Wapngo
Image default
Bedrijven

Sporten als je in ploegen werkt

Het is best lastig als je in ploegen werkt, om er een hobby bij te houden. Bij verenigingen is het gebruikelijk dat je wekelijks aanwezig bent. Dat is met werk in ploegen niet altijd mogelijk. Dat is jammer, want beweging is voor iedereen goed. Zeker als je in ploegen werkt. Gelukkig zijn er wel wat oplossingen.

Tennisbaanverlichting

Als je met iemand tennis speelt, hoef je alleen maar met 1 persoon af te stemmen. Dan kun je ook schuiven met de tijden, wanneer je gaat sporten. Heel vroeger was er niet altijd goede tennisbaanverlichting. Tennis spelen ’s avonds gaat echter tegenwoordig prima, met tennisbaanverlichting. De kwaliteit van de tennisbaanverlichting is namelijk een stuk beter dan toen. Dat is als je in ploegen werkt natuurlijk ideaal.

Individuele sporten

Je kunt natuurlijk ook een sport uitzoeken die je alleen kunt doen. Wat dan zoal? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan hardlopen, maar ook aan wielrennen, mountainbiken, zwemmen, klimmen. Noem het allemaal maar op.

Sportschool

Er zijn een aantal voordelen bij de sportschool. Bij veel sportscholen kun je lang terecht. Je kunt vaak aanschuiven bij de activiteit die er op dat moment wordt gegeven. Nog een voordeel is dat je toch wel op een gegeven moment wat meer dezelfde mensen tegenkomt. Hier sport je dan dus individueel, maar ook weer niet helemaal. Het zorgt voor net wat meer gezelligheid.

Thuis sporten

Wat houdt je tegen om thuis te sporten? Niets toch zeker? In principe heb je alleen maar goede sportschoenen nodig en sportkleding. Wil je meer? Koop dan bijvoorbeeld halters, weerstandbanden en een springtouw. Daar kun je je oefeningen eindeloos mee variëren.

Eerlijk zijn tegen jezelf

Soms is niet de sport het probleem, maar je eigen mind. Als er te veel ‘ja, maar’ in je hoofd opduikt, is het slimmer om na te gaan wat je nu echt tegenhoudt om te gaan sporten. Want, werken in ploegen, maakt het wat moeilijker om teamsporten te doen, maar het hoeft je zeker niet te belemmeren om te sporten. Daar ben je zelf bij.

https://firefly.online/tennisbaanverlichting/