Wapngo
Image default
Financieel

Sparen of beleggen?

De rente is op dit moment erg laag en daardoor weten mensen niet meer of ze moeten sparen of beleggen. Sparen is natuurlijk erg handig, want zo heb je wat geld voor later, maar op deze manier levert sparen wel heel erg weinig op. nu de spaarrente dan ook zo laag is, is het zeker de moeite waard om beleggen te overwegen. De kans dat beleggen op langere termijn meer oplevert dan sparen, is namelijk erg groot. Wanneer u nog nooit heeft belegd, kan u natuurlijk altijd leren beleggen, er zijn genoeg mensen die u daar mee kunnen helpen. De risico’s die vastzitten aan het beleggen ten opzichte van het sparen worden hieronder uitgelegd, zodat u weet wanneer het voor u mogelijk is om te beleggen.

Het eerste risico wat u niet wilt hebben, is dat u geld heeft belegd, wat u op korte termijn weer nodig heeft. Het is namelijk de bedoeling dat je belegd over een langere periode. Bepaal van te voren voor welk doel je vermogen opbouwt en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt. Hierdoor weet je precies hoeveel geld je wilt sparen in welk tijdsbestek. Neem natuurlijk ook nooit meer risico dan waar je je prettig bij voelt, wanneer de einddatum dichterbij komt is het verstandig om het risico te verminderen. Verder is het belangrijk om van te voren een plan van aanpak te hebben en deze ook te volgen, deze kan je dan bijpassen als deze niet meer past bij de wensen.

Als u hier allemaal rekening mee houdt is het goed mogelijk om te beleggen, vindt u dit toch niets, blijf dan vooral sparen. Geld beleggen kan voor veel mensen namelijk ook een hoge druk met zich mee brengen. Als dat het geval is, dan kan beleggen soms ook slecht uitpakken en dit wilt u natuurlijk niet.

http://leerbeleggen.com/