Wapngo
Image default
Dieren

Antislipmat voor dieren

Bestaan er antislipmatten voor dieren? Nou niet specifiek. Maar je kunt ze natuurlijk wel gebruiken voor je huisdier. Zo zijn er van die antislipmatten van schuim en die zijn 60cm breed en 15 meter lang. Stel jouw hond heeft net een hernia gehad of heeft iets met zijn of haar pootjes. Dan wil je natuurlijk dat je hond niet uitglijd op jouw gladde vloer en gun je je beestje een fijne en zachte ondergrond. In zulke gevallen kun je dus best een antislipmat op maat bestellen.

Antislipmat tegen uitglijden

Zo’n antislipmat kost ongeveer 10 tot 15 euro per meter. Als je een groot stuk van je vloer hiermee wilt bekleden is dat wellicht wat prijzig. Maar als je een keer uiteten gaat kijk je waarschijnlijk ook niet zo nou. En dit is voor een goed doel. Want je hond heeft hiermee veel meer grip op de vloer. En kan zo rustig genezen van de hernia, het probleem met de heup of pootjes. Daarnaast is het eigenlijk een soort foammat. Het is namelijk van schuim en voelt zacht aan. Mocht je hond dan willen gaan liggen, dan ligt hij of zij ook niet direct op de koude vloer wat natuurlijk ook weer niet echt goed is voor een dier dat ziek is.

Is jouw hond onrustig? Dan kan de antislipmat van schuim zelf ook over de grond glijden. Dit kun je oplossen door er nog een andere antislipmat van rubber onder te leggen. Een geheel andere mogelijkheid is bijvoorbeeld ook dat je om elk hondenpootje een hondensokje met antislip doet. Er zijn speciale antislipsokken voor honden te koop. Let bij aankoop van deze sokken wel goed op de maat. Want er zit behoorlijk wat verschil tussen een maatje S en een XL.

https://www.antislipmatkopen.nl/