Wapngo
Image default
Groothandel

Rose Wijn

Er bestaat bij veel mensen de illusie dat Rose een wijn is die gemixt is tussen uit Rode en witte wijn. Dit klopt niet en is zelfs verboden. Rose is gemaakt van blauwe druiven. De wijn krijgt de kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij sap blijven dan bij bereiding van rode wijn. Het verschil zit dus in het type druif en de bereiding van Rose. Kenmerkend voor druif is daarnaast de hoeveelheid tannine waardoor hij fris en licht van smaak is.

 

Drinken van Rose wijn

De barbecue is voor veel mensen de plek om te genieten van een heerlijke glas Rose. Aan het begin van de avond een verfrissende glas wijn die gekenmerkt wordt door de zachte smaak. Rode wijn geeft een sterke afdronk die in de rosé niet aanwezig is. Rose smaakt heerlijk bij een stuk vlees of bij een stuk vis. De frisse smaak is voor veel liefhebbers deze reden om te genieten van een glas wijn. Doordat de smaak niet te zwaar is wordt je niet snel aangeschoten van een paar glazen.

 

Afkomst

Met uitzondering van de champagnestreek mogen rode en witte wijn niet met elkaar worden gemengd. Daar mag het wel om Rose champagne te produceren. Een geliefd product onder de drinkers van champagne.Er is niet echt een rosé land bij uitstek. In landen waar wijn veelvuldig wordt geproduceerd maakt men ook Rose. Veel wijnstreken maken dan ook drie soorten wijnen. Rood, wit en Rose.

 

Rosato

Rosate is een rosé wijn uit Italië. Neem bijvoorbeeld de Pergolino een mooie wijn licht van smaak en past uitstekend bij witvlees. De wijn kan het beste gedronken worden tussen 8-10°C. Dan is hij uitstekend op temperatuur. Zoals gezegd deze wijn komt uit Italië, uit de streek Veronese. Uit het Noord oosten van Italië. Dit ligt onder alpen. Het is vaak warm en ook regelmatig vinden houden hier fikse buien thuis. Een klimaat voor een verfrissende druif. Uitstekend voor een rosé wijn dus.

 

Mocht u belangstelling hebben voor rosé wijnen neem dan eens een kijkje naar de mogelijkheden!

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/soort/rose