Wapngo
Image default
Aanbiedingen

De luiertas: dit moet je weten!

De luiertas: constante metgezel, drager van alles en nog wat en de beste vriend van een ouder.

De luiertas, een accessoire dat je nooit meer mag missen, is een van de meest gebruikte babyspullen die sommige nieuwe ouders kopen. Maar er zijn veel verschillende soorten tassen op de markt, met veel functies om rekening mee te houden. Dus wat is de juiste voor jou?

Hier is alles wat je moet weten over dit handige stuk gereedschap en hoe je de luiertas kiest die bij jouw gezin past.

Luiertas 101

Het is geen geheim dat baby’s een heleboel spullen nodig hebben. Van luiers tot flesjes, er komt heel wat bij kijken als je voor een kleintje zorgt, vooral als je niet thuis bent.

Een luiertas is een perfecte plek om alles wat je nodig hebt voor je baby op één plek te bewaren als je op pad bent. Zelfs als je de meest minimalistische ouder bent, is een luiertas een must om luiers en doekjes in te vervoeren, maar ook andere benodigdheden zoals schone kleren, extra fopspenen, flesjes en een stuk of wat speelgoed.

Het vinden van de perfecte luiertas hangt zeker af van je persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een paar dingen om te overwegen voordat je een beslissing neemt.

 

Hoe ga ik mijn luiertas gebruiken?

Voordat je je verdiept in het zoeken naar een luiertas, moet je bedenken hoe je de tas gaat gebruiken.

Enkele overwegingen:

Ben je een stadsouder die regelmatig een kinderwagen zal duwen en dus je handen vrij moet hebben? Dan is een rugzak misschien iets voor jou.

Ben je van plan om flesvoeding te geven? Dan is een luiertas met geïsoleerde vakken waarschijnlijk een goed idee.

Krijg je een tweeling, of denk je erover om binnenkort nog een baby aan jouw gezin toe te voegen? Dan kun je beter op zoek gaan naar een ruimere tas met veel opbergruimte.

Denk na over je levensstijl, je specifieke behoeften en hoe je je tas wilt gebruiken, en het zal je beslissing een stuk makkelijker maken. 

Luiertas kenmerken om te overwegen

Heb je een zwak voor stijl? Dan wil je waarschijnlijk een designertas die meer op een handtas lijkt dan op een traditionele luiertas. Ben je meer een minimalist, dan is een gestroomlijnde rugzak of een luier clutch misschien een goede keuze voor jou. Er zijn veel mogelijkheden in allerlei stijlen, maar er zijn een paar kenmerken waar je op moet letten:

  • Veel ruimte. 

  • Gemakkelijk schoon te maken. Vuile luiers of kleren. Lekkende flessen. Het is goed om een veegschoon oppervlak te hebben of zelfs een machinewasbare tas.

  • Deelbaarheid. Wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor je partner of verzorger, dus hou bij je keuze rekening met wie de luiertas nog meer zal gebruiken.

  • Ergonomisch. Je wilt iets wat comfortabel is om te dragen, vooral als het vol is!

Extra’s die leuk zijn om te hebben:

  • Geïsoleerde zakken: Deze houden flessen, water of snacks koel.

  • Verzorgingskussen: Sommige tassen hebben een uitklapbaar aankleedkussen waar je je baby op kunt verschonen.

  • Wandelwagen klemmen: Met deze handige functie kun je je luiertas aan je wandelwagen bevestigen, zodat je hem niet hoeft te dragen of kostbare ruimte in de wandelwagenmand inneemt.

  • Veel zakken: Als je speciale plekken hebt om spullen in op te bergen, kun je makkelijker vinden wat je zoekt. Babyspullen zijn klein, en speciale vakken houden je tas overzichtelijk zodat je niet telkens 10 minuten in je tas hoeft te wroeten als je iets nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten opbergmanden

Een sauna bij je thuis: een goed idee?

Wil jij Litecoin kopen?