Wapngo
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat kun je allemaal maken met masking tape en washi tape?

Houd jij van lekker freubelen, dan is dit echt leuk om mee te werken:

Masking tape

 

Wat is masking tape?

Bij het woord masking tape denk je misschien direct aan schilderstape. Dat is dat gele afplaktape dat schilders gebruiken om spullen af te plakken. Het masking tape wat wij bedoelen, waar je dus mee kunt knutselen heet ook masking tape. Het is verkrijgbaar in kleine rolletjes tape en het heeft allemaal leuke printjes. Het wordt masking tape genoemd omdat je het plakband net als bij Masking tape van de schilder, kunt afscheuren. Het is dus niet van plastic gemaakt, maar van papier. En het plak reuze goed.

Wat is washi tape?

Washi tape is exact hetzelfde als masking tape. Het is waarschijnlijk de japanse benaming. Het knutselen met allemaal stukjes tape is namelijk ook ooit door de japanners bedacht. Het leuke is dat je ook vaak van die Japanse ontwerpjes en tekeningetjes op de tapejes ziet zitten. Je hebt smal washi tape, normaal formaat en echt wat breder tape.

Washi tape voor bullet journal

Washi tape, vooral de smalle rolletjes worden veel gebruikt voor bullet journals. Je kunt er mooie vakjes mee maken. Men gebruikt het ook om zelf kaartjes te maken en om enveloppen ermee te versieren. Mensen knutselen niet alleen op papier maar plakken het tape ook op bijvoorbeeld kastjes en muren. Je kunt er namelijk echt figuren mee creëren. Met plakfolie zou je een mooie ondergrond kunnen maken. Kies dan het liefst voor een wit of zwart plakfolie. Zo komen de kleuren van jouw washi tape namelijk echt tot leven. Inspiratie opdoen kun je via de website van Masking-tapes. Uiteraard kun je de rolletjes daar ook bestellen. Het is één van de weinige websites in Nederland die zo’n groot assortiment heeft.

https://www.masking-tapes.nl/