Wapngo
Image default
Banen en opleidingen

Word consultant!

Heb jij nou nooit geweten wat je later wil worden? Vond jij het altijd echt verschrikkelijk wanneer iemand je vroeg over wat je plannen zijn voor later? En ben je toevallig ook ofgestuurd in een van deze gebieden: business administration, international business, financiën, bestuurskunde of economie? Dan heb ik misschien wel de perfecte baan voor jou. Na het lezen van dit artikel kan je (hopelijk) eindelijk antwoord geven op die vervelende vraag ‘wat wil je later worden?’. Eerst nog een paar dingen, voor de baan die ik in mijn hoofd hebt, moet je wel houden van advies geven, moet je wel kennis hebben over processen in bedrijven, moet je het wel leuk vinden om het beste uit jezelf en uit anderen te halen en bovenal: moet je wel op zoek zijn naar een baan. Als je op al deze vragen ‘ja’ kan zeggen, dan is het beroep van consultant echt op jouw lijf geschreven! In dit artikel ga ik vertellen wat je doet als consultant, waarom het zulk leuk werk is en waar je zou kunnen gaan werken.

 

Een consultant is iemand die door een bedrijf wordt ingehuurd om te helpen met het managen van het personeel en de bedrijfsvoering. Een consultant heeft verschillende werkzaamheden, daaronder vallen in ieder geval: het adviseren over het tevreden houden van personeel, het werven en aanstellen van gekwalificeerde mensen, het uitdelen van promoties en het ontslaan van medewerkers. Als consultant heb je dus best wel een beslissende en belangrijke functie binnen en bedrijf. Als consultant kan je kiezen uit een heel aantal specialisaties: consultant HRM, consultant economie, consultant wetgeving, consultant salarisadministratie, consultant marketing strategie of consultant personeelsadministratie. Het is belangrijk dat je sociaal bent en dat je je kennis op een professionele wijze kan overbrengen op een bedrijf.

 

Nog niet overtuigd? Het werk van consultant is super leuk omdat je veel mensen leert kennen, je veel verdient en je een goede kans hebt om internationaal te werken.

https://www.cbbs.nl/