Wapngo
Image default
Financieel

Wat betekent Solvency II XBRL?

Een term die je steeds vaker zult tegen komen in de financiële sector is Solvency II XBRL. Het word voor meer bedrijven verplicht dat geld beheren en lening afgeven. Naarmate tijd vordert zullen steeds meer bedrijven tot Solvency II XBRL verplicht worden.

Computertaal

Als we goed willen uitleggen wat Solvency II XBRL inhoud moeten we eerst uitleggen wat XBRL is. Het komt namelijk door XBRL dat alles aan het veranderen is. XBRL is een computertaal dat specifiek onntwikkeld is voor het delen van financiële informatie over het internet. Dit kunnen bijvoorbeeld financiële rapporten zijn. Zo is Solvency II ook een financiële rapport. Dit is een rapport dat nu ook verplicht over het internet aangeleverd moet worden in XBRL formaat vandaar ook de benaming Solvency II XBRL.

Verplicht

Nu is Solvency II XBRL verplicht geworden maar het zal zeker niet hierbij stoppen want steeds meer rapporten zullen verplicht worden tot XBRL. Het overheid wil namelijk veel geld gaan besparen op het verwerken van financiële rapporten. XBRL is hierbij dan ook een heel goede begin want zo kunnen bedrijven snel en veilig rapporten aanleveren. Dit kunnen ze bovendien ook met elkaar doen. Op ten duur zal het zowel de bedrijven als het overheid geld gaan besparen.