Wapngo
Image default
Aanbiedingen

Orthognastische chirurgie

Het is uiteraard heel belangrijk dat jouw gebit op een goede manier werkt. Dit natuurlijk omdat je je gebit nodig hebt bij het eten en ook het praten; je gebit moet dus in een perfecte staat verkeren. Je moet dan ook de juiste kaakstand hebben om dus een gebit te hebben dat écht goed werkt.

Het komt vooral vaak bij kinderen voor dat de stand van hun kaak niet goed staat. Zij hebben dus een afwijking die door de orthodontische technieken van nu prima kunnen worden behandeld. Volwassen mannen en vrouwen daarentegen zal wat moeilijker gaan. De kaak van een volwassene is niet langer in de groei, en dus zal zo een afwijking alleen verholpen kunnen worden door middel van een chirurgische kaakcorrectie, wat ook wel orthognastische chirurgie wordt genoemd. Dat kan nodig zijn door bijvoorbeeld een aangeboren afwijking die nooit behandeld is, maar een operatieve ingreep kan ook nodig zijn door bijvoorbeeld een ongeval. Orthodontie volwassene komt dus zeker wel voor.

Meestal duurt de complete behandeling van deze chirurgische kaakcorrectie zo een anderhalf jaar. Dit proces bestaat dan uit een voor- en natuurlijk ook een nabehandeling. De zogeheten voorbehandeling zal over het algemeen één jaar duren. Daarbij worden er twee tandbogen gemaakt die op jouw tanden worden aangepast, en worden zo de boven- en ondertandboog afgestemd op elkaar. Op het moment dat dit proces is afgerond zal de chirurg de kaakcorrectie gaan uitvoeren. Deze behandeling zal zo ongeveer zes maanden gaan duren. Je bereikt dan op deze manier de juiste occlusie.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na de operatie last gaat krijgen van je keel of van het gebied waar is geopereerd. Je krijgt hier in de meeste gevallen pijnstillende middelen voor. Ook kan je een flinke zwelling in je gezicht verwachten en zal het niet raar zijn als er wat bloed in je mond komt na afloop van de operatie.

 

http://www.orfeokliniek.nl