Wapngo
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Pisa

Pisa is een legendarische plek: één van de beroemdste van deze regio in Italië. Het is een fantastische plek om te verblijven met meer bezienswaardigheden dan alleen de legendarische scheve toren. Pisa ligt aan de westkust van Italië, op slechts 20 minuten afstand  van de Ligurische Zee. De vervoersverbindingen met Florence, Livorno en La Spezia zijn goed.

De vijf meestbezochte bezienswaardigheden in Pisa:

Voor degenen die Pisa willen bezoeken : deze stad heeft een verzameling prachtige historische gebouwen. Ook heeft de stad meer dan 20 historische kerken. Daarnaast heeft Pisa mooie musea en prachtige landschappen langs de oevers van de rivier Arno. Deze stad is veel meer waard dan een kort bezoekje en is een ideaal startpunt voor iedereen die de regio Toscane wil verkennen. Je kunt veel van deze plaatsen in één dag verkennen als je een auto huurt in Pisa.

Dit zijn de vijf beste bezienwaardigheden van Pisa:

De Toren van Pisa

De Toren van Pisa wordt vaak als eerste bezocht. De eerste steen werd gelegd in 1173, toen was Pisa de machtigste maritieme republiek van Italië. Voordat de derde verdieping van de toren klaar was begon hij aan de zuidkant al alarmerend te zinken. Het was zinloos om de noordzijde te compenseren en de zuidmuren te verhogen, dus werd de constructie onderbroken. Bijna 100 jaar later werd het werk hervat in een poging de scheefstand tegen te gaan door de bovenste verdiepingen meer verticaal te bouwen.

Kathedraal van Santa Maria Assunta

Deze cathedraal wordt soms overschaduwd door de Toren van Pisa maar is echt een prachtig bouwwerk om te bezoeken. De bouw is begonnen in de 11e eeuw en voltooid in 1092. De voorgevel is versierd met prachtige stenen, marmeren bogen en drie bronzen deuren. Bovendien is het intérieurs van de kathedraal schitterend. Het plafond is bedekt met gouden versieringen en de koepel is versierd met een fresco met de Maria-Tenhemelopneming. Dit gebouw is echt een meesterwerk onder de kathedralen.

Baptistery van Pisa

Hoewel het zich op het Piazza dei Miracoli bevindt is dit een bezienswaardigheid op zich. Dit gebouw is in dezelfde tijd gemaakt als de Campanile en werd gebouwd om de oude doopkapel te vervangen. Dit enorme bouwwerk is 54 meter hoog en heeft een prachtig uiterlijk met veel verschillende standbeelden, bogen en decoraties. Het koepelvormige dak van de doopkapel is maar half voltooid: de helft is bedekt met oranje tegels en de andere helft is kaal en nooit afgemaakt. Binnen in de doopkapel gaat de versiering verder en staat een mooie versierde preekstoel

National Museum

Het Nationaal Museum van Pisa is gelegen aan de oevers van de rivier de Arno en is het meest bezochte museum van de stad. Je vindt er prachtige sculpturen. Als je meer wil weten over de geschiedenis van deze prachtige stad, dan ben je hier aan het juiste adres. De opmerkelijke objecten die er staan zijn onder meer de originele sculpturen van de kathedraal en de doopkapel en prachtige schilderijen uit de 12e en 13e eeuw. Daarnaast vind je er ook een serie oude manuscripten en andere religieuze relikwieën uit de verschillende kerken van Pisa.

Borgo Stretto

Als je zoekt naar een combinatie van fantastische architectuur en luxe winkels dan is Borgo Stretto de plaats waar je moet zijn. Deze charmante straat is gelegen in het hart van de stad en begint bij het Piazza Garibaldi, naast Ponte di Mezzo. In deze straat vind je veel designer merken en pittoreske terrasjes.

Waarom een auto huren in Pisa?

Met een huurauto in Pisa kun je de stad ontdekken in je eigen tempo. Pisa is beroemd om zijn scheve toren maar Pisa is veel meer dan alleen een toren die bezoekers over de hele wereld aantrekt.

Deze Italiaanse stad trekt fascineert bezoekers van ver. Hoewel de meeste bezoekers met één reden komen heeft Pisa veel onontdekte plekken. De scheven toren is zeker de meest spectaculaire architectonische fout ter wereld maar kijk ook eens naar de minder bekende gebouwen die erbij in de buurt staan.

Op de website https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-pisa/ kun je goedkoop een auto huren in Pisa en ook de prijzen vergelijken van verschillende verhuurbedrijven in deze stad. Als je een auto huurt in Pisa is het belangrijk om wat aandacht te besteden aan de verkeersregels en parkeerbeperkingen in de stad. Als je dit niet doet heb je snel een boete te pakken dus we raken je aan om jezelf vertrouwd te maken met de lokale gebruiken en wetten voordat je aan deze reis begint.

https://www.autoitaly.nl