Wapngo
Image default
Hobby en vrije tijd

Buiten is het gezonder

Het is belangrijk voor risicogroepen voor een vitaminetekort aan vitamine d dat ze genoeg van deze vitamine binnen krijgen. Voor de inname van vitamine d moet je vette vis en margarine eten en veel buiten komen. Vooral het naar buiten gaan is belangrijk als je genoeg vitamine d wilt binnen krijgen. Als je niet genoeg buiten komt krijg je last van allemaal vervelende bijwerkingen en dat is niet wat je wilt.

Jonge kinderen en oudere mensen zijn de risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Oudere mensen nemen de vitamine minder goed op en jonge kinderen hebben veel van de vitamine nodig omdat ze de vitamine ook nodig hebben voor een goede ontwikkeling tijdens hun groei. Daarom is het voor jonge kinderen helemaal belangrijk om genoeg buiten te komen.

Oude mensen en jonge kinderen moeten dus buiten komen. Voor oudere mensen is het geen probleem om naar buiten te gaan, maar jonge kinderen hebben geen benul van het belang van vitamine d en zullen uit zichzelf niet zo snel naar buiten gaan. De ouders van jonge kinderen moeten er daarom voor zorgen dat hun kinderen naar buiten gaan. Dit kunnen ouders doen door het buiten leuk te maken voor hun kinderen.

Het kan buiten leuk gemaakt worden door leuke speeltoestellen neer te zetten voor je kinderen. Als er buiten leukere dingen te doen zijn dan binnen zal een kind sneller buiten gaan spelen. Met houten buitenspeelgoed kunnen ouders het buiten leuk maken voor hun kinderen. Met een schommel hout of andere leuke dingen zullen kinderen sneller naar buiten gaan en langer buiten blijven. Daardoor zullen kinderen ook beter opgroeien. Belangrijk hiervoor is dat kinderen de speeltoestellen leuk vinden en genoeg speeltoestellen hebben om mee te kunnen spelen. Zonder de speeltoestellen kunnen kinderen natuurlijk ook naar buiten, maar is er minder kans dat ze het leuk vinden.  

https://www.buitenspeelgoed.nl/