Wapngo
Image default
Banen en opleidingen

Welke functies zijn er binnen ingenieursbureaus?

Een ingenieur in de civiele techniek is een belangrijke schakel binnen het ontwerp- en bouwproces van infrastructuurprojecten. Zo houdt een ingenieur zich bezig met de voorbereiding, uitvoering en afronding van projecten op het gebied van wegen, bruggen, tunnels, waterwerken en riolering. Binnen ingenieursbureaus zijn verschillende functies beschikbaar. Hier lees je welke functies dat zijn!

Functies en werkzaamheden

Projectleider bouw: Een projectleider is verantwoordelijk voor het gehele traject van een project, van aanvraag tot uitvoering. Dit betekent dat een projectleider nauw contact onderhoudt met de opdrachtgever, aannemer en overige partijen om ervoor te zorgen dat het project soepel verloopt.

– Constructeur: Als constructeur ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van de constructies die gebruikt worden in infrastructuurprojecten. Je maakt berekeningen en ontwerptekeningen, die je vervolgens toetst op veiligheid en constructieve sterkte.

– Tekenaar: Als tekenaar maak je de werktekeningen die gebruikt worden bij de uitvoering van het project. Je werktekeningen moeten nauwkeurig zijn, zodat aannemers weten hoe ze het project moeten bouwen.

– Werkvoorbereider: Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor de planning en organisatie van het project. Je stelt een planning op, inclusief de benodigde materialen en personeel, en zorgt ervoor dat alles op tijd aanwezig is voor de start van het project.

– Uitvoerder: Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het projectteam en de uitvoering van het werk. Je zorgt ervoor dat het werk volgens plan verloopt en houdt nauw contact met de projectleider, tekenaar en werkvoorbereider.

Solliciteren bij Maters en De Koning

Op zoek naar een baan binnen een ingenieursbureau? Bekijk dan snel onze vacatures! Wij hebben verschillende ingenieursfuncties beschikbaar, dus er is vast een functie die bij jou past. Solliciteer vandaag nog!

Of kijk op onze website voor meer informatie over de functies binnen ingenieursbureau bij Maters en De Koning en solliciteer direct via het aanvraag formulier! Maters en De Koning heeft twee vestigingen, waarvan eentje in Rotterdam en de ander in Roosendaal.