Wapngo
Image default
Auto's en Motoren

Je auto wassen: zo doe je dat!

Om lang plezier te kunnen hebben en goed voor de dag te komen is het belangrijk dat je je auto goed schoonhoudt. Sommige mensen vinden het poetsen van de auto heerlijk, terwijl anderen liever naar de wasstraat rijden of automaat spoelen. Hoe pak je het wassen van je auto nou eigenlijk het best aan? Dat vertellen we je in dit artikel! Let op: tegenwoordig mag je je auto niet meer op straat wassen. Kan je je auto niet parkeren op privéterrein? Dan kun je beter gewoon naar de wasstraat gaan.

Grof geschud

Wanneer je begint met het wassen van je auto kun je het best een goede start maken met grof geschud. Zeker wanneer je veel over vieze en modderige wegen gereden hebt, kan er best wat aangekoekt vuil op je auto zitten. Het best kun je het meest grove vuil aan het begin al losspuiten met een hogedrukspuit. Niet iedereen heeft een hogedrukspuit in huis, maar een tuinslang werkt in principe ook wel. Heb je die ook niet? Kieper dan een paar emmers met water over je auto heen om het grove vuil vast los te weken.

Twee emmers

Maak vervolgens de buitenkant van de auto wat grondiger schoon. Dit doe je met twee emmers. De ene emmer vul je met water en reinigingsmiddel en de andere alleen met water. Doop je spons of microvezeldoek eerst in de emmer met water en schoonmaakmiddel, veeg een stuk van de auto schoon en spoel vervolgens uit in de emmer met alleen water. Zo voorkom je dat je steeds hetzelfde vuil over de auto blijft uitsmeren. Wanneer je hiermee klaar bent is het belangrijk de auto zo snel mogelijk te drogen met een reinigingsdoek. Als de buitenkant van de auto te lang nat blijft kan dat namelijk de carrosserie beschadigen.

De binnenkant

Tot slot is het ook fijn om een lekker schone binnenkant van je auto te hebben. Leren bekleding kun je gewoon met een doekje schoonmaken, maar bij stoffen bekleding werkt het beter om de stofzuiger te pakken. Haal de matten op de vloer weg en stop ze in de was. Ook de vloer van je auto kan regelmatig een stofzuigbeurt gebruiken. Schuif je stoelen zo ver mogelijk naar voren of achteren en weer terug om een zo groot mogelijk deel van de vloer mee te kunnen pakken. Een doekje over het dashboard kan vaak ook geen kwaad en als je dan toch bezig bent: haal ook eens alle rommel die je niet meer nodig hebt uit de kofferbak.