Wapngo
Image default
Bedrijven

Schone sneakers krijg je zo!

Het schoonhouden van je sneakers kan een flinke uitdaging zijn. Sommige mensen hebben echter altijd nette sneakers, terwijl andere wel altijd schone sneakers willen hebben maar dit bijna nooit bereikt krijgen. In deze blog geven we een aantal tips om je sneakers schoon te krijgen, zelfs als ze écht heel vies zijn!

Koop een sneaker schoonmaakset

De beste tip dat we je kunnen geven is het aanschaffen van een sneaker schoonmaakset. In een sneaker schoonmaakset kun je alle benodigdheden vinden om je sneakers schoon te maken en schoon te houden.

Je kunt sneakers in de wasmachine gooien

Het is geen geweldig idee, je kunt namelijk het beste je sneakers met de sneaker schoonmaakset proberen te reinigen. Als dat echt niet wil lukken, kun je er altijd voor kiezen om de sneakers in de wasmachine te wassen.

Haal de zolen en veters uit de sneakers en doe de schoenen in een waszakje. Zet de wasmachine op een koud en kort programma en voeg een klein beetje wasmiddel toe.

Canvas sneakers schoonmaken

Canvas schoenen zoals All Stars en Supergas kunnen moeilijk schoon te maken zijn omdat het vuil zich een weg baant in de stof van de schoen. Maar canvas kan over het algemeen tegen een flinke schrobbeurt, dus de meeste vlekken kunnen met een beetje werk worden verwijderd.

Meng wat afwasmiddel en water en maak jouw schoenen schoon door ze met een tandenborstel in kleine cirkelvormige bewegingen te schrobben. Als je klaar bent, veeg je ze af met een vochtige handdoek om het resterende sop te verwijderen.

Laat jouw schoenen tussen de schoonmaakbeurten door drogen. Je kunt niet zien hoeveel vuil er achterblijft als ze nog nat zijn.

Gebreide sneakers schoonmaken

Gebreide schoenen, zoals Nike’s Flyknit of Adidas’s Primeknit, zijn ongelooflijk comfortabel en hebben een enorme hoeveelheid stretch. Ze zijn ook een nachtmerrie om schoon te maken. Als je te hard schrobt, kun je de stof beschadigen.

Doop eerst een schone doek in een sopje en gebruik die om de schoen voorzichtig te schrobben. Werk zoveel mogelijk in de richting van het breisel om de structuur van de schoen te behouden. Veeg zeepresten weg.

https://sneakersreinigen.nl/sneaker-schoonmaak-set-kopen/