Wapngo
Image default
Gezondheid

Wat is de meerwaarde van fysiotherapie?

Geloof je echt dat rugproblemen bij het leven horen – of heb je de oplossing voor je nieuwe mobiliteit al gevonden?

Als de term fysiotherapie je doet denken aan piepkleine hokjes met blauwe gordijnen en op elkaar geklemde tanden bij de harde greep van de therapeut, dan moet je beslist verder lezen. Er waren echt tijden dat je je liever wekenlang naar je werk sleepte met die vervelende rugpijn dan het ongemakkelijke bedje bij de fysiotherapeut te riskeren. Maar de fysiotherapie heeft dit stoffige imago allang van zich afgeschud. Op z’n laatst, de volgende keer dat je een pijnlijk gespannen nek hebt van een slechte houding voor het computerscherm, is het de moeite van het proberen waard.

Waar de toegevoegde waarde van fysiotherapie voor jou ligt
In principe zijn er twee therapeutische benaderingen:

Een recept is echter geen voorwaarde om een fysiotherapiepraktijk te bezoeken. We weten dat alleen een gezond lichaam een thuis kan zijn voor een gezonde geest. Met dit besef worden we ons ook bewust van onze eigen verantwoordelijkheid voor onze gezondheid. Dit betekent niet wachten tot niets meer werkt, maar weerstand bieden aan het begin en ook preventieve maatregelen nemen. Goede werkgevers zullen hun werknemers in dit streven aanmoedigen. En dit is precies waar fysiotherapeuten hen in kunnen ondersteunen!

Je hebt een acuut medisch probleem en een uitstapje naar de dokter is onvermijdelijk. Dan zal de huisarts of specialist – meestal de orthopedisch chirurg – er behandelingen voor voorschrijven bij de fysiotherapeut.

Fysiotherapie
De fysiotherapeut zal werken aan het behoud of herstel van de mobiliteit van je lichaam en het vergroten van de vrijheid van pijn. Het succes van manuele technieken spreekt voor zich, en vaak kunnen zelfs geplande operaties vermeden worden.

Vind een fysio Amsterdam of knie fysio amsterdam bij SMC Amsterdam.