Wapngo
Image default
Vakantie

Een tijdje in het buitenland wonen

Veel mensen hebben de droom om een periode in het buitenland te wonen. Dat varieert van een paar maanden tot een paar jaar. Sommigen hebben al het plan om daar te blijven, anderen gaan weer naar Nederland en weer anderen waren van plan om terug te komen, maar doen het toch uiteindelijk niet. Het kan allemaal. 

De reden dat het mensen zo aantrekt om in het buitenland te wonen is dat het weer eens iets anders is. Het land waar je bent geboren, dat ben je gewend en dat vind je gewoon. Het avontuur roept en je wilt andere landen ontdekken. In andere landen hebben ze bijvoorbeeld een heel ander klimaat, een andere cultuur, ander eten en andere gewoontes. Vaak heeft het land waar je naartoe wilt gaan iets wat je mist in je eigen land.

Wat wij in Nederland vaak missen is een warm klimaat, het hele jaar door lekker weer. Wij mogen blij zijn als we een mooie lente hebben en vervolgens een paar mooie weken in de zomer. Maar in de herfst en winter is het in Nederland niet veel soeps. We fietsen regelmatig door de regen en dan kan ik me wel voorstellen dat je heimelijk denkt aan een warm land om te gaan wonen.

Veel mensen die naar het buitenland willen, gaan een huis kopen in spanje. Spanje heeft namelijk een lekker klimaat. Daarnaast is het ook gewoon een heel leuk land. Wil je liever op een eilandje wonen? Dan kun je een huis kopen tenerife, of een ander Canarisch eiland. Hier heerst een rustige sfeer. Ook wel lekker als je helemaal gek wordt van de stress en drukte die we in Nederland ervaren.

Mocht emigreren naar Spanje voor jou een stap te ver zijn, dan kun je natuurlijk altijd nog op vakantie gaan naar Spanje voor een paar weken.

https://www.checkpablo.com/