Wapngo
Image default
Bedrijven

Coderen in de horeca

Het is in de horeca wereld heer erg belangrijk om je producten te coderen. Waarom vraag je je af? Nou, je wil uiteraard niet dat mensen voedsel voorgeschoteld krijgen dat eigenlijk niet meer te serveren is. Je bent vast wel bekend met de televisieprogramma’s zoals De Smaakpolitie waarin Rob Geus keukens van restaurants door heel Nederland langsgaat of allemaal wel helemaal gaat zoals het hoort. Vaak gaat het al helemaal fout wanneer hij in de vriezer belandt.

 

Ja de vriezer is de plek waar het negen van de tien keer fout gaat. De eigenaren van de horeca gelegenheden hanteren geen coding and marking systeem. Het resultaat hiervan is een vriezen vol voedsel waarvan we eigenlijk niet zeker weten of het nou allemaal nog wel gebruikt kan worden volgens de maatstaven die gehanteerd dienen te worden volgens de voedsel- en waren autoriteit. De eigenaren moeten zich gaan realiseren hoe essentieel zo’n codeersysteem eigenlijk is. Dit is niet alleen voor de naam van hun eigen zaak maar ook voor de algemene volksgezondheid is dit van essentieel belang. Uit een onderzoek van het RTL nieuws kwam uit dat in Nederland 129 restaurants onder verscherpt toezicht waren gesteld tussen november 2015 en augustus 2016. Bijna de helft van de restaurants werd beboet vanwege het serveren van bedorven voedsel. Het probleem is zo makkelijk op te lossen door te gaan beginnen met het coderen van de producten. Waarom eigenaren het dan nog niet doen is een grote vraag. Het is een investering die je restaurant en de volksgezondheid alleen maar ten goede komt.

 

Op de lijst viel het op dat er heel veel kleine restaurants op stonden. Het betrof echter niet alleen maar kleine restaurants, ook Jamie Oliver’s Fifteen in Amsterdam was op de lijst te bewonderen. IN verhouding waren het vooral restaurants met Aziatische achtergronden die terug waren te vinden op de lijst. DIt waren er maar liefst 69 van de in totaal 129.

 

http://www.kba-metronic.com/nl/