Wapngo
Image default
Dienstverlening

Tips waarmee jij jouw auto theorie behaald

Spannend, het is bijna tijd voor jouw theorie-examen! Je hebt goed geoefend en je weet zeker dat je er klaar voor bent. Toch is het ook van belang dat je weet hoe het theorie-examen eruit ziet zodat je extra goed bent voorbereid. Wanneer je vraagstellingen kan herkennen en je kent onder andere de structuur van het theorie-examen, dan kun je ontspannen aan je examen beginnen. Altijd geslaagd voor auto theorie? Lees dan onze tips in dit artikel!

Voorbereiding

Voordat je moet weten welke structuur een theorie-examen heeft en welke vraagstellingen gebruikt worden, is een goede voorbereiding belangrijk. Daarom hebben we voor jou op een rijtje gezet wat je mee moet nemen naar het examen. Neem je geldig identiteitsbewijs mee en ook het reserveringsnummer dat je hebt ontvangen. Deze kan in de brief of e-mail staan die je hebt ontvangen. Vervolgens kun je je op locatie aanmelden bij een aanmeldzuil en dan moet je wachten tot je aan de beurt bent. Dit kun je zien op de beeldschermen die in het examencentrum hangen.

Structuur van het examen

Altijd geslaagd voor auto theorie, dan is het belangrijk om te weten hoe het examen is opgebouwd. Hoe veel fouten mag je bijvoorbeeld maken en hoe lang heb je de tijd. In totaal zijn er drie onderdelen in het examen: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan er 13 of meer goed dienen te zijn. Het tweede onderdeel bestaat uit 12 kennisvragen, waarvan er 10 of meer goed dienen te zijn. Het laatste onderdeel bestaat uit 28 vragen, waarvan er 25 of meer goed beantwoord dienen te worden. In totaliteit heb je 30 minuten voor het examen.

Vraagstellingen

Er bestaan zes soorten vragen, die je met zekerheid tegen zal komen in het examen. Altijd geslaagd voor auto theorie, dan zul je deze vragen moeten herkennen. Dit zijn de volgende: de sleepvraag, de single-sleepvraag, de invulvraag, de hotspotvraag, de ja/nee vraag en de meerkeuzevraag. Bij de sleepvraag is het bijvoorbeeld de bedoeling om de keuzes (1, 2, 3 en 4) te plaatsen in een afbeelding. Bij de single-sleepvraag is het de bedoeling om één antwoord te slepen naar de afbeelding.

https://theorie-oefenexamen.nl/100geslaagd/