmachines kopen? Dan zorgen sommige termen wellicht voor wat verwarring. Om te voorkomen dat u straks door de bomen het bos niet meer ziet, is hieronder een aantal specifieke onderdelen van een broedstoof oftewel broedmachine uitgelicht.

Het keersysteem

Het regelmatig omkeren van de eieren om de ontwikkeling van de kuikens te waarborgen is een bekend gegeven. Staat u op het punt een broedmachine te kopen, maar bent u niet in staat om gedurende 18 dagen een aantal maal per dag de eieren om te keren? Dan is het de beste beslissing om een broedmachine te kopen met een keersysteem. Deze kan geheel automatisch of half automatisch zijn. Met een volautomatische keermotor keert het systeem de eieren elke paar uur om. Een half automatisch systeem scheelt u tijd. U keert alle eieren tegelijk met een handig schuifsysteem.

De ventilator

Een ander belangrijk aspect dat bij het uitbroeden van kippeneieren komt kijken, is de temperatuur. Natuurlijk moet de temperatuur op elke plek binnen de machine gelijk zijn. Pas dan hebben alle eieren dezelfde overlevingskansen. Om dit te bewerkstelligen, is de ventilator van belang. Zijn functie is het via een blaasfunctie gelijkmatig verdelen van de warmte binnen de broedstoof. Verwart u de ventilator dus niet met de luchtrozet, deze laatste is bedoeld om verse lucht de broedmachines in te laten stromen.

De hygrometer

Er wordt soms weleens aan voorbij gegaan, maar de juiste luchtvochtigheid binnen de broedmachine is net zo essentieel als de temperatuur zelf. Allebei de elementen zijn nodig om tot een goed resultaat te komen. Staat u op het punt een broedmachine te kopen, gaat u dan na of deze van een hygrometer is voorzien. Dit instrument meet de luchtvochtigheid. Veel broedmachines beschikken over een ingebouwde hygrometer. Is dit niet het geval, dan is het aanschaffen van een los exemplaar onontbeerlijk.

https://dierencompleet.nl
Wapngo

Een toiletstoel die aansluit bij uw behoeften

De toiletstoel is een van de hulpmiddelen die onmisbaar is wanneer u slecht ter been bent. U moet immers regelmatig naar het toilet, maar de weg er naartoe kan soms een obstakel zijn. Het is daarom van belang dat u een toiletstoel heeft die bij uw situatie past en waar u comfortabel op kunt zitten op de momenten dat het nodig is. Bij Zorgthuiswinkel.nl geeft u daarom een ruime keuze aan modellen toiletstoelen, zodat u een stoel heeft die geheel naar wens is en die aansluit bij uw behoeften.

Verschillende kleuren van de toiletstoel voor iedere woning

Zo is de toiletstoel in verschillende kleuren te verkrijgen. Ondanks dat het een hulpmiddel is, wilt u namelijk wel dat deze er fatsoenlijk uitziet en enigszins bij uw interieur past. U heeft daarom bij de aanschaf van deze stoel de mogelijkheid om deze in het zwart, blauw, wit of grijs te verkrijgen. Ook kunt u voor een bruine kleur gaan, waardoor u stoel een luxe uitstraling krijgt.

Zorg voor meer gebruiksgemak

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een toiletstoel aan te schaffen die te verstellen is of eentje die alleen maar in één positie gezet kan worden. Zo kunt u de armleuningen bijvoorbeeld aanpassen aan uw armlengte, waardoor u zich eenvoudiger uit de stoel kunt opdrukken wanneer u klaar bent. Samen met uw zorgverlener komt u op deze manier gemakkelijk uit de stoel, zonder dat het u heel veel moeite en kracht kost.

Er is ook gedacht aan uw persoonlijke hygiëne

Mocht u nog andere benodigdheden nodig hebben naast een toiletstoel, dan kunt u ook bij de andere hulpmiddelen van Zorgthuiswinkel.nl kijken. Er is namelijk een ruim assortiment aan persoonlijke verzorgingsmiddelen en andere hulpmiddelen, zoals een douchestoel. Zo bent u van alle gemakken voorzien en kunt u altijd aan uw persoonlijke hygiëne werken.

https://www.zorgthuiswinkel.nl
Wapngo

Het implanteren van een tand

Stel, je hebt een ongeluk gehad en je tand ligt eruit. Je wilt niet rondlopen met een gat in je gebit, dus je laat maar een tand implanteren. Hoe verloopt dat proces en wat komt er allemaal bij kijken?

 

De eerste stap is de consultatie. Er worden röntgenfoto’s gemaakt waar zowel je onderkaak als je bovenkaak opstaan. Dan zal er een mondonderzoek plaatsvinden, waarbij de implantoloog zal vragen naar bestaande medische complicaties. Als dit allemaal is gebeurd kan er een behandelplan op worden gesteld. Afhankelijk van of er complicaties zijn of niet is het mogelijk dat er nog wat behandelingen voor het implanteren plaats moeten vinden.

 

Het implanteren zelf kan dan beginnen. Het duurt niet heel lang en is ook niet heel ingewikkeld. Tijdens de ingreep wordt er een sneetje gemaakt in het tandvlees, waarbij het kaakbot bereikt kan worden. De implantaat wordt er dan in gedaan en afgesloten met een genezingskap. 

 

Dan volgt een rustperiode van enkele maanden tot een half jaar. De genezingstijd hangt af van het soort implantaat, de persoon in wie het implantaat is geplaatst en de plaats van het implantaat. Het bot in de onderkaak is harder en steviger dan het bot in de bovenkaak, waardoor een implantaat in de onderkaak ook sneller vastgroeid.

 

Tegen het einde van de genezingsperiode worden de kunsttanden gemaakt. Als dan de genezingsperiode voorbij is kan de genezingskap worden weggehaald en kunnen de tanden worden geplaatst.

 

De nazorg is bijzonder belangrijk. Ook zoals bij een echt gebit is het goed onderhouden van de orale hygiëne cruciaal. Het is belangrijk dat de mond schoon wordt gehouden en vrij blijft van zoveel mogelijk bacteriën. Pas als het gebit goed schoon wordt gehouden zal het implantaat lang meegaan en zullen er geen complicaties plaatsvinden.

 

In totaal zal de behandeling drie tot 8 maanden duren, afhankelijk van de plaatsing van het implantaat, namelijk de onderkaak of de bovenkaak.

 

https://www.orfeokliniek.nl/