Wapngo
Image default
Aanbiedingen

Handige tips voor het gebruiken van oprijplaten tijdens het verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, kan het een uitdaging zijn om al je grote spullen van het ene naar het andere huis te krijgen. Een van de handigste oplossingen hiervoor is het gebruik van oprijplaten, die het gemakkelijker maken om zware spullen zoals meubels en apparaten in en uit een vrachtwagen te krijgen. In deze blog geven we je handige tips voor het gebruik van oprijplaten tijdens het verhuizen, zodat je je spullen veilig en efficiënt kunt verplaatsen.

 

Kies de juiste maat oprijplaat

Oprijplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten capaciteit. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor de spullen die je wilt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld een koelkast wilt verhuizen, moet je op zoek naar een oprijplaat met een hogere gewichtscapaciteit dan wanneer je alleen een bank gaat verplaatsen.

 

Zorg voor een veilige opstelling

Zet de oprijplaat op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de oprijplaat stevig vastzit aan de vrachtwagen of de oprit. Gebruik indien nodig oprijblokken om de oprijplaat te stabiliseren. Laat een helper de oprijplaat ondersteunen terwijl je de spullen naar boven of beneden brengt.

 

Let op de hellingshoek

Zorg ervoor dat de hellingshoek niet te steil is, want anders kan het gevaarlijk zijn om de spullen te verplaatsen. Een goede vuistregel is dat de hellingshoek niet meer dan 30 graden mag zijn. Als je oprijplaat te steil is, moet je op zoek gaan naar een oprijplaat met een langere lengte.

 

Gebruik de juiste techniek

Wanneer je spullen verplaatst, gebruik dan de juiste techniek om blessures te voorkomen. Til niet harder dan nodig is en gebruik je benen in plaats van je rug. Als de spullen te zwaar zijn om te tillen, gebruik dan een steekwagen om ze op de oprijplaat te rollen en rollend te verplaatsen.

 

Zorg voor opberging

Na gebruik de oprijplaten opslaan, zodat ze niet in de weg staan en kunnen beschadigen. Bewaar ze op een veilige plaats, uit de weg van kinderen en huisdieren. Het is het beste om ze op te hangen of plat op de vloer te leggen.

 

Oprijplaten zijn een handige en veilige manier om zware spullen te verplaatsen tijdens een verhuizing. Door de juiste maat te kiezen, een veilige opstelling te ervaren, op de hellingshoek te letten, de juiste techniek te gebruiken en ze op de juiste manier op te bergen, kun je jezelf en je spullen veilig houden tijdens het verplaatsen. Met deze tips hopen we dat je met vertrouwen je verhuisdatum tegemoet gaat en je kunt genieten van je nieuwe huis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verplaatsing van zware spullen. Succes!