Wapngo
Image default
Bedrijven

Ben jij op zoek naar een stage die bij jou past? Drie tips

Ben jij student aan een MBO-, HBO- of universitaire onderwijsinstelling? En moet je stage lopen? Of wil je bij een bepaald bedrijf in de keuken kijken en de kneepjes van het vak leren? Een stage is een geweldige manier om dit te doen. Doordat het het bedrijf waar je stage gaat lopen geen geld kost om jou salaris uit te betalen, is het veel aantrekkelijker voor ze om jou als onervaren kracht in huis te halen.

Waar dien je op te letten bij het zoeken van een stage? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips.

Tip 1. Check een stagesite als https://fiks.nl

Op https://fiks.nl kun je veel stages vinden. En het leuke van fiks.nl is dat je er op jouw manier stages kunt vinden. Zo kun je ze gewoon appen. Via Whatsapp. Hoe gaaf is dat. En ze spreken gewoon jouw taal. Gewoon gewone mensen taal voor jonge mensen van vandaag de dag.

Daarnaast is een groot voordeel van een site als fiks.nl dat ze heel veel stages hebben waar je uit kunt kiezen. En ze helpen je uit dit grote aanbod een keuze te maken voor een bedrijf dat goed bij jou past.

Tip 2. Er zijn ook andere sites dan fiks.nl

Er zijn ook andere bedrijven dan fiks.nl die stages bij verschillende organisaties op de site hebben staan. Zo heb je naast fiks.nl ook andere vergelijkingssites. Verder heb je ook diverse recruitment agencies en uitzenbureaus die allerlei stages op hun site hebben staan. In tegenstelling tot de banen die je normaal gesproken via dit soort bureaus kunt krijgen, krijg je helaas alleen maar je stagevergoeding. Maar het grote voordeel is dat je er uit heel veel stages kunt kiezen.

Tip 3. Je kunt bedrijven ook direct contacten

Pak de telefoon eens op. Of reageer op een vacature op de site van een bedrijf. Of schrijf een mail waarin je ze vertelt waarom jij degene bent die zij moeten hebben. Er zijn veel bedrijven die staan te springen om iemand als jij. Een jonge, nieuwe aanwinst voor het bedrijf. Iemand die talenten en de nieuwste kennis zoals die vandaag de dag op school wordt onderwezen met zich meebrengt. Wees dus niet onzeker, maar benader het bedrijf gewoon. Je biedt ten slotte bijna gratis je arbeid aan ze aan. En als jonge en enthousiaste kracht, ben je ontzettend veel waard voor ze.