Wapngo
Image default
Kinderen

Waar let ik op bij de aanschaf van een kinderfiets?

Wij krijgen heel vaak de vraag van ouders, ooms en tantes waar zij nou precies op moeten letten bij de aanschaf van een kinderfiets. Om heel eerlijk te zijn is dat vaak geen makkelijke opgave. Toch kan er aan de hand van een aantal richtlijnen veelal wel een geschikte en goede keuze gemaakt worden. Waar je op moet letten bij een kinderfiets is dat het kind daadwerkelijk bij de trappers kan, dat de fiets niet al te zwaar is, het zadel niet te groot zal zijn, en dat de fiets geen hoge stang heeft in verband met blessures.

Koop geen fiets op de groei

Het klinkt misschien aantrekkelijk om een fiets op de groei te kopen, echter is dat in de meeste gevallen juist een duurkoop. Hoe groter de fiets, hoe duurder de prijs. Kies altijd voor een fiets dat bij de leeftijd en lengte van het kind past. Ga dan liever voor een goedkopere kinderfiets, en koop wanneer het kind te groot is voor de fiets een nieuwe, in plaats van dat je al direct een grotere fiets koopt waar het kind in principe niet lekker op kan fietsen.

 

De kinderfiets moet niet al te zwaar zijn

Koop altijd een zo licht mogelijk kinderfiets. In verhouding weegt een fiets voor een kind al heel snel te veel, en wordt de fiets afgedankt omdat zij er niet goed mee over weg kunnen. Dat is natuurlijk hartstikke zonde en kan gemakkelijk voorkomen worden.

 

Kies liever een goedkope kinderfiets van hoogwaardige kwaliteit, dan een dure themakinderfiets op de groei. Kinderen worden ouder en zo verandert hun smaak voor series en films natuurlijk ook. Kinderfietsen hoeven niet duur te zijn, er zijn vele goedkope aanbieders die goede fietsen aanbieden voor een schappelijke prijs.

 

http://www.goedkoopstekinderfietsen.nl