Wapngo
Image default
Vervoer en transport

De 5 meest genoemde redenen om te verhuizen

De kans is groot dat je gedurende je hele leven een paar keer zult verhuizen. In tegenstelling tot vroeger blijven we geen decennia lang op dezelfde plek wonen en verhuizen we gemiddeld eens per tien jaar. Dat geldt uiteraard niet voor iedereen. Zo blijven we langer op dezelfde plek wonen naar mate we ouder worden en verhuizen jongeren juist relatief vaak. De redenen om te verhuizen lopen sterk uiteen, maar toch kunnen we de vijf belangrijkste argumenten om van woonplek te veranderen opnoemen.

De ouderlijke woning verlaten

De meest genoemde reden om te verhuizen is vooral van toepassing op starters. Je bent jong en dus komt het onvermijdelijke moment dat je de vleugels wilt uitslaan. Dat heeft niet altijd te maken met de wens om op eigen benen te staan, een studie kan ook een goede reden zijn om op jonge leeftijd op zoek te gaan naar woonruimte. Het vinden van die eerste woning is overigens niet altijd aan een bepaalde leeftijd gebonden. Nog steeds is het zo dat een aanzienlijke groep jongeren wacht met het verlaten van de ouderlijke woning. Vaak heeft dit te maken met het toekomstperspectief en zal men pas gaan verhuizen bij het vinden van een goede baan. 

Een andere baan

Het zit in onze natuur om onze maatschappelijke positie te willen verbeteren. In tegenstelling tot vroeger veranderen we steeds sneller van baan en dus ook van woonlocatie. In veel gevallen zal een nieuwe werkgever het ook waarderen als je in de buurt van je werk woont, al was het alleen maar vanwege de reistijd. Heb je eindelijk de ideale baan gevonden, dan zul je ook eerder geneigd zijn om te gaan verhuizen.

Groter willen wonen

De wens om groter te kunnen wonen is een andere reden die vaak wordt genoemd. Uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijkt juist dat het verkrijgen van een grotere woning een veel genoemde reden is voor een verhuizing. Op zich is dat logisch als je kijkt naar de gemiddelde levensloop. Als je een relatie hebt ontstaat vanzelf de behoefte aan meer woonruimte. Dat speelt zeker ook een rol als er kinderen zijn. Ook als er sprake is van ruimere financiële mogelijkheden, bijvoorbeeld na het vinden van een beter betaalde baan, kan de keuze voor een grotere woning voor de hand liggen.

Meer privacy en wooncomfort

Het leven in de stad kan aantrekkelijk zijn als jong bent. Je hebt alles bij de hand en mogelijk wonen ook je vrienden en collega’s in de buurt. Wordt je wat ouder, dan veranderen vaak ook de woonwensen. In veel gevallen stel je dan juist prijs op meer rust en privacy. Een woning buiten de stad of in een wijk buiten het stadscentrum kan dan een aantrekkelijke optie zijn. In veel gevallen let je dan ook op het wooncomfort. Het leven in de stad is misschien prettig, maar het vinden van een woning met een mooi aangelegde tuin is vaak een hele uitdaging. Een ander argument om juist het drukke stadcentrum te verlaten is de druk op de woningmarkt. In veel gevallen is een woning buiten de stad juist een stuk goedkoper en krijg je per saldo meer waar voor je geld.

Kleiner willen wonen

Als je ouder wordt en de kinderen zelfstandig wonen ga je wellicht ook nadenken over een kleinere woning. Zo’n ruime woning kan prettig zijn, maar vaak is het verre van praktisch. Naar mate je ouder wordt is het traplopen ook niet meer je grootste hobby en dus is de kans groot dat je liever in een appartement wil wonen. Dat heeft zo zijn voordelen. Afgezien van het beperkte onderhoud zijn de meeste voorzieningen op loopafstand aanwezig. Denk aan een supermarkt, een huisarts of een winkelcentrum. De leeftijd kan dus een grote rol spelen bij de beslissing om te gaan verhuizen. In die situatie zal je ook eerder op zoek gaan naar een bedrijf wat de verhuizing op een professionele manier kan verzorgen. Verhuisbedrijf Snelle Jongens uit Den Haag is dan ook de aangewezen onderneming om zo’n verhuizing naar volle tevredenheid te regelen. Ga direct naar de website van Verhuisbedrijf Snelle Jongens voor meer informatie.