Wapngo
Image default
Zakelijk

Duurzame investeringen in je bedrijf

Nederland staat bekend om de hoge kwaliteit zuivelproducten die geproduceerd worden. Mensen die niet uit Nederland komen associëren ons dan ook met kaas, melk en molens. Er zijn verschillende soorten kaas merken die Europees erkent worden die vernoemd zijn naar Nederlandse steden, denk bijvoorbeeld maar aan de Gouda. In Nederland zijn er ontzettend veel regels die de kwaliteit van de zuivel moeten waarborgen. Hiernaast wordt er een beroep gedaan op de integriteit van de boeren en wordt er verwacht dat zij moreel verantwoorde keuzes maken. Men gaat er dus vanuit dat zij niet zullen sjoemelen met producten of stiekem bewerken.

Om te voorkomen dat het überhaupt nodig is om de producten te bewerken wordt er vaak gekozen voor een voorkoeler. De functie van dit apparaat zit al in de naam. Het zorgt ervoor dat de melk van te voren gekoeld wordt zodat het op de juiste temperatuur in de opslagtank komt. Melk is van zichzelf warm, dit is niet heel bijzonder omdat het uit een koe komt. Iedereen weet dat warme producten gevoeliger zijn voor bederf en om deze reden moet het naar een lage temperatuur gebracht worden. Hierdoor blijft niet alleen de kwaliteit gewaarborgd maar ook blijft de melk lekker vers van smaak. Deze lekkere smaak en de goede kwaliteit hebben een positieve invloed op het beeld dat de consument heeft van zuivel producten. We weten allemaal wat de consequenties kunnen zijn als er imago schade plaats vindt zoals bij de eieren en fipromiel. Dit soort voorgevallen zorgen ervoor dat eierboeren miljoen schade leiden en sommige zelfs het hoofd niet boven water kunnen houden. Hier wordt wederom een beroep gedaan op de integriteit van de boer. 

Laat je informeren op basis van deskundig agrarisch advies. Door als boer gebruik te maken van de juiste attributen ontstaat er een eenheid je product en de boodschap die jij hebt naar de consument. Vers is eigenlijk altijd beter.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/