Wapngo
Image default
Bedrijven

De Buteyko methode is wat helpt tegen snurken

Ontwaken van een diepe nachtrust wil iedereen wel, maar dit is niet zo vanzelfsprekend. Vele mensen hebben last van slaap-apneu zonder dit door te hebben. Iemand met slaap-apneu heeft last van chronische hyperventilatie tijdens het slapen. Hij beseft dit niet, want het ademen gaat vanzelf. Dit gebeurt vaak wanneer je op je rug slaapt, wat resulteert in snurken.

Bij Buteyko hebben ze een techniek ontworpen wat helpt tegen snurken, wat resulteert in een betere nachtrust. Naarmate de ademhaling technieken genormaliseerd worden, verdwijnt de apneu geleidelijk aan. Men slaapt dan steeds beter, wordt steeds fitter en energieker. Voornamelijk doordat de belangrijke organen in je lichaam de juiste hoeveelheid zuurstof ontvangen.

Wat ga je leren

Bij de Buteyko methode leer je weer ademhalen zoals het hoort. Veel mensen ademen te diep om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Met het binnenkrijgen bedoelen we niet de longinhoud, maar het transport van het zuurstof naar belangrijke organen in ons lichaam. Omdat zij de verkeerde ademhaling hebben ademen ze dieper in dan goed is. Dit omdat hun lichaam dan te weinig zuurstof heeft voor de nodige organen. Door de juiste manier van ademhalen te leren slaap je dieper en rustiger wat helpt tegen snurken. Het zorgt ervoor dat je organen de zuurstof ontvangen wat ze nodig hebben, waardoor je minder tot helemaal niet meer snurkt. Verder zal het helpen bij het oplossen van verschillende kwalen die naar voren komen als de ademhaling te diep is.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/