Wapngo
Image default
Aanbiedingen

Hoe krasbestendig is een gietvloer?

Tijdens de oriënterende fase van het kiezen van een nieuwe vloer, kun je tegen veel vragen aanlopen. Je wilt immers een mooie, hygiënische, duurzame en vooral sterke vloer hebben, waarbij mogelijke beschadigingen minimaal zijn. Kies dan vooral voor een gietvloer. Maar hoe krasbestendig is een gietvloer dan? Wij vertellen het je graag.

De opbouw van een gietvloer

In principe is een gietvloer een harde vloerbedekking. Dit wil zeggen dat een gietvloer harder is dan tapijt of zeil. De vloer wordt laagje voor laagje aangebracht, vandaar ook de naam gietvloer. De bovenste laag ziet er vervolgens weliswaar hard uit, maar voelt echter zeer aangenaam aan. Om deze reden is de gietvloer ook helaas niet voor de volle 100 % krasbestendig.

Krasbestendigheid van de gietvloer

De bovenste lagen van de gietvloer zijn flexibel en vangen zeker enige krasvorming op. Maar volledig krasbestendig kan deze vloer nooit zijn. Dit komt door de geringe dikte van de bovenste laag. Daarom word je aangeraden om ook bij deze type vloer een vorm van voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een vloerglijder onder je meubels. Een goede vloerglijder kun je eenvoudig op het internet vinden.

Het onderhoud van een gietvloer

Het reinigen van een gietvloer is uitermate gemakkelijk door de naadloze aansluiting. Daarnaast heeft een dergelijk vloer in principe al weinig onderhoud nodig, het trekt namelijk nauwelijks vuil en stof aan. Daarnaast is de vloer sterk én waterbestendig, waardoor beschadigingen bij het onderhoud vrijwel niet voorkomen. Na verloop van tijd kan er echter een soort filmlaagje van oud vuil en schoonmaakmiddel ontstaan. Dit lijkt misschien een probleem, maar met behulp van een intensieve reiniging heb je dit zo opgelost.

https://stoeldopshop.nl/vloerglijders/